کارگاه آموزشی ترجمه هم زمان تخصصی (هم ردیف)

۲۱ آبان ۱۳۹۶ | ۱۱:۳۵ کد : ۱۶۱۵۲ خبر و اطلاعیه

پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی ترجمه هم زمان تخصصی (هم ردیف)

دکتر صالح زمانی جعفری

دکتری زبان و ادبیات عرب

یکی از نیازهای مبرم هر جامعه موضوع ترجمه، به ویژه ترجمه همزمان در روابط آن جامعه با دیگر جوامع می باشد. ارتباطات ایران و کشورهای عربی از مهمترین و کلیدی ترین روابط در تمامی زمینه ها در سطح جهان می باشد و دست اندرکاران و فعالان در این فضا نیاز مبرمی به کسب مهارت های لازم برای انجام مکالمات مبتنی بر آموخته های خویش دارند، از سوی دیگر کمبود و ضعف مترجمان همزمان بر اهمیت برگزاری این دوره آموزشی می افزاید.

انجام ترجمه همزمان نیازمند حضور ذهن و سرعت انتقال از زبان مبدأ به مقصد، غنای واژگانی و اصطلاحی و نیز آشنایی  با جمله سازی و ساختار زبان معیار مقصد می باشد.

مشکلی که در زمینه ترجمه همزمان در رابطه با فعالان در این حوزه مطرح است فقدان الگوهای کاربردی برای تبدیل و پیاده سازی دانش افراد در مرحله اجرا و کاربرد است، به ویژه اینکه عامل سرعت انتقال در عین صحّت انتقال مطلب در زمینه ترجمه همزمان بر دشواری کار می افزاید و این امری است که نیازمند مهارت بالای مترجم همزمان می باشد.

شایان ذکر است که به ترجمه همزمان هم ردیف به دلیل دشواری فراوان آن و کمبود نیروی متخصص در زمینه آموزش کمتر پرداخته شده است. این دوره آموزشی سعی در تربیت و آموزش نیروهای متخصص همزمان هم ردیف دارد.

با توجه به ماهیت عنوان کارگاه تمامی فعالیت ها کلاسی کارگاهی و عملی خواهد بود و جنبه تمرینی خواهد داشت ، به این نحو که در هر جلسه مطالبی به صورت عملی در کلاس مطرح می شود و از شرکت کنندگان خواسته می شود که مطالب را در عین صحّت و سرعت به زبان مقصد برگردانند .

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

فعالیت عملی ترجمه به صورت شنیداری و احیاناً نوشتاری جهت ترجمه همزمان مطلب در حوزه سیاسی

بیان تکنیک ها و فنون ترجمه همزمان هم ردیف

فعالیت عملی ترجمه همزمان در حوزه اقتصادی با بیان نکات و فنون

فعالیت عملی ترجمه همزمان در حوزه اجتماعی با بیان نکات و فنون

فعالیت عملی ترجمه همزمان هم ردیف  در حوزه ورزشی با بیان نکات و فنون

ارتقای مهارت عملی کاربردی دانش پذیران در زمینه ترجمه همزمان هم ردیف

تقویت و توانمندسازی مهارت های زبانی ( گفتاری، شنیداری، نوشتاری و درک مطلب )

شرکت در این دوره برای دانشجویان، مترجمان و علاقمندان و مجریان اصحاب رسانه مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : 8 ساعت ( 4 جلسه 2 ساعته ) 4 روز

زمان برگزاری : روز شنبه ها ، ساعت16 تا 18      تاریخ شروع :4 آذر ماه 96

هزینه ثبت نام: 1/200/000 ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 1/000/000 ریال

دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: 800/000 ریال

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت مرکز آموزش های آزاد تخصصی علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی http://www.tam.ihcs.ac.ir

مراجعه کنند.

تلفن مشاوره ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم­انسانی و مطالعات فرهنگی