گزارش «دیدار هیأت روسى با اعضاى هیأت علمى»

۱۴ مهر ۱۳۹۸ | ۱۶:۴۳ کد : ۱۸۶۵۵ خبر و اطلاعیه گزارش نشست‌ها

روز یکشنبه ۱۵ مهر ۹۸ در پنجمین روز کارگاه ایرانشناسی، در برنامه صبحگاه میهمانان روسی با اعضای هیأت علمی پژوهشگاه دیدار کردند.
در این دیدار، دکتر شکوه السادات حسینی، مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی، گزارش مختصری درباره مقدمات برنامه‌ریزی برای کارگاه ایران‌شناسی ارائه داد و مروری بر فعالیت‌های روزهای آغازین کارگاه داشت. سپس هر کدام از استادان روسی خود و زمینه‌های پژوهشی و آموزشی خود را معرفی کردند و استادان ایرانی حاضر در جلسه که زمینه‌ها و برنامه‌های پژوهشی‌شان به مطالب مطرح شده نزدیک بود، به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند. از جمله حاضران جلسه، دکتر  ناهید مؤیدحکمت (جامعه‌شناسی)، دکتر ژاسنت صلیبی (روانشناسی اجتماعی)، دکتر حسین صافی (روایت‌شناس و متخصص حوزه تحلیل گفتمان)، دکتر مریم صانع‌پور  (فلسفه و حکمت اسلامی)، دکتر  طاهره کمالی‌زاده (حکمت اشراق)، دکتر نیره دلیر (تاریخ ایران)، دکتر فائزه توکلی (تاریخ شفاهی)، دکتر مهسا ویسی (باستان‌شناسی)، دکتر رمضان رضایی (ادبیات عربی) و دکتر حمید سجادی (جامعه‌شناسی سیاسی) بودند. در پایان جلسه برخی استادان پژوهشگاه کتاب‌های خود را به استادان روسی هدیه دادند.

همچنین جلسه بعد از ظهر کارگاه ایران‌شناسی نیز به موضوع آشنایی غربیان با فلسفه‌های ایرانی اسلامی (قرن ۱۲ تا ۲۰ میلادی) و تدریس دکتر کریم مجتهدی اختصاص داشت. دکتر مجتهدی با تقسیم بندی تاریخی مطالعات فلسفی غربیان به معرفی و توضیح آراء فلاسفه غربی پرداخت که در زمینه فلسفه اسلامی و فیلسوفان ایرانی مسلمان پژوهش کرده‌اند.
در پایان جلسه دکتر مجتهدی به پرسش‌های حاضران پاسخ گفت.