کتاب برنامه‏ ها، اهداف و رویکردهای شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی منتشر شد

۳۱ تیر ۱۳۹۳ | ۱۷:۲۶ کد : ۷۷۹۸ خبر و اطلاعیه

شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی هم اکنون دارای 13 گروه تخصصی در حوزه‌های مختلف علوم انسانی است و با رویکرد تقویت تفکر انتقادی در بدنه علوم انسانی کشور و نیز نقد وضعیت موجود حوزه علوم انسانی، تاکنون به بررسی و نقد حدود 3000 متن اصلی و کمک درسی علوم انسانی دانشگاه ها اقدام کرده است.

نقدهای کتب علوم انسانی توسط شورای بررسی متون، در قالب سلسله‌ منشورات و کتابهای نقدنامه تخصصی (20جلد)، نشریه علمی پژوهشی (31 مجلد)، تالیف کتاب(25جلد)، مجموعه مقالات (24 جلد)، جزوات، ‌ارسال داوری‌های علمی به ناشرین و مولفین ( 800 مورد)، برگزاری کنگره، نشست‌های تخصصی، همایش‌ها و کارگاه ها (81 مورد) منتشر گردیده است و بالغ بر 1700 نفر از استادان حوزه و دانشگاه از مراکز علمی و آموزشی کشور با گروه های تخصصی آن همکاری مستمر داشته و تاکنون در حدود 1800 جلسه توسط این گروه ها برگزار گردیده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اهداف، اساسنامه و آیین‌نامه اجرایی شورای بررسی متون، شرح وظایف اعضاء‌گروه های تخصصی،‌فرم‌های داوری، بازبینی و جمع ‏بندی، نمونه گزارش فعالیت‌ها، فهرست اعضاء گروه ها، مراکز همکار و کتب نهایی شده و در دست بررسی به کتاب «برنامه‏ها، اهداف و رویکردهای شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی» مراجعه کنید.

این کتاب به کوشش دکتر سیّد حسین حسینی، دبیر شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی در سال 1393 روانه بازار کتاب شده است.

حسینی در مقدمه این اثر، رسالت‌ها، و اهداف و برنامه‌های «شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی» را در جهت ترویج جریان نقد علمی در جامعه علمی کشور و نیز حلقه وصل حوزه علوم انسانی به این جریان و رونق حیات جامعه علمی کشور عنوان کرده است و در ادامه به برخی از اهداف شورا از جمله؛ رشد تفکر انتقادی در تولیدات علمی دانشگاهی، نقد متون درسی و کمک درسی دانشگاه ها، توسعه فرهنگ نقد در جامعه علمی، تقویت جایگاه علوم انسانی، اصلاح برنامه‌های آموزشی، تدوین سرفصل‌ها،‌پیشنهاد تاسیس دروس و دوره‌های جدید علوم انسانی و ایجاد بانک اطلاعات علوم انسانی در بخش‌های متون درسی، نشریات پژوهشی و روش‌های تدریس پرداخته است.

علاقه مندان برای دریافت «فایل تمام متن کتاب» می توانند به صفحه «مجموعه کتب معرفی شورا‏» در سایت شورای بررسی متون به نشانی http://shmoton.ir مراجعه کنند.