گزارش دومین نشست طلایه داران صلح و وحدت اسلامی، اندیشه های شهید صدر

۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۹:۱۴ کد : ۱۶۸۹۴ مهم‌ترین اخبار
گزارش دومین نشست طلایه داران صلح و وحدت اسلامی، اندیشه های شهید صدر

اندیشه های شهید آیت الله سید محمدباقر صدر (قدس سره)

دومین نشست علمی طلایه‌داران صلح و وحدت اسلامی که به معرفی اندیشه‌های شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر (قدس سره) اختصاص داشت، صبح روز چهارشنبه 26 اردیبهشت‌ماه 1397 شمسی، با استقبال خوب استادان حوزه و دانشگاه در محل پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.

نشست مذکور توسط مرکز اسناد فرهنگی آسیای پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و با مشارکت پژوهشگاه تخصصی شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر (قدس سره)، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و موسسه البلاغ برگزار شد.

سخنرانان نشست عبارت بودند از: آیت‌الله حاج شیخ محمدعلی تسخیری؛ استاد دکتر مهدی گلشنی؛ آیت‌الله حاج شیخ محسن اراکی و دکتر ثریا مکنون؛ که در طی آن مباحث متنوعی از اندیشه های فلسفی و فقهی شهید آیت الله سیّد محمدباقر صدر (قدس سره) مطرح شد و جوانب گوناگونی از اندیشه های تقریبی ایشان مورد بحث قرار گرفت.

از مهمانان ویژه نشست می‌توان به آیت‌الله سید محمد حسینی شاهرودی (نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان)؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید جعفر کشفی رئیس محترم موزه آستان مقدس حرم حضرت معصومه (سلام‌الله علیها)؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج شیخ ناصرالدین کمره ای (فرزند آیت‌الله حاج میرزا خلیل کمره ای قدس سره)؛ دکتر محمدحسن تبرائیان؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج شیخ علی‌اصغر اوحدی؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج شیخ مفید کیایی نژاد.

همچنین حجت‌الاسلام‌والمسلمین واعظی، نماینده ویژه آیت‌الله‌العظمی سیّد کاظم حسینی حائری، با حضور در نشست علمی، پیام معظم له را که به مبانی تقریبی اندیشه آیت‌الله شهید سید محمدباقر صدر اختصاص داشت، قرائت کرد.

در ابتدای جلسه  دکتر حسینعلی قبادی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان شرکت‌کننده در دومین نشست علمی طلایه‌داران وحدت اسلامی و برشمردن ویژگی‌های شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر (قدس سره) و یادآوری نقش مؤثر ایشان در مبارزه با مارکسیسم و تدوین مبانی اقتصاد اسلامی، به برکات خاندان صدر همچون امام موسی صدر در لبنان اشاره کرد و از اینکه مرکز اسناد فرهنگی آسیا با خوانش میراث طلایه‌داران وحدت اسلامی درصدد احیای اندیشه‌های این بزرگان است، آن‌هم درزمانی که خشونت و تکفیر که ریشه آن در سیاست‌های آمریکا و اسرائیل است در منطقه گسترده شده است، از دکتر سید حمید تنکابنی رئیس مرکز اسناد فرهنگی آسیا و سایر اعضای آن مرکز قدردانی کرد.

لازم به ذکر است که در ابتدای جلسه دکتر صداقت، دبیر علمی جلسه، ضمن ارائه گزارش کوتاهی از اقدامات انجام‌شده، اظهار امیدواری کرد که سلسله نشست‌های علمی طلایه‌داران وحدت اسلامی با بررسی اندیشه‌های آیت‌الله آصفی بروجردی؛ امام موسی صدر و آیت‌الله حاج شیخ محمد خالصی که در مورد اخیر بخش قابل‌توجهی از برنامه تدوین تاریخ شفاهی آن در ایران و عراق انجام‌شده است، انشاء الله با ابعاد بسیار وسیع‌تری برگزار خواهند شد.

از برنامه‌های جانبی این نشست رونمایی از کتاب نشست علمی صلح کلید امنیت جهان، نگاهی به زندگی و اندیشه‌های مرحوم آیت‌الله حاج میرزا خلیل کمره ای (قدس سره) با حضور بیت آن عالم ربانی بود .  نسخه‌ای از  این کتاب همراه با کتب‌ اهدایی موسسه البلاغ به مهمانان نشست علمی اهداء شد.

از سایر برنامه‌های جانبی نشست، برگزاری نمایشگاهی از تصاویر و تألیفات آن شهید بود. همچنین مجموعه‌ای از کتب منتشره توسط موسسه البلاغ و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به کتابخانه مرکزی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اهداء شد.

کلید واژه ها: اندیشه های شهید صدر شهید صدر دومین نشست طلایه داران صلح و وحدت اسلامی، اندیشه های شهید صدر پژوهشگاه ihcs research center پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی