اولین همایش روش‌شناسی علوم انسانی، چالش‌ها و راهکارها برگزار می‌شود

۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۳:۵۳ کد : ۱۹۵۴۴ خبر و اطلاعیه

روش‌شناسی علوم انسانی؛ چالش‌ها و راهکارها

عقلانیت و اندیشه جدید بر مفهوم روش استوار است. معیار علمی‌بودن هر پژوهش، روش‌مندی آن‌ است. اما غالباً روش امری بدیهی انگاشته می شود  و کمتر مورد پرسش قرار می گیرد. از این رو مواجهه‌ای بنیادین با مسئله روش به ویژه در علوم انسانی ضروری به نظر می رسد.
در همایش «روش‌شناسی علوم انسانی؛ چالش ها و راهکارها» برای نخستین‌بار به همراه جمعی از اندیشمندان صاحب‌نظر در رشته‌های مختلف علوم انسانی، از چیستی و جایگاه روش در اندیشه‌ی مدرن می‌پرسیم و از منظرهای گوناگون بدان می‌پردازیم تا ازین رهگذر چالش‌های فراروی روش‌شناسی علوم انسانی طرح و راهکارهای آن ارزیابی شوند.

مقالات همایش روش‌شناسی علوم انسانی؛ چالش ها و راهکارها:
دکتر محسن الویری: «روش‌شناسی دانش تاریخ در ایران معاصر؛ چالشها و راهکارها»
دکتر حمید پارسانیا: «روش های علوم اجتماعی و حکمت مدنی»
دکتر علی اصغر پورعزت: «الزامات طراحی و آزمون روش مدیریت و علوم پیچیده»
دکتر سید محمدرضا حسینی بهشتی: «فلسفه و روش؛ چالشی در فهم فلسفه»
دکتر سید صادق حقیقت: «بحران روش‌شناسی و آشفتگی مفاهیم در علوم سیاسی»
دکتر عباس شاکری: «تاملی بر روش‌شناسی در اقتصاد در ایران»
دکتر مالک شجاعی جشوقانی: «دلالت هایِ روش شناختیِ 《تجربه زیسته》در فلسفه علوم انسانی»
دکتر سید حمید طالب زاده: «اندیشه و روش»
دکتر محمدتقی طباطبایی: «شک پالاینده؛ نخستین گام از روش فلسفی»
دکتر شمس الملوک مصطفوی: «تاملی روش شناسانه بر پدیدار شناسی هنر»
دکتر سید محمدتقی موحد ابطحی: «جایگاه مباحث روش‌شناسی در تحول علوم انسانی»
دکتر فرشاد مومنی: «شش کانون مهم منازعه های روش شناختی در قلمرو علم اقتصاد»
دکتر رحیم نوبهار: «دوگانگی نظام حقوقی در جمهوری اسلامی ایران و چالش های روش‌شناسی »

همایش مذکور مورخ سوم تیرماه 1399 ساعت 9-12 به صورت مجازی برگزار خواهد شد و اطلاعات مربوط به همایش از جمله سین برنامه سخنرانی ها و چکیده مقالات در کانال تلگرامی همایش با آدرس: @raveshshenasiolumensani و کانال ایتا با آدرس: @raveshshenasi_olumensani موجود است.

لازم به توضیح است که برای شرکت در همایش نیازی به ثبت نام نیست و تنها کافی است روز همایش با کلیک بر روی لینک: https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-hnq-uuc  وارد فضای همایش شوید.

کلید واژه ها: روش شناسی همایش علوم انسانی پژوهشگاه ihcs research center پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی