فراخوان مقاله علمی-پژوهشی

۲۵ شهریور ۱۳۹۳ | ۱۳:۴۸ کد : ۸۱۵۴ خبر و اطلاعیه
فراخوان مقاله علمی-پژوهشی

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اقدام به انتشار فصلنامه علمی-پژوهشی «کتابت قرآن» کرده است. از عموم استادان، پژوهشگران و دانشجویان برای ارائه مقاله علمی-پژوهشی در محورهای موضوعی زیر دعوت می‌شود:

• جمع و تدوین قرآن کریم در زمان حیات پیامبر اکرم (ص)
  • جمع و تدوین قرآن کریم پس از پیامبر اکرم (ص)
  • شرح‌حال‌پژوهی کاتبان وحی
  • جایگاه ویژه امام علی (ع) در نگارش وحی
  • تاریخ تحلیلی نگارش قرآن کریم
  • قواعد رسم المصحف و مسائل زبان‌شناختی و خط‌شناختی مصاحف نخستین
  • تاریخ زبان و خط عربی و بازتاب آن در نگارش قرآن کریم
  • تاریخ مصحف‌نگاری و شرح‌حال‌پژوهی مصحف‌نگاران
  • پژوهش‌های مرتبط با نسخه‌های کهن قرآن کریم
  • نگارش قرآن کریم و پژوهش‌های باستان‌شناختی
  • نگارش قرآن کریم در پژوهش‌های عالمان مسلمان
  • نگارش قرآن کریم در پژوهش‌های غربیان
  • آوانگاری و نگارش مصحف با خطوط غیر عربی
  • جایگاه نگارش در آموزش عمومی قرآن کریم
  • نگارش قرآن کریم و پژوهش‌های زیبایی‌شناختی
  • جایگاه مصحف‌نگاری در تاریخ هنر اسلامی
  • پژوهش‌های مرتبط با ورّاقی، کتاب‌آرایی و صنعت نشر قرآن کریم
  • پژوهش‌های مرتبط با قرآن‌های چاپی معاصر

راهنمای تدوین و پذیرش مقالات

• نشریه از مقاله‌های تحقیقی اصیل که اندیشه نو یا پرداختی بدیع داشته باشند، به‌ویژه از مقاله‌های برگرفته از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی، استقبال می‌کند و از چاپ مقاله‌های مبتنی بر گردآوری یا ترجمه معذور است.
  • صرفاً مقاله‌هایی پذیرفته می­شود که در نشریه­های داخلی و خارجی چاپ نشده باشد.
  • حق چاپ مقاله، پس از پذیرش، برای نشریه محفوظ است و نویسنده مقاله مجاز به چاپ آن در جای دیگر نیست.
  • انتشار آثار ارسالی الزاماً به‌معنای هم‌رأی بودن با نویسندگان نیست و مجله مسئولیتی در این زمینه ندارد.
  • مجله در قبول، رد، اصلاح، و ویرایش مقاله‌های دریافتی آزاد است.
  • نویسنده(گان) محترم، مشخصات ذیل را به همراه مقاله ارسال کنند:

-         نام و نام­ خانوادگی نویسنده(گان) به فارسی و انگلیسی

-         میزان ‌تحصیلات، رتبه علمی، گروه‌ آموزشی، نام ‌دانشکده، دانشگاه و شهر محل ‌دانشگاه نویسنده(گان) به فارسی و انگلیسی

-         معرفی نویسنده مسئول در صورت تعدد نویسندگان

-         درج نشانی پست الکترونیک نویسنده(گان)

-         نشانی، کدپستی، ‌شماره تلفن نویسنده مسئول

• نویسندگان محترم، فایل الکترونیک مقاله‌های ارسالی را به‌همراه درخواست انتشار و مشخصات بالا از طریق رایانامه‌های ketabat@ihcs.ac.ir  یا ketabat.quran@gmail.com ارسال کنند (تلفن نشریه: 3-88046891  داخلی 289)
  • پذیرش اولیه مقاله مشروط به رعایت نکات «راهنمای تدوین مقاله» و پذیرش نهایی و چاپ مشروط به تأیید شورای داوری است. در هر صورت، نتیجه به نویسنده اعلام خواهد شد.
  • صفحات مقاله حداقل 15 و حداکثر 25 صفحه باشد و درمجموع از 8000 کلمه (مطابق کلمه‌شمار Word) تجاوز نکند. در ضمن، مقاله در نرم‌افزارWord 2007 ، ترجیحاً با قلم B Badr حروف­نگاری و به‌همراه فایل pdf ارسال شود.
  • داشتن عنوان، چکیده (حداکثر 150 کلمه) و واژه‌های کلیدی (حداکثر 7 واژه)، به دو زبان فارسی و انگلیسی برای همه‌ مقاله­ها الزامی است.
  • متن مقاله مشتمل بر مقدمه، مباحث اصلی، نتیجه‌گیری و منابع باشد.
  • معادل خارجی اسامی ­خاص، اصطلاحات و واژگان در متن، درون پرانتز قرار گیرد.
  • رسم‌الخط و قواعد املایی مقالات، ترجیحاً مطابق شیوه‌نامه «دستور خط فارسی» مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی (بارگیری pdf) باشد.

شیوه استناد

• ارجاعات مقاله‌، درون‌متنی و به‌ شیوه زیر باشد:

-         برای ارجاع به منابع، بلافاصله، پس از نقل­قول مستقیم (داخل گیومه)، نام­خانوادگی نویسنده کتاب یا مقاله، سال انتشار، شماره جلد و صفحه منبع موردنظر، درون پرانتز آورده شود. مثال: (حقیقی، 1366: 1/210)

-         برای ارجاع به منابع، بلافاصله، پس از نقل­قول غیرمستقیم، نام­خانوادگی نویسنده کتاب یا مقاله، سال انتشار و شماره جلد، درون پرانتز آورده شود. مثال: (حقیقی، 1366: 1/21-25)

-         ارجاعات درون متنی غیرفارسی، به‌شیوهٔ قبل و به زبان اصلی آورده شودمثال: (Nelson, 2003:115 )

-         اگر از نویسنده‌ای در یکسال بیش از یک اثر منتشر شده باشد، با قراردادن حروف الف، ب، پ، و...، در زبان فارسی و حروف a ،b ، و...، در زبان­های خارجی، پس از سال انتشار، آثار از هم متمایز شوند.

-         در ارجاعات درون‌متنی به فرهنگ یا دانشنامه‌ای که مقالات آنها نویسنده مستقل دارد، نام نویسنده مقاله، سال انتشار، شماره جلد و صفحه منبع مورد نظر آورده شود.  مثال: (انواری، 1373: 6/ ذیل «ابومحمد صالح»).

-         در ارجاعات درون‌متنی به فرهنگ یا دانشنامه‌ای که مقالات آنها نویسنده مستقل ندارد یا نام نویسنده ذکر نشده است، نام فرهنگ یا دانشنامه، سال انتشار، شماره جلد، و نام مدخل مورد نظر (در گیومه) آورده شود. مثال: (دائره‌المعارف فارسی، 1380: ذیل «ابن سینا»).

-         ارجاعاتِ تکراری، کامل و مانند بار نخست آورده ‌شود و از کاربرد واژه‌های «همان»، «پیشین» و «مانند آن» در متن و یا گذاشتن خط به­جای نام مؤلف در منابع خودداری شود.

• منابع: در پایان مقاله، ابتدا منابع فارسی و سپس منابع لاتین، براساس نام­خانوادگی نویسنده، به‌ترتیب حروف الفبا و به صورت زیر ذکر شود:

-         کتاب: نام ­خانوادگی نویسنده(گان)، نام‌ نویسنده(تاریخ‌ انتشار). نام کتاب به‌صورت ایتالیک (ایرانیک)، نام   مترجم یا مصحح، شمارهٔ جلد، نوبت چاپ، محل انتشار: نام ناشر.

-         مقاله: نام ­خانوادگی نویسنده، نام­نویسنده (تاریخ انتشار). «عنوان مقاله»، نام مترجم، نام نشریه به صورت ایتالیک (ایرانیک)، سال نشریه، شماره نشریه، شماره صفحات مربوط به مقاله.

-         منابع اینترنتی: نام­ خانوادگی نویسنده، نام نویسنده (تاریخ دسترسی). «عنوان مقاله»، نام وب‌سایت (یا عنوان نشریه الکترونیکی، جلد، شماره، سال)، صفحه، آدرس اینترنتی.

فایل های ضمیمه