کارگاه آموزشی استعاره و تمثیل در کلمات قصار نهج البلاغه

۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۶:۰۲ کد : ۱۵۱۳۱ خبر و اطلاعیه

مرکز تحقیقات امام علی (ع) پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی استعاره و تمثیل در کلمات قصار نهج البلاغه

دکتر ید الله رفیعی

هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

بررسی ساختاری و شناخت دقیق سخنان امیرالمومنین در نهج البلاغه در فهم آن تاثیری شگرف دارد. ساختار اصلی کتاب را سه فصل: خطبه‌ها، نامه‌ها و حکمت‌ها تشکیل می‌دهد. از آنجا که سید رضی نام این کتاب را نهج البلاغه نهاده است چنین بر می آید که یکی از ویژگی‌های اصلی این کتاب فصاحت و بلاغت است، از این رو شایسته است که در بررسی ساختاری نهج البلاغه به فصاحت و بلاغت آن توجهی خاص شود و یکی از نشانه‌های بلاغت در آن استعاره و تمثیل است.

در این دوره ضمن تبیین ساختار کلمات قصار نهج‌البلاغه نکات صرفی، نحوی و مفردان آن تجزیه و تحلیل خواهد شد و پس از ترجمه و شرح کلمات قصار، انواع تشبیه واستعاره، عناصر سازنده، وجه شبه، جامع و فایده هر تشبیه توضیح داده خواهد شد.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

معرفی نهج البلاغه و ضرورت بررسی ساختاری آن

معرفی شرحهای مهم نهج البلاغه و شماری از آثار امام علی علیه السلام مانند دعاها و برخی خطبه ها که در نهج البلاغه نیست.

تجزیه تحلیل صرفی کلمات قصار

تجزیه تحلیل نحوی کلمات قصار

تبیین استعاره ها و تشبیه‌ها در کلمات قصار

با هدف ارتقای مهارت عملی در استفاده از کلمات قصار در دروس بلاغت

شرکت در این دوره برای پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان به مطالعات نهج البلاغه به ویژه در دانشگاه ها، موسسات پژوهشی و حوزه های علمیه مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : 9 ساعت ( 3 جلسه 3 ساعته ) 3 روز

زمان برگزاری : روز سه‌شنبه‌ها، ساعت 14 تا 17       تاریخ شروع : 26 اردیبهشت ماه 96

هزینه ثبت نام: 800/000 ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 600/000 ریال

شماره کارت مرکز: 5892101144648256  بانک سپه بنام حبیب صحرائی خامسلو

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162   مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم­انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی­ علوم­ انسانی