کارگاه آموزشی تفسیر و کاربردهای بالینی مقیاس هوش وکسلر

۲۰ دی ۱۳۹۵ | ۱۴:۳۶ کد : ۱۴۶۶۰ خبر و اطلاعیه

گروه پژوهشی روانشناسی و مشاوره پژوهشکده اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی تفسیر و کاربردهای بالینی مقیاس هوش وکسلر

دکتر روح­الله شهابی

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

به گواه بسیاری از انجمن­های علمی و پژوهشی معتبر دنیا، آزمون هوش وکسلر نه تنها در میان آزمون­های هوش بلکه در بین کلیه آزمون­های روان­شناختی مورد استفاده در مجموعه­های درمانی و پژوهشی، پرکاربردترین آزمون به شمار می­رود و از جایگاهی ممتاز در سنجش و ارزیابی­های روان­شناختی برخوردار است. این اهمیت به واسطه کاربردهای بسیار زیادی است که این آزمون در حوزه­های متنوع علمی و کاربردی روان­شناسی دارا است. آگاهی از توانش­های عقلانی و شناختی، تشخیص اختلالات یادگیری، تشخیص اثرات صدمات مغزی بر فعالیت­های ذهنی و شناختی، شناسایی مکانیسم­های شناختی زیربنایی عملکرد تحصیلی و بررسی اثربخشی برنامه­های آموزشی، بخشی از این کاربردهای متنوع است.

علی­رغم این کاربردهای تفسیری متعدد و مهم، به نظر می­رسد بیشتر تمرکز بر نمره­گذاری و روش اجرای آزمون وجود داشته است. لذا در کارگاه آموزشی پیشنهادی تلاش خواهد شد دلالت­های بالینی و تفسیری این آزمون با استناد به شواهد پژوهشی آموزش داده شود. در این دوره روش اجرا و نمره­گذاری آزمون به طور عملی آموزش داده خواهد شد و تفسیر نمرات نیز به صورت نظری مورد بحث قرار خواهد گرفت.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

شناسایی قوت ها و ضعف های شخصی و هنجاری کودک در آزمون وکسلر

نمرات بالا و پایین در شاخص درک کلامی بیانگر چه چیزی است؟ (تفسیر عملکرد در خرده آزمون های واژگان، شباهت ها، درک مطلب، اطلاعات و استدلال)

نمرات بالا و پایین در شاخص سرعت پردازش بیانگر چه چیزی است؟ (تفسیر عملکرد در خرده آزمون های حساب، رمزنویسی، نمادیابی و خط زنی).

نمرات بالا و پایین در شاخص استدلال ادراکی بیانگر چه چیزی است؟ (تفسیر عملکرد در خرده آزمون های طراحی مکعب ها، مفاهیم تصویری، استدلال تصویری، تکمیل تصاویر).

نمرات بالا و پایین در شاخص حافظه کاری بیانگر چه چیزی است؟ (تفسیر عملکرد در خرده آزمون های فراخنای ارقام، توالی حروف، حساب).

نیمرخ عملکرد کودکان دارای اختلالات یادگیری در خرده آزمون های وکسلر چگونه است؟ چگونه می توان از آزمون وکسلر برای تشخیص و درمان اختلال های یادگیری استفاده کرد؟

نیمرخ عملکرد کودکان ADHD در خرده آزمون های وکسلر چگونه است؟ چگونه می-توان از آزمون وکسلر برای تشخیص کودکان ADHD   استفاده کرد؟

با هدف افزایش دانش نظری تفسیر شاخص­ها و کاربردهای بالینی آزمون وکسلر

ارتقای مهارت عملی تفسیر آزمون وکسلر و بهره­مندی از آن در تشخیص و درمان اختلال­های یادگیری و ADHD

شرکت در این دوره برای دانشجویان رشته روان­شناسی ضروری است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : ۸ ساعت ( ۴ جلسه ۲ ساعته ) ۱ روز

زمان برگزاری : روز چهارشنبه، ساعت ۸ تا ۱۷       تاریخ برگزاری : ۲۰ بهمن ماه ۹۵

هزینه ثبت نام: ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال

شماره کارت مرکز: ۵۸۹۲۱۰۱۱۴۴۶۴۸۲۵۶  بانک سپه بنام حبیب صحرائی خامسلو

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : ۸۸۶۲۴۴۸۵ سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (۶۴ غربی)- پژوهشگاه علوم­ انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های تخصصی­ کاربردی علوم ­انسانی