یادداشت‌ها - آرشیو

بازتاب آئین‌های یلدایی در فرهنگ ایرانی
«شب چلّه» و شکل‌گیری آداب و فرهنگ سلامت

بازتاب آئین‌های یلدایی در فرهنگ ایرانی

پیشینیان بر این باور بودند که با خوردن انار و هندوانه که طبع سرد دارند، بدن برای تحمل گرمای تابستان آماده می‌شود. اهالی خراسان و اراک چنین می‌گفتند که خوردن این میوه‌ها در شب یلدا، سوزندگی جگر در تابستان را دفع می‌کند. در واقع، این عبارت نقل مجالس شب‌ چلّه بود که «هندوانه سرزمستانی، خاصیتش تیرماه معلوم می‌شود!»

ادامه مطلب