کارگاه آموزشی شیوه های نگهداری و حفاظت از کتب و اسناد کاغذی

۲۹ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۴:۲۰ کد : ۱۵۴۷۴ خبر و اطلاعیه

پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی شیوه های نگهداری و حفاظت از کتب و اسناد کاغذی

مریم جعفری

متخصص و مرمتگر کتب و اشیاء تاریخی

لزوم شناخت جنبه‌های فنی محافظت از کتاب، نسخ نفیس و اسناد کاغذی نه تنها به کتابدارها، حافظان کتابخانه‌ها، صحافها و مرمت کنندگان توصیه می‌شود بلکه هر شخص کتابخوان یا کتابدوست باید این توانمندی‌ را برای صیانت از مواریث مکتوب از گزند حوادث سوء احتمالی مورد توجه قرار دهد .

بدین منظور فرد نخست باید به خطراتی که این آثار را تهدید می کنند اشراف یابد و قبل از هر چیز ماهیت و ترکیبات شی را که باید نگهداری شود را بشناسد. کتاب از سه قسمت: اوراق، جلد و مرکب تشکیل شده است که هر کدام از این موارد در اثر عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی در معرض خطر قرارگرفته و صدمات جبران ناپذیری را موجب می‌شود. برای حفظ یک اثر از گزند آسیب های احتمالی ابتدا نیاز به شناخت فنی اثر، سپس شناخت عواملی محیطی و ساختاری می‌باشد.

در این راستا می‌باید با توجه به گرداوری اطلاعات فنی و آسیب شناسی اقدام به کنترل و حذف عوامل آسیب رسان کرد و در مواقع خاص نیز اقدام به درمان اثر آسیب دیده نمود. برای انجام دادن تمامی این موارد نیاز به دانستن شناسنامه کلی فن شناسی وآسیب شناسی می‌باشد. لذا بر این اساس در این دوره تمامی این اطلاعات در اختیار علاقمندان قرار گرفته تا گامی در جهت نگهداری میراث مکتوبمان برداشته شود .

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

آشنایی اولیه با تاریخ ساخت کاغذ و کتاب، فن شناسی آثار کاغذی و کتاب، آسیب شناسی مقدماتی آنها

آسیب شناسی آثار کاغذی و کتاب، روش های نگهداری ازآثار کاغذی در معرض نمایش، انبار و مجموعه های خصوصی.

روش های برخورد اولیه با اسناد و کتب صدمه دیده و مرمت ابتدایی آنها

با هدف افزایش دانش نظری درباره روشهای نگهداری و حفاظت ار اسناد

ارتقای مهارت عملی نحوه برخورد با آثار صدمه دیده و نحوه مرمت ابتدایی

شرکت در این دوره برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و علاقمندان مرمت متون مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : 6 ساعت ( 3 جلسه 2 ساعته ) 3 روز

زمان برگزاری : روزهای شنبه یکشنبه دوشنبه، ساعت 14 تا 16       تاریخ برگزاری : 4 و 5 و 6 شهریورماه 96

هزینه ثبت نام:500/000 ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 400/000 ریال

دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: 300/000 ریال

شماره کارت مرکز: 6104337872100563  به نام درآمدهای اختصاصی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162   مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم ­انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی علوم ­انسانی