کارگاه آموزشی تحول آرای فلسفی یورگن هابرماس دربارهٔ نقش دین در حوزهٔ عمومی

۲۲ شهریور ۱۳۹۶ | ۱۲:۴۲ کد : ۱۵۵۸۱ خبر و اطلاعیه

گروه تاریخ و تمدن غرب پژوهشکده غربشناسی و علم پژوهی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی تحول آرای فلسفی یورگن هابرماس دربارهٔ نقش دین در حوزهٔ عمومی

دکتر معصومه بهرام

هیات علمی دانشگاه الزهرا و مولف کتاب " تحول آرای فلسفی یورگن هابرماس دربارهٔ نقش دین در حوزهٔ عمومی" انتشارات وایا

اساساً دین و بررسی نقش آن در زندگی مردم از دیدگاه فلسفی موضوعی است که تحقیق و غنی کردن آن به خودی خود ضرورت مطالعه و پژوهش دارد. اما با توجه به ظهور مجدد دین در جوامع مدرن و سکولار و رویکرد مردم به آن، در مقیاسی که از آن به عنوان یک پدیده شگفت انگیز یاد شده، ضرورت بررسی این موضوع بیش از پیش احساس می شود. به علاوه، اگرچه هابرماس از مدافعان مدرنیته محسوب می شود، لیکن نقد بنیادین او به مدرنیته و توجه اش به جایگاه مثبت دین در حوزهٔ عمومی موجب شده است که این مباحث خصوصاً از جانب اندیشمندان روز به روز گسترده تر شود. پرداختن به نقش دین در حوزهٔ عمومی از جانب اندیشمندی چون هابرماس، که عقایدش همواره مورد توجه محافل علمی و جهانی بوده، بیانگر حساسیت و اولویت این مسأله برای بشریت امروزی است. بنابراین برگزاری این دوره آموزشی می تواند در غنا و توسعه منابع موجود در خصوص آرای هابرماس مفید و مؤثر باشد.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

مقدمات ورود به بحث هابرماس

«حوزه عمومی» از نگاه هابرماس

تفکرات اولیهٔ هابرماس دربارهٔ نقش دین در حوزهٔ عمومی

تفکرات اخیر هابرماس دربارهٔ نقش دین در حوزهٔ عمومی

با هدف افزایش دانش نظری دربارهٔ نقش دین در حوزهٔ عمومی با عناصر بنیادی تفکر هابرماس

ارتقای مهارت عملی در ارزیابی ارزش ها و محدودیت های تفکر فلسفی هابرماس دربارهٔ دین

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران و علاقمندان به مباحث هابرماس  مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : 3 ساعت ( 1 جلسه 3 ساعته ) 1 روز

زمان برگزاری : روز یکشنبه، ساعت 16 تا 19       تاریخ برگزاری : 16 مهرماه 96

هزینه ثبت نام: 400/000ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 300/000 ریال

دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: 200/000 ریال

شماره کارت مرکز: 6104337872100563  به نام درآمدهای اختصاصی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162   مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم­ انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی علوم ­انسانی