کارگاه آموزشی جنبه‏ های نمایشی زنان در شاهنامه

۱۷ دی ۱۳۹۶ | ۰۸:۵۴ کد : ۱۶۳۰۲ خبر و اطلاعیه

مرکز اسناد فرهنگی آسیا پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی جنبه‏ های نمایشی زنان در شاهنامه

دکتر محمد نجاری

یکی از مسایل مغفول مانده در حوزه پژوهش‏های ادبی و بین رشته‏ای ایجاد گفتگو میان صاحب‏نظران عرصۀ نمایش و متخصصان متون ادبی است. تولیدات علمی و هنری دوران معاصر نشان می‏دهد پیوند میان متون ادبی و هنرهای نمایشی چندان سنجیده و پرورده نیست. بیشتر فعالیت‏‏های اجرایی و علمی در این زمینه مبتنی بر دانش یکسویه‏اند؛ به این معنی که یا هنرمندان حوزۀ نمایش از ظرایف و دقایق متون ادبی، آگاهی شایسته و بایسته‏ ای ندارند یا نویسندگان و پژوهشگران قلمرو ادبیات درک درستی از قواعد و ساختار هنرهای نمایشی ندارند. به همین سبب کارگاه مذکور به عنوان نمونه ‏ای به نسبت جامع در مقایسه با فعالیت‏های پیشین ارایه می‏شود.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

تعاریف ادبیات و نسبت آن با مطالعات بین رشته‏ای هنر و ادبیات

تعریف اقتباس، انواع اقتباس، تاریخچه اقتباس

زنان در شاهنامه و ویژگیهای نمایشی آن‏ها

عناصر نمایشی شاهنامه

ظرفیت‏های نمایشی شخصیت سودابه

بررسی موردی شخصیت سودابه در یک اثر دراماتیک

چگونگی اقتباس و خلق یک اثر نمایشی با محوریت شخصیت سودابه در شاهنامه فردوسی

با هدف

افزایش دانش نظری درباره جنبه‏های نمایشی زنان در شاهنامه

ارتقای مهارت عملی در تعیین قابلیت‏های نمایشی ادبیات کهن

شرکت در این دوره برای پژوهشگران و دانشجویان رشته‏های ادبیات فارسی، انگلیسی،فرانسه، تاتر و سینما، مطالعات زنان و خانواده مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

•

مدت زمان دوره : 12 ساعت ( 8 جلسه 5/1 ساعته ) 4 روز

زمان برگزاری : روزهای شنبه، ساعت 9 تا 12       تاریخ شروع: 7 بهمن‌ماه 96

هزینه ثبت نام: 5/000/000 ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 4/000/000 ریال

دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: 3/500/000 ریال

•

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

tam.ihcs.ac.ir

مراجعه کنند.

تلفن مشاوره (در ساعت اداری) : 88624485