دکتر قبادی: ما مسئولیم از شمس تبریزی ها صیانت کنیم

۱۷ تیر ۱۳۹۷ | ۱۵:۴۹ کد : ۱۷۰۷۳ مهم‌ترین اخبار
تعداد بازدید:۱۹۸۴
دکتر قبادی: ما مسئولیم از شمس تبریزی ها صیانت کنیم

دکتر قبادی در دومین نشستکمیته علمی همایش بین المللی شمس و مولانا:

ما مسئولیم از شمس تبریزی ها صیانت کنیم

دومین نشست کمیته علمی چهارمین همایش بین المللی شمس و مولانا روز 17 تیرماه 97 در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. در ابتدای نشست، دکتر حسینعلی قبادی، رئیس شورای سیاستگذاری همایش، ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین گفت: اگر ملتی هوشمندانه به توسعه خود بیاندیشد، باید در اولین گام به خودشناسی خود بپردازد که در این خودشناسی، میراث شناسی سهم بسزایی دارد. اگر ما بتوانیم به شایستگی میراث هایمان را بازآفرینی کنیم، قطعا آینده ای بهتر از حال خواهیم داشت. بی شک همه ملت های توسعه یافته نیز این راه را رفته اند و خوشبختانه در ژرفای تمدن ایرانی-اسلامی سرمایه های درخشانی وجود دارد که به ما این نوید را می دهد که ایرانیان در طول تاریخ مردمانی، هوشمند، خوش ذوق، توانمند و جهان نگر بوده اند.

 قبادی تأکید کرد: شاید بتوان گفت شمس تبریزی یکی از قله های پرتلألو این میراث به شمار می آید. کسی که آتش به جان جهان و جهان جان مولوی زد و هنوز نورانیت برافروخته و برآمده از شعاع خورشید آن در اقصی نقاط عالم پرتو دارد و روشنی می بخشد، به ویژه در جهان کنونی که گاهی شاخص های این تمدن به دلیل منافع برخی کشورها به دور از اخلاق مصادره می شوند و این هم ضرورت دوچندانی پیش پای ما ترسیم می کند که نه تنها به دلیل اخلاقی در برابر نیاکانمان مسئولیم از آثار و آفریده های آنها صیانت کنیم؛ بلکه به دلایل عقلی هم مجبوریم از میراث هایمان به خوبی صیانت کنیم و در بازآفرینی و بازنمایی قدرت، فکر و توان هنری آنها بکوشیم وگرنه ممکن است با مصادره های جدیدی هم مواجه شویم. خوشبختانه همت و انسجام خوبی در سالیان اخیر نزد ایرانیان شکل گرفته که بسیار امیدواریم غبار سوءتفاهم ها در مصادره شمس تبریزی تمام شود و بتوانیم از مصادره آن جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به اینکه شمس تبریزی در اوج حملات مغول ها توانست از فرهنگ و زبان فارسی پاسداری کند، گفت: شمس تبریزی به فرهنگ و کشورمان خدمات تاریخی و ارزنده ای داشته است و به نوعی این استاد بر گردن ما حق دارد و باید بتوانیم از میراث هایش به خوبی صیانت کنیم. شمس تبریزی با تأثیری که بر مولوی و دیگران گذاشت باعث شد ما امروز سرمایه های جاودانی در عرصه های فرهنگی و ادبی داشته باشیم که در مجموع ارمغان نفیسی که شمس برای ما به یادگارگذاشت، توانست حلقه های واسط پیش از مولوی و پس از مولوی را به هم متصل کند. نسل جوان ما برای شناخت هویت خود نیاز دارد که آثار مفاخر خود را بشناسد و این وظیفه دانشگاهیان و پژوهشگران است که حلقه واسط بین شمس و جوانان باشند. سرچشمه زلال و پاک آثار شمس می تواند پاسخگوی نیازها و اضطراب های نسل جدید جوانان کشور و حتی جهانیان باشد. البته برخی بدفهمی ها به نام اشعار شمس ایجاد شده است که نشانگر کم کاری ما در این عرصه است و باید آنها را جبران کنیم و پرچم شمس پژوهی را نه به صورت مقطعی بلکه در دراز مدت به اهتزاز درآوریم و در جهانی که مملو از خشونت شده، پیام صلح و دوستی ایشان را به مخابره کنیم و حتی در زمینه های فلسفی نیز آثار شمس تبریزی را مورد تحقیق و پژوهش قرار دهیم.

در ادامه این نشست، اعضای کمیته علمی با بیان نظرات خود برای برگزاری شکوهمند همایش، بر ضرورت پاسداشت مناسب نام شمس تبریزی تاکید کردند.

کلید واژه ها: دکتر قبادی شمس تبریزی همایش شمس تبریزی پژوهشگاه ihcs research center پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی


نظر شما :