دکترای پژوهش محور در پژوهشگاه علوم انسانی با جدیت دنبال می شود

۱۷ خرداد ۱۳۹۱ | ۲۱:۴۶ کد : ۲۸۹۹ خبر و اطلاعیه
دکترای پژوهش محور در پژوهشگاه علوم انسانی با جدیت دنبال می شود

پذیرش دکترای پژوهش محور علی رغم موانع موجود، در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با جدیت دنبال می شود.

به گزارش مدیریت تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تاکنون 9 نفر در رشته های ادبیات فارسی،زبانشناسی، تاریخ علم، علوم سیاسی و فلسفه علم به عنوان دکترای پژوهش محور در این پژوهشگاه پذیرش اولیه شده اند که در حال رایزنی با سازمان ها و مراکز دولتی و خصوصی دیگر برای جذب طرح های پژوهشی آنان جهت انجام در مقطع دکترای خود می باشند.

براساس آیین نامه پذیرش دکترای پژوهش محور که از سوی وزارت علوم ابلاغ شده، دانشجویانی که در این طرح پذیرش می شوند می بایست با نیاز سنجی مناسب و جذب طرح های پژوهشی سازمان ها و مراکز دولتی و غیردولتی دیگر، هزینه تحصیل و انجام طرح خود را در مراکز دانشگاهی تامین نمایند. این درحالی است که در اغلب رشته های حوزه علوم انسانی طرح های پژوهشی مصوب و مورد نیازی در این گونه مراکز و سازمان ها وجود ندارد و جذب آنها برای اینگونه دانشجویان با مشکلات و موانعی همراه است. به همین خاطر نیز بسیاری از مراکز دانشگاهی در حوزه علوم انسانی یا از پذیرش اینگونه دانشجویان خودداری می ورزند و یا از پذیرش اولیه خود انصراف داده اند. با این حال تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مصمم است تا با اتخاذ راهکارهایی مسیر پذیرش دانشجویان پژوهش محور را هموارتر نمایند.

گفتنی است دکترای پژوهش محور هم اکنون یکی از روش های نوین آموزش عالی در مقطع دکترا در بسیاری از دانشگاههای مطرح دنیاست.

فایل های ضمیمه