تدریس دکتر مجتهدی در روز پنجم «کارگاه ایران‌شناسی برای استادان شرق‌شناس روسی»

۱۴ مهر ۱۳۹۸ | ۰۰:۰۰ کد : ۱۸۶۵۷ خبر و اطلاعیه
تدریس دکتر مجتهدی در روز پنجم «کارگاه ایران‌شناسی برای استادان شرق‌شناس روسی»

روز یکشنبه ۱۵ مهر ۹۸ در پنجمین روز کارگاه ایرانشناسی، در برنامه صبحگاه میهمانان روسی با اعضای هیأت علمی پژوهشگاه دیدار کردند.
در این دیدار، دکتر شکوه السادات حسینی، مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی، گزارش مختصری درباره مقدمات برنامه‌ریزی برای کارگاه ایران‌شناسی ارائه داد و مروری بر فعالیت‌های روزهای آغازین کارگاه داشت. سپس هر کدام از استادان روسی خود و زمینه‌های پژوهشی و آموزشی خود را معرفی کردند و استادان ایرانی حاضر در جلسه که زمینه‌ها و برنامه‌های پژوهشی‌شان به مطالب مطرح شده نزدیک بود، با ایشان وارد گفت‌وگو شدند. از جمله حاضران ایرانی جلسه، دکتر  ناهید مؤید حکمت (جامعه‌شناسی)، دکتر ژاسنت صلیبی (روانشناسی اجتماعی)، دکتر حسین صافی (روایت‌شناس و متخصص حوزه تحلیل گفتمان)، دکتر مریم صانع‌پور   (فلسفه و حکمت اسلامی)، دکتر  طاهره کمالی‌زاده (حکمت اشراق)، دکتر نیره دلیر (تاریخ ایران)، دکتر فائزه توکلی (تاریخ شفاهی)، دکتر مهسا ویسی (باستان‌شناسی)، دکتر رمضان رضایی (ادبیات عربی) و دکتر حمید سجادی (جامعه‌شناسی سیاسی) بودند.
در پایان جلسه برخی استادان ایرانی کتاب‌های خود را به استادان روسی هدیه دادند.

جلسه بعد از ظهر کارگاه ایران‌شناسی به موضوع آشنایی غربیان با فلسفه‌های ایرانی اسلامی (قرن ۱۲ تا ۲۰ میلادی) و تدریس جناب آقای دکتر کریم مجتهدی اختصاص داشت.
دکتر مجتهدی با تقسیم بندی تاریخی مطالعات فلسفی غربیان به معرفی و توضیح آراء فلاسفه غربی پرداخت که در زمینه فلسفه اسلامی و فیلسوفان ایرانی مسلمان پژوهش کرده‌اند.
در پایان جلسه دکتر مجتهدی به پرسش‌های حاضران پاسخ گفت.

دمی با خوشنویسی
استادان کارگاه ایران‌شناسی بعد از ظهر یکشنبه ۱۴ مهر ۹۸، راهی کارگاه خوشنویسی استاد اسرافیل شیرچی، شکسته‌نویس برجسته ایرانی شدند و در حال و هوای سرشار از شعر و شعور و شعف مشق استاد را استشمام کردند.
استاد شیرچی پس از اشاره‌ای کوتاه به تاریخچه و انواع خط فارسی، نام هر کدام از استادان روسی را در آلبوم آثار خود قلمی  و به آنها هدیه کرد.

کلید واژه ها: کارگاه ایران‌شناسی برای استادان شرق‌شناس روسی کارگاه پژوهشگاه ihcs research center پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی