کارگاه آموزشی روش تحقیق (با رویکرد پژوهش‌های کمی)

۲۵ دی ۱۳۹۶ | ۱۵:۴۲ کد : ۱۶۳۵۸ خبر و اطلاعیه

گروه مطالعات توسعه پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی روش تحقیق (با رویکرد پژوهش‌های کمی)

دکتر سمیه توحیدلو

هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

این کارگاه با توجه به تقاضای دانشجویان و پژوهشگران، برای بهره گیری از شواهد و یافته های معتبر علمی و نحوه تحلیل و استفاده از نتایج پژوهش های انجام شده و با هدف آشنایی با روش تحقیق در پژوهش های کمی، برگزار خواهد شد. در این دوره جزئیات یک طرح پژوهشی کمی، قدم به قدم با حضور افراد شرکت کننده، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در این کارگاه مطالبی پیرامون کلیات روش تحقیق اعم از روش‌های مسئله‌مندی، آماده کردن سؤال‌های تحقیق و فرضیات، مدل‌های مفهومی و استنتاجی، تعاریف انواع متغیر و شناخت آنها، ابزارسازی، آشنایی با برخی از فنون پرسشنامه و نحوه تحلیل برخی از خروجی‌های آماری ، جامعه آماری و روش‌های نمونه‌گیری و ... ارائه خواهد شد.

دانش‌پذیران باید با ذهنیت مناسبی از یک پژوهش در این کارگاه حضور داشته باشند. روی دغدغه هایشان فکر کرده باشند. دو یا سه عنوان پژوهشی کمی – بدیع و خلاقانه – آماده داشته باشند

در روزهای پایانی مدرس دوره، نمونه هایی از خروجی های spss برای تحلیل ارائه خواهد نمود.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

سوال پژوهشی چیست

متغیرهای اصلی چگونه ساخته می شوند

ادبیات و نظریه‌ها چگونه به کار می‌روند

تمایز پژوهش های کمی و کیفی

فرضیه سازی، انواع تعاریف از متغیرها، عملیاتی سازی، ابزار مناسب تحقیق،

نمونه‌گیری و روش‌های آن، روش جمع آوری اطلاعات، اعتبار و پایایی در پژوهش

لیکرت، انواع وزن‌دهی‌ها

چگونه از نرم افزارهای آماری استفاده کنیم

از کدام آزمون‌ها باید استفاده کرد؟ (بدون رجوع به اصل نرم افزارها و اشاره مستقیم به فرمول های آماری)

چگونگی آزمون فرضیات، پاسخ سوالات و نتیجه‌گیری، تحلیل‌های توصیفی

تحلیل‌های استنباطی با مثالهایی از (انواع جداول، آزمونهای مقایسه میانگین، همبستگی و رگرسیون، تحلیل عاملی و تحلیل مسیر ) جهت آشنایی کلی با عملکردهای آماری

با هدف افزایش دانش نظری در حوزه روش تحقیق به شکل کاربردی

ارتقای مهارت عملی متغیرسازی و تعریف آن‌ها و به کارگیری آنها در زمان انجام پژوهش

تقویت و بازآموزی مهارت های خلاقانه انجام پژوهش

شرکت در این دوره برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : ۱۲ ساعت ( ۶ جلسه ۲ ساعته ) ۳ روز

زمان برگزاری : روزهای دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه، ساعت ۸:۳۰  تا ۱۲:۳۰       تاریخ برگزاری : ۲۳،۲۴ و ۲۵ بهمن‌ماه ۹۶

هزینه ثبت نام: ۱/۵۰۰/۰۰۰ ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال

دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: ۱/۰۰۰/۰۰۰ریال

•

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

tam.ihcs.ac.ir

مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی