کارگاه آموزشی «ویرایش زبانی (فنی یا صوری و نگارشی)»

۱۰ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۸:۰۳ کد : ۱۴۷۵۲ خبر و اطلاعیه

پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی «ویرایش زبانی (فنی یا صوری و نگارشی)»

آقای سیدجلیل شاهری لنگرودی

پژوهشگر و متخصص ویراستاری

ویرایش، یکی از حسّاس‌ترین مراحل چاپ و نشر یک اثر است؛ و در اینجا است که هرگونه تغییری در متن صورت می‌گیرد تا اصلی‌ترین نقش زبان، یعنی ایجاد ارتباط(بین نویسنده/مترجم و مخاطب/خواننده) برقرار شود.

در سال‌های اخیر، اکثر ناشران توجه ویژه‌ای به ویرایش اثر پیش از چاپ آن داشته‌اند و دیگر کمتر اثری بدون ویراستاری به‌چاپ می‌رسد. همین امر سبب شده است بستری برای اشتغال متخصصان در زمینهٔ ویراستاری فراهم شود که قطعاً علاوه بر آنچه در ضمیر فرد از ذوق و قریحه در تشخیص صحیح‌تر و زیباتر وجود دارد، تسلط به فن ویرایش، خصوصاً ویرایش علمی و دقیق می‌تواند عامل متمایزکنندهٔ شخص از مدعیان باشد و فضای مناسبی را در حوزهٔ ویرایش درمیان ناشران و سایر سازمان‌ها برای اشتغال دراختیار وی قرار دهد؛ ضمن اینکه فراگیری این فن، به نگارش بهتر، صحیح‌تر و دقیق‌تر پژوهش‌های علمی کمک شایان توجهی می‌کند.

از این رو، این دوره با هدف تربیتِ ویراستارانی با پشتوانهٔ علمی، آن‌چنان‌که بتوانند برایِ هر تغییرِ ویرایشیِ خود در متن، دلیلی منطقی و علمی داشته باشند و نیز پژوهشگرانی که توانایی نگارش متون گوناگون را با توجه به قالبی که مطلوب محتوای هر نوع متن است، داشته باشند، برگزار می‌شود.

سرفصل مطالب دوره عبارت است از:

جلسهٔ ۱: کلیاتِ ویرایش (تعریفِ ویرایش و انواعِ آن، لزومِ ویرایش و نمونه‌خوانیِ آثار، ...)؛

جلسه‌هایِ ۲ تا ۱۰، ویرایشِ نگارشی (شاملِ نحو در ویرایش، معناشناسی و کاربردشناسی در ویرایش، واژگان در ویرایش)

جلسه‌هایِ ۱۱ تا ۱۶، ویرایشِ فنّی یا صوری (شاملِ واج‌شناسی در ویرایش، ساخت‌واژه در ویرایش)؛ کالبدشناسی کتاب(Book Anatomy )؛و ویرایش عملی

روش کار در جلسات عملی به این صورت است که شرکت‌کنندگان در هر جلسه، متنی دریافت خواهند کرد تا در فاصلهٔ دو جلسه، آن را از هر جهت(فنّی و نگارشی) ویرایش و نیز نمونه‌خوانی کنند و آنگاه در جلسهٔ بعد ارائه و به‌شکل گروهی دربارهٔ ویرایش و نمونه‌خوانی متن بحث کنند و درنهایت مدرس با یادآوری مباحث نظری مرتبط، شرکت‌کنندگان را درجهت اصلاح هر مورد هدایت کند؛ ضمن اینکه ویرایش و نمونه‌خوانی جمله‌به‌جمله (به‌عنوان واحد بحث) ازطریق پاورپوینت انجام خواهد شد .

با هدف افزایش دانش نظری نحوه نگارش صحیح انواع متون

ارتقای مهارت عملی کسب مهارت ویراستاری همراه با دلایل علمی

شرکت در این دوره برای پژوهشگران و دانشجویان رشته‌های زبان‌شناسی، و زبان و ادبیات فارسی،  ویراستاران، و نمونه‌خوانان تجربی ضروری است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : ۳۲ ساعت ( ۱۶ جلسه ۲ ساعته ) ۱۶ روز

زمان برگزاری : روزهای شنبه، ساعت ۱۴ تا ۱۶       تاریخ شروع: ۲۳ بهمن ماه ۹۵

هزینه ثبت نام: ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان و ثبت نام کنندگان گروهی : ۲/۵۰۰/۰۰۰ ریال

دانشجویان و همکاران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال

شماره کارت مرکز: ۵۸۹۲۱۰۱۱۴۴۶۴۸۲۵۶  بانک سپه بنام حبیب صحرائی خامسلو

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : ۸۸۶۲۴۴۸۵ سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (۶۴ غربی)- پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های تخصصی­ کاربردی علوم ­انسانی