نشست واکاوی جایگاه کتاب «انسان موجودی ناشناخته» برگزار می‌شود

۱۰ تیر ۱۴۰۲ | ۱۱:۱۰ کد : ۲۴۰۲۰ خبر و اطلاعیه
نشست واکاوی جایگاه کتاب «انسان موجودی ناشناخته» برگزار می‌شود

نشست واکاوی جایگاه کتاب «انسان موجودی ناشناخته» اثر الکسیس کارِل در گفتمان الهیات معاصر ایران برگزار می‌شود

یکی از آثارِ پرخواننده در ایران از آغاز دهۀ 1340ش تا کنون کتاب «انسان موجود ناشناخته» اثر الکسیس کارِل است. با گذشت زمانی هفتادوچند‌ساله از نخستین ترجمۀ فارسیِ کتاب هنوز رونق بازار این اثر از دست نرفته و درعین‌حال محتوا و کارکرد آن در جامعۀ ایران تحلیل نشده است. گروه الهیات و ادیان شورای بررسی متون با تمرکز بر «نقد آثار و جریان‌های تاثیرگذار در اندیشه دینی و الهیاتی ایرانیان امروز» درصدد است تا با واکاوی دیدگاه کارِل در باره انسان، جایگاه این کتاب را در گفتمان الهیات معاصر ایران بررسی کند. در این نشست به این پرسش‌ها پرداخته خواهد شد:
ترویج این کتاب از سوی چه گروه‌ها و با چه گرایش‌هایی صورت گرفته است؟
آیا این اثر توانسته مطالعات موجود و ضعف‌های نظری در بازنمودن یک نظریۀ انسانِ بومی و مدرن را جبران کند؟
استنادات به این اثر در دورۀ پیش از انقلاب اسلامی عموماً با چه هدفی انجام شده است؟
این کتاب با توسعۀ گفتمان علوم انسانی اسلامی در دو دهه اخیر چه جایگاهی داشته است؟

ناقدان:
دکتر هادی وکیلی؛ استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
دکتر فرهنگ مهروش؛ دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان
دبیر علمی جلسه:
دکتر مرتضی سلمان نژاد؛ دبیر گروه الهیات و ادیان شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی
زمان: شنبه 10 تیر 1402 ساعت 9 تا ۱1
مکان: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن حکمت

پیوند ورود برخط(آنلاین) به نشست:

کلید واژه ها: نشست واکاوی جایگاه کتاب «انسان موجودی ناشناخته» الکسیس کارِل در گفتمان الهیات معاصر ایران