سخنرانی؛ تحلیلی بر نقش عاملیت و ساختار در نظام آموزش عالی

۲۶ آبان ۱۳۹۲ | ۱۶:۳۰ کد : ۶۸۷۱ خبر و اطلاعیه
« تحلیلی بر نقش عاملیت و ساختار در نظام آموزش عالی» عنوان سخنرانی دکتر نعمت الله فاضلی است که با همکاری گروه جامعه شناسی علم و فناوری انجمن جامعه شناسی ایران از ساعت 15 تا 17 دوشنبه 27 مهر در تالار گردهمایی های انجمن جامعه شناسی ایران برگزار می شود.

خلاصه سخنرانی:

آموزش عالی در ایران گسترش چشم گیری داشته است اما قوی تر نشده است. ما همچنان در یک «نظام بزرگ آموزش عالی» اما «ضعیف» علم و آموزش را تجربه می کنیم؛ زیرا:

1.     نظام آموزش عالی ما توجه کافی به خلاقیت و فردیت افراد ندارد. در حالی که هدف آموزش عالی رشد خلاقیت ها و توانمندسازی افراد است، سیستم موجود نه تنها در جهت چنین توانمندسازی عمل نمی کند بلکه به اشکال مختلف عاملیت افراد را تضعیف می کند.

2.     برنامه درسی آموزش عالی ایران در تمام رشته به ویژه علوم انسانی و اجتماعی از نظر هدف، روش، محتوی، ارزشیابی و همچنین سیاست های فرهنگی آموزش عالی در جهت تقویت و توانمندسازی عاملان طراحی نشده است.