درسگفتار واکاوی مراحل پژوهش اجتماعی با تاکید بر روش‌های کمی و کیفی

۱۷ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۴:۳۰ کد : ۱۶۵۰۵ خبر و اطلاعیه

گروه پژوهشی مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

درسگفتار واکاوی مراحل پژوهش اجتماعی با تاکید بر روش‌های کمی و کیفی

دکتر فرهاد بیانی

• جامعه شناسی اقتصادی و توسعه

این دوره شامل بررسی و واکاوی مراحلی است که پژوهشگران برای انجام یک پژوهش اجتماعی (پایان نامه، طرح های پژوهشی، و پروژه های پسادکتری) باید آن ها را لحاظ کنند. در این دوره تلاش می شود تا در کنار بیان مراحل اساسی یک پژوهش اجتماعی به برخی از کاربردی ترین تکنیک های تدوین سوالات، طراحی فرضیه ها، به­کارگیری نظریه های اجتماعی، شیوه های گردآوری داده ها و تحلیل آن ها با هر دو چشم انداز روش شناسی کمی و کیفی اشاره شود.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

طرح مسئله و شیوه های پروبلماتیزه کردن موضوع مورد مطالعه (روش تحقیق کمی)

طراحی چهارچوب نظری، تدوین فرضیه ها و بیان تحلیل نظری (روش تحقیق کمی)

روش شناسی (روش تحقیق کمی)

مروری بر نحوه گزارش یافته ها، آزمون فرضیه ها و نحوه استفاده از آزمون های مرتبط (روش تحقیق کمی)

بحث در مورد یافته های تجربی و نحوه ی برقراری ارتباط نظری میان این یافته ها و مبانی نظری (روش تحقیق کمی)

ملاک ها و نحوه انتخاب موضوعات مناسب مورد مطالعه، انواع سوالات پژوهش (روش تحقیق کیفی)

مبانی نظری؛ حساسیت نظری (روش تحقیق کیفی)

روش شناسی (روش تحقیق کیفی)

تحلیل و تفسیر داده ها؛ مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوری و گزینشی و ارائه نظریه مبنایی (روش تحقیق کیفی)

معیارهای قابلیت اعتماد در روش پژوهش کیفی (روش تحقیق کیفی)

با هدف افزایش دانش نظری مبانی نظری و فلسفی روش های پژوهش کمی و کیفی

ارتقای مهارت عملی انجام پژوهش های اجتماعی کاربردی

شرکت در این دوره برای پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی علوم اجتماعی و تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

•

مدت زمان دوره : ۳۰ ساعت ( ۱۰ جلسه 3 ساعته ) ۱۰ روز

زمان برگزاری : روزهای چهارشنبه، ساعت ۱۳ تا ۱۶ تاریخ شروع : ۲ اسفندماه ۹۶

هزینه ثبت نام: ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : ۱/۶۰۰/۰۰۰ ریال

دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: ۱/۴۰۰/۰۰۰ ریال

•

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت مرکز tam.ihcs.ac.ir مراجعه کنند.

تلفن مشاوره ( در ساعت اداری ) : 88624485

تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی علوم انسانی