سلسله کارگاه‌های آموزشی نقد داستان

۲۰ آبان ۱۳۹۶ | ۱۱:۳۳ کد : ۱۶۱۵۰ خبر و اطلاعیه

گروه تحقیقات میان رشته ای پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

سلسله کارگاه‌های آموزشی نقد داستان

کارگاه اول : نقد جامعه شناختی رمان

دکتر مریم عاملی رضایی

هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

کارگاههای نقد عملی داستان به آموزش مهارت بخشی در بهره گیری  از نظریات ادبی جدید در نقد و تحلیل ادبیات داستانی می پردازد. در این کارگاهها، کاربرد نظریه ها بر متن داستانی، با شناخت و تشریح نظریه، تبیین و تشریح اصطلاحات کلیدی، روش شناسی نقد و تطبیق نظریه بر داستان به شکل عملی انجام می شود. همچنین بخشی از بحث به کتابشناسی آثار و تحلیل نمونه های موفق مقالات و کتب در این زمینه، می پردازد. اما رویکرد محوری جلسات، نقد عملی داستان با رویکردی است که در هر کارگاه معرفی شده است.

این سلسله کارگاهها در قالب 4 کارگاه مستقل برگزار می شود:

1. کارگاه نقد جامعه شناختی داستان (آذر ماه 96)

2. کارگاه نقد روانشناسی داستان( بهمن ماه 96)

3. کارگاه نقد فمینیستی داستان (اردیبهشت 97)

4. کارگاه نقد اخلاقی(رویکرد جدید) داستان ( خرداد 97)

هر دوره در چهار جلسه پس از تشریح و تبیین مفاهیم مهم و کلیدی ، به نقد عملی می پردازد و دو رمان یا چند داستان کوتاه( به اقتضای رویکرد) به شکل کارگاهی نقد می شود.

کارگاه اول که به نقد جامعه شناسی می پردازد، مباحث زیر را طرح می کند:

آشنایی با نقد جامعه شناسی، پیشینه و زمینه ها، رویکردها، اصطلاحات کلیدی، روش شناسی نقد

آسیب های نقد جامعه شناسی، بررسی نمونه های موفق نقد و تحلیل انتقادی مقالات و کتب در این زمینه

نقد عملی کتاب جزیره سرگردانی دانشور با رویکرد نقد جامعه شناسی

نقد عملی کتاب نیمه غایب حسین سناپور با رویکرد نقد جامعه شناسی

با هدف ارتقای مهارت عملی در زمینه کاربست نظریه در نقد متن ادبی

تقویت و توانمندسازی اصلاح نگرش های نادرست و آموزش و تمرین شیوه درست نقد ادبی

شرکت در این دوره برای اعضای هیات علمی، دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و علاقمندان به ادبیات داستانی و نقد ادبی مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : 12 ساعت ( 4 جلسه 3 ساعته ) 4 روز

زمان برگزاری : روزهای یکشنبه، ساعت 9 تا 12       تاریخ شروع : 5 آذرماه 96

هزینه ثبت نام: 1/500/000 ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 1/200/000 ریال

دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: 800/000 ریال

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی