کارگاه آموزشی به‌کارگیری تخصصی ابزارهای نرم افزاری در تحقیقات زبان و ادبیات فارسی

۲۶ شهریور ۱۳۹۶ | ۱۸:۳۶ کد : ۱۵۵۹۶ خبر و اطلاعیه

پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری قطب تحقیق در متون حکمی و عرفانی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان برگزار می کند:

دکتر احسان رئیسی

هیات علمی دانشگاه اصفهان

یکی از نیازهای تخصصی محققان و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی در حین تحقیق و نیز هنگام ارائهٔ برونداد پژوهشی استفاده از نرم افزارهای مجموعه آفیس است. نرم افزارهای چون اکسل و اکسس در حین انجام تحقیق برای یادداشت برداری و مدیریت یادداشت می‌توانند کمک شایانی داشته باشند و نرم افزارهای ورد و پاورپوینت نیز برای ارائهٔ برونداد پژوهش از جمله نرم افزارهای محبوب و کاربردی به شمار می‌روند.

پژوهشگران و دانشجویان رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی معمولا با اکسس و اکسل آشنا نیستند یا از آنها استفاده نمی‌کنند، همین موضوع سبب شده در انجام پژوهشهای مختلف بویژه تحقیقهایی که در آنها محقق با حجم زیادی از فیشها و داده‌ها سروکار دارد ـ مانند پایان نامه و کتاب ـ یادداشت برداری و مدیریت یادداشتها کاری دشوار و طاقت‌فرسا تلقی شود در صورتی که با استفاده از نرم افزارهای مذکور این فرایندها بسیار آسان و سریع امکانات زیادی را در اختیار محققان قرار می‌دهد.

درباب نرم افزار پاورپوینت نیز باید گفت این نرم افزار یکی از نرم افزارهای ارائهٔ مطلب است که در سرتاسر جهان طرفدارانی دارد و در ایران ـ بویژه در بین دانشجویان و پژوهشگران رشته زبان و ادبیات فارسی ـ بیش از سایر نرم افزارهای ارائهٔ مطلب شناخته شده است. بر این اساس ضروی است آشنایی نسبتا کاملی از امکانات و مزایای پاورپوینت برای اهالی این رشته حاصل شود تا بتوانند از حداکثر ظرفیت آن بهره بگیرند.

نرم افزار ورد را می‌توان مهم‌ترین و کاربردی‌ترین نرم افزار مجموعه آفیس برای اهالی ادبیات دانست. بندرت ممکن است دانشجو یا محققی را یافت که از این واژه پرداز محبوب استفاده نکرده باشد یا بدان نیازمند نشده باشد. نکته قابل تأمل در باب بهره‌گیری از این نرم افزار در رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی آن است که از سویی نیازهای محققان این رشته نسبت به سایر رشته‌ها بسیار خاص است و از سوی دیگر امکانات ورد بسیار زیاد و گاه ـ بویژه در کاربردهای خاص ـ بسیار دیریاب است. از این رو ضروری است نیازهای دانشجویان و محققان زبان و ادبیات فارسی در این زمینه بخوبی شناخته شود و همچنین راهکارهای عملیاتی و کاربردی در نرم افزار مذکور ارائه گردد.

این کارگاه با هدف آشنایی دانشجویان و محققان زبان و ادبیات فارسی با امکانات کاربردی نرم‌افزارهای ورد، پاورپوینت، اکسل و اکسس برگزار می‌شود.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

جایگاه و نقش مجموعه آفیس در انجام و ارائهٔ تحقیقهای دانشگاهی

مبانی نظری و اصول کار با نرم افزارهای آفیس

امکانات ورد (بر اساس نیازهای موجود در ارائهٔ بروندادهای پژوهشی رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی)

-          کار با پاورقی

-          فهرست نویسی خودکار

-          فهرست آیات، احادیث، اعلام و ...

-          تنظیم شعر به صورت خودکار

-          تنظیم سرصفحه و پاصفحه

-          نکات مربوط به صفحه آرایی

-          فونتها

-          استایلها

-          استفاده از ماکروها

-          سایر امکانات کاربردی ورد

-          امکانات پاورپوینت

-          استانداردهای طراحی پاورپوینت

-          انیمیشنها

-          صداگذاری روی فایلهای پاورپوینت

-          تولید محتوای آموزشی با پاورپوینت

-          سایر امکانات کاربردی پاورپوینت

امکانات اکسل

-          یادداشت برداری

-          مدیریت یادداشتها

-          انجام محاسبه

-          سایر امکانات کاربردی اکسل

امکانات اکسس

-          طراحی و تولید نرم افزار «فیش بردار» برای یادداشت برداری و مدیریت یادداشتها با توجه به نیازهای محققان

با هدف افزایش دانش نظری درباب نرم افزارهای کاربردی مجموعهٔ آفیس

ارتقای مهارت عملی در استفاده از ابزارهای نرم افزاری در تحقیقات زبان و ادبیات

شرکت در این دوره برای اعضای هیأت علمی، دانشجویان و پژوهشگران مفید است.

از آنجا که کارگاه با کار عملی همراه است، علاقه‌مندان می‌بایست رایانه شخصی به‌همراه داشته باشند.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : 6 ساعت ( 2 جلسه 3 ساعته ) 1 روز

زمان برگزاری : روز سه شنبه، ساعت 8 تا14       تاریخ برگزاری : 4 مهرماه 96

هزینه ثبت نام: 600/000ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 500/000 ریال

دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: 400/000 ریال

شماره کارت مرکز: 6104337872100563  به نام درآمدهای اختصاصی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162   مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم­انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی علوم­ انسانی