کارگاه آموزشی بررسی و تحلیل روایات منع حضور اجتماعی زنان در حکومت و قضاوت(براساس روش نوین تاریخ گذاری روایات)

۲۰ دی ۱۳۹۵ | ۱۵:۵۲ کد : ۱۴۶۶۱ خبر و اطلاعیه

گروه پژوهشی مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی  بررسی و تحلیل روایات منع حضور اجتماعی زنان در حکومت و قضاوت(براساس روش نوین تاریخ گذاری روایات)

دکتر معصومه ریعان

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان

بررسی مضامین روایات مربوط به زنان یکی از بسترهای پژوهش از طریق روش‏ نوین تاریخ‏گذاری است که با آن به تعیین تقریبی زمان، مکان، پدید آورنده و سیر تغییرات یک روایت  در بستر تاریخ می پردازیم.

در این روش با تحلیل انتقادی و بررسی‏های تطبیقی، اصالت اسناد و متن روایات را با هماهنگی با قرآن، سنّت، قرائن تاریخی و... ارزیابی نموده و صحت انتساب آن را به پیامبر اسلام (ص) تعیین می‏ شود. این روش در فهم انتقادی روایات زنان و تعیین جعل آن کارامدی دارد و پاسخگوی بسیاری از شبهات است

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

تبیین مفهوم تاریخ‏گذاری

تبیین ماهیت روایات زنان در کتب روایی

بازشناسی کتب روایی شیعه و سنی و معرفی کتب رجالی شیعه و سنی

معرفی نرم افزار مکتبه اهل بیت۲ جهت کشف روایات زنان

تعیین ملاکها و معیارهای جعل روایات زنان

بررسی و تحلیل و تاریخگذاری روایات

با هدف

افزایش دانش نظری درباره دستیابی به روایات زنان درکتب روایی

ارتقای مهارت عملی تفکر انتقادی و مهارت تاریخگذاری سند و متن روایات

شرکت در این دوره برای حدیث پژوهان، دین پژوهان، پژوهشگران و دانشجویان مطالعات زنان و علوم قرآن و حدیث مفید می باشد.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : ۴ ساعت ( ۲ جلسه ۲ ساعته ) ۱ روز

زمان برگزاری : روز شنبه، ساعت ۸ تا ۱۲       تاریخ برگزاری : ۹ بهمن ماه ۹۵

هزینه ثبت نام: ۶۰۰/۰۰۰ ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان و ثبت نام کنندگان گروهی : ۵۰۰/۰۰۰ ریال

دانشجویان و همکاران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: ۴۰۰/۰۰۰ ریال

شماره کارت مرکز: ۵۸۹۲۱۰۱۱۴۴۶۴۸۲۵۶  بانک سپه بنام حبیب صحرائی خامسلو

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : ۸۸۶۲۴۴۸۵ سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (۶۴ غربی)- پژوهشگاه علوم­ انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های تخصصی­ کاربردی علوم­ انسانی