گزارش نقد شعر و مکتب های آن

۱۲ تیر ۱۳۹۷ | ۱۳:۳۰ کد : ۱۷۰۴۷ خبر و اطلاعیه

پژوهشکده زبان و ادبیات فارسی با همکاری مرکز مطالعات ادبیات فارسی و تحقیقات عرفانی، کارگاه آموزشی «نقد ادبی و مکتب های آن» با حضور دکتر عبدالحسین فرزاد، دکتر احمد ابومحبوب و مهمان ویژه دکتر امیر بانو کریمی در تاریخ 7 تیر ماه 1397  ساعت 10-17 در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار کرد.

این جلسه با تلاوت قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی آغاز شد، پس از آن دکتر یوسف محمدنژاد رئیس پژوهشکده زبان و ادبیات، ضمن خوشامدگویی به استادان و دانشجویان حاضر در این گردهمایی، با اشاره به سیاست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در زمینۀ ترویجی سازی نتایج مطالعات فرهنگی و طرح های پژوهشی و نیز توسعۀ فضای نقد و گفتگو، تأکید کرد: برگزاری این کارگاه نقد شعر دانشجویی نیز که با مشارکت انجمن علمی دانشجویان تحصیلات تمکیلی پژوهشگاه و دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب برنامه ریزی گردیده، بر اساس این سیاست پژوهشگاه و برنامۀ عملیاتی پژوهشکدۀ زبان و ادبیات در خصوص توسعۀ فعالیت‌های ترویجی زبان و ادبیات فارسی و سازماندهی و نهادینه سازی ارتباطات، تعاملات و همکاری های علمی و پژوهشی پژوهشکده با نهادهای همگن در درون و بیرون پژوهشگاه صورت گرفته است.

سپس دکتر سهیلا موسوی سیرجانی، رئیس مرکز مطالعات ادبیات فارسی و تحقیقات عرفانی، ضمن خوش آمدگویی به شرکت کنندگان در کارگاه، با اشاره به سابقۀ همکارهای علمی بین  پژوهشکده و مرکز تحقیقات در سال های 1396 و 1397 و برنامه های آتی این دو نهاد علمی و پژوهشی، به مهم ترین اهداف و نتایج برگزاری جلسۀ نقد شعر دانشجویی که به صورت کارگاه «نقد ادبی و مکتب های آن» برنامه ریزی شده، اشاره و اظهار امیدواری کرد که این برنامه در آینده تداوم یابد.

پس از آن جلسه به ترتیب با سخنرانی دکتر عبدالحسین فرزاد و دکتر احمد ابومحبوب در باب اصول و مبانی نقد، ادبیات، نقد و ارزش‌ها، فرمالیسم، تجربه شعری، تفاوت حادثه شعری و تاریخی و درک زمانه و ...ادامه پیدا کرد. دکتر امیربانو کریمی، سخنران بعدی جلسه بود که با بحثی اجمالی دربارۀ ویژگی های شعر امیری فیروزکوهی و مظاهر مصفا (پدر و همسر خود) دو شعر بلند این دو شاعر معاصر را قرائت کردکه مورد نقد و بررسی منتقدان حاضر در جلسه قرار گرفت.

بخش سوم برنامه، با طرح بحث هایی از سوی دکتر فرزاد و ابومحبوب دربارۀ  نقد شعر و ویژگی های آن آغاز شد و با نقد عملی اشعار دانشجویی همراه با قرائت اشعاری از دانشجویان عضو انجمن علمی–دانشجویی شعر و نقد پژوهشگاه و کانون ادبی و نقد اشعار دانشگاه آزاد واحد جنوب، و پرسش و پاسخ دانشجویان حاضر در جلسه پایان یافت.

کلید واژه ها: احمد ابومحبوب شعر عبدالحسین فرزاد پژوهشگاه ihcs research center پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی