برگزاری کارگاه یک روزه «چشم اندازمطالعات قرآنی»

۱۲ خرداد ۱۳۹۳ | ۲۰:۰۰ کد : ۷۶۰۰ خبر و اطلاعیه
برگزاری کارگاه یک روزه «چشم اندازمطالعات قرآنی»

کارگاه یک‌روزه «چشم‌انداز مطالعات قرآنی» به همت گروه مطالعات قرآنی پژوهشگاه در روز پنج شنبه 8 خرداد درسالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. در این کارگاه که با استقبال دانشگاهیان و پژوهشگران حوزه علوم قرآنی کشور برگزار شد، دکتر احمد پاکتچی ضمن تبیین مدل پیشنهادی خود برای چشم‌انداز مطالعات قرآنی؛ که آن‌را «جدول مندلیف مطالعات قرآنی» نامید، به بحث از ساحت‌های سه‌گانه مطالعات قرآنی شامل اصول معرفتی، نظام اصطلاحات و نظام روش‌ها پرداخت و با طرح مباحث نظری در زمینه پیشبرد و نوآوری در علم، با بررسی سوابق مطالعات قرآنی، قابلیت‌های الگوی پیش‌بینی جامع‌نگر را در این زمینه مورد کاوش قرار داد.

همچنین در جلسات دوم و سوم این کارگاه، ایشان ضمن معرفی کوشش‌های نوین در مطالعات قرآنی، به بخش‌های مغفول در حیطه‌های معناشناسی و ریشه‌شناسی واژگان، تاریخ قرآن، مطالعات قرائت­ها، سوره‌شناسی، مطالعات تطبیقی متون مقدس، رویکردهای روش‌شناختی و... اشاره کرد و ضمن معرفی انواع رویکردهای متن‌پژوهی، از رویکردهای تاریخی، زبان‌شناسی و نشانه‌شناسی به عنوان رویکردهای کلاسیک در این زمینه نام برد و در کنار آن، از چشم‌اندازهای معرفتی انسان‌شناسی و مطالعات فرهنگی و مطالعات میان‌رشته‌ای به­‌عنوان رویکردهای در حال ظهور در چشم‌انداز آینده مطالعات قرآن سخن گفت.

فایل های ضمیمه