کارگاه چگونگی تحلیل انسجام در متون ادبی با رویکردی نو

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ | ۱۷:۲۶ کد : ۲۷۶۱ خبر و اطلاعیه
کارگاه چگونگی تحلیل انسجام در متون ادبی با رویکردی نو

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از 9 خرداد 1391 کارگاه چگونگی تحلیل انسجام در متون ادبی با رویکردی نو را با حضور دکتر طاهره ایشانی (عضو هیئت علمی پژوهشکده ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ) به مدت 5 هفته، سه‌شنبه‌ها ساعت 12 – 10  برگزار می‌کند؛

یادداشتی برای کارگاه :

نظریّه انسجام و پیوستگی (بر اساس هماهنگی انسجامی) در سال 1984 و 1985 توسط هلیدی و رقیه حسن مطرح شده است؛ اما با توجه به تحقیقات و مطالعات خانم دکتر ایشانی، اکثر قریب به اتفاق تحقیقات انجام شده در زمینه انسجام چه در رشته زبان­شناسی و چه در رشته ادبیات فارسی مربوط به نظریه‌­ی این دو پروفسور زبان­شناس در سال 1976 است که وی طیّ فرصت مطالعاتی در دانشگاه مک‌­کوآری در استرالیا بنا به دعوت پروفسور رقیه حسن و پس از گفتگو و استفاده از راهنمایی‌­های مستقیم ایشان چنین دریافته است که مایکل هلیدی و رقیه حسن، نظریه 1976 را بسط داده و در بسیاری زمینه ها تغییر داده­اند. بنابراین، از این نظر که در این کارگاه این نظریه به طور مبسوطی -  و با رویکردی نو - معرّفی می­‌شود و مؤلفه­‌ی دیگری با عنوان هماهنگی انسجامی نیز در تکمیل این نظریه معرفی می­‌شود، و همچنین از آن­جایی که این کارگاه بر اساس مطالعات بین­‌رشته‌­ای ادبیات فارسی و زبان­شناسی انجام می­‌شود؛ هم برای دانشجویان و استادان زبان­شناسی و هم برای پژوهشگران ادبی، حایز اهمّیّت خواهد بود.

ضمن این­که پذیرش چهار مقاله با این رویکرد جهت سخنرانی در کنفرانس­‌های بین­‌المللی در کشورهای کانادا، اسلونی، پرتقال و ایتالیا تأکیدی بر این مسأله‌ ­است. بنابراین، با توجّه به حجم انبوه پایان­‌نامه‌­ها، رساله­‌ها و مقالات علمی پژوهشی در این راستا - که متأسفانه هنوز هم بر اساس نظریه­‌ی قدیم هلیدی و حسن 1976 انجام می­‌شود - ضرورت و کاربرد این کارگاه آشکارا احساس می­گردد.

مهلت ثبت نام: 20 اردیبهشت تا 8 خرداد 1391

تاریخ برگزاری کارگاه: 9 خرداد 1391

سه­‌شنبه­‌ها ساعت 12 – 10 به مدت 5 هفته

هزینه ثبت­‌نام:.500.000 ریال برای عموم

دانشجویان از 50% تخفیف برخوردار خواهند بود.

حساب بانک ملی (سیبا) 107428525007 شعبه پژوهشگاه به نام درآمدهای اختصاصی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

به شرکت‌­کنندگان در کارگاه گواهی شرکت در دوره اعطا خواهد شد.

ثبت نام: آقای جهانگردی 3 - 88046891  داخلی 228

خط مستقیم 88053035

آدرس: بزرگراه کردستان، نبش خیابان 64 غربی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن حکمت.

فایل های ضمیمه