حضور معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در شصت‌ودومین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری کشور

۰۲ مهر ۱۴۰۵ | ۱۶:۱۸ کد : ۲۷۹۸۷ آخرین عناوین
تعداد بازدید:۲۸
حضور معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در شصت‌ودومین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری کشور

شصت‌ودومین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور، با حضور معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و جمعی از مسئولان و مدیران حوزه علم و پژوهش کشور، در دانشگاه خوارزمی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، شصت‌ودومین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور، روز سه‌شنبه ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۵، به میزبانی دانشگاه خوارزمی برگزار شد.

این اجلاس با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور برگزار شد و به بررسی مهم‌ترین مسائل، چالش‌ها و رویکردهای پیش‌روی نظام پژوهش و فناوری کشور اختصاص داشت.

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در این اجلاس حضور یافت و در جمع معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور، در جریان مباحث و محورهای مطرح‌شده درباره سیاست‌ها و برنامه‌های کلان پژوهش و فناوری قرار گرفت.

 

تأکید بر تحول در نظام پژوهش و حرکت به سوی پژوهش مسئله‌محور

در این اجلاس، موضوعاتی از جمله الزامات برنامه هفتم توسعه در حوزه علم و فناوری، وضعیت تولیدات علمی کشور، ضرورت حمایت هدفمند از پژوهشگران، بازنگری در ساختارهای پژوهشی و اداری، تقویت ارتباط دانشگاه و پژوهشگاه با مسائل جامعه و حرکت به سوی پژوهش‌های مسئله‌محور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست بر ضرورت بازنگری در ساختارهای پژوهشی و کاهش موانع بروکراتیک در مسیر فعالیت پژوهشگران تأکید کرد و از رویکردهای جدید برای حمایت از پژوهشگران و هدایت ظرفیت‌های پژوهشی کشور به سمت حل مسائل کلان سخن گفت.

همچنین در جریان اجلاس، بر ضرورت هم‌افزایی میان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، استفاده مؤثرتر از ظرفیت‌های علمی موجود و تقویت پیوند میان فعالیت‌های پژوهشی و نیازهای واقعی کشور تأکید شد.

از دیگر محورهای مطرح‌شده، توجه به ظرفیت‌های پژوهشی برای ارتقای تاب‌آوری و پاسخگویی علمی به مسائل و چالش‌های کشور بود. در حاشیه این اجلاس نیز کرسی یونسکو در آموزش کاهش خطرپذیری سوانح و تاب‌آوری در دانشگاه خوارزمی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به‌صورت رسمی افتتاح شد.

حضور دکتر علیرضا منصوری، معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در این اجلاس، در راستای مشارکت فعال پژوهشگاه در گفت‌وگوهای ملی حوزه سیاست‌گذاری علم و پژوهش و تعامل با مجموعه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور صورت گرفت./پایان 

https://msrt.ir/fa/news/99749