کارگاه آموزشی شیوهٔ تدوین طرح نامه (پروپوزال)

۱۵ دی ۱۳۹۵ | ۱۵:۰۴ کد : ۱۴۶۴۰ خبر و اطلاعیه

گروه پژوهشی پژوهش های بنیادین پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی شیوهٔ تدوین طرح نامه ( پروپوزال )

دکتر یوسف محمد نژاد

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

پژوهش، یکی از مهم ترین ابزارهای انسان برای کسب آگاهی و کشف حقیقت است و رشد و توسعه جوامع بشری در طول تاریخ، به ویژه در دوران پس از نوزایی در غرب و پی ریزی تمدن جدید در آن سامان، نتیجه انجام پژوهش است. امروزه نیز اغلب برنامه ریزی ها و فعالیت های معمولِ انسانی بر پایه این نوع پژوهش ها انجام می شود. می توان گفت که پژوهش اهمیتی اساسی در مناسبات فردی و اجتماعی انسان امروزی دارد و به طور طبیعی در همه ارکان زندگی او ساری و جاری است.

ویژگی اصلی چنین رویکردی، روشمندی و نظام یافتگی آن است که عموماً از آن با عنوان «روش علمی» یاد می کنند. مهم ترین مزیت این روش، فراهم کردن دستورکارها و شیوه نامه های کاربردیِ استاندارد و پذیرفته شده در زمینه فرایند علمی و فنّی پژوهش است که موضوع یابی، بیان مسئله، تعریف هدف ها، پرسش ها و فرضیه ها، تعیین متغیرها و چگونگی اندازه گیری و سنجش آنها، شیوه ها و ابزارهای گردآوری داده ها و مانند آن را در برمی گیرد و هر پژوهشگری، اعم از دانشجو و غیر او ناگزیر است در پژوهش خود به چنین موضوعاتی توجه کند و فعالیتِ پژوهشی مورد نظرش را براساس آن سامان دهد. به طور طبیعی، انجام دادن چنین کاری در قالب تدوین یک «طرح پژوهش» امکان پذیر خواهد بود که «طرح نامه/پروپوزال» یا «فرم/ پیشنهادیه طرح پژوهشی»، چارچوبی پذیرفته شده برای تشریح عناصر اصلی طرح پژوهش می باشد.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

بیان کلیاتی دربارهٔ برخی مفاهیم اصلی(پژوهش، روش علمی، طرح پژوهش و مشخصه‌های اصلی طرح پژوهش)، روش های گوناگون موضوع یابی و اجزای مختلف بیان مسئله

کیفیت بیان اهمیت و ضرورت، هدفگداری،  فرضیه سازی/ طراحی پرسش ها و تعیین متغیرهای تحقیق

سنجش و اندازه گیری، روایی و پایایی و طبقه بندی انواع پژوهش

فنون و ابزارهای گردآوری داده ها، جامعه و نمونهٔ آماری و تجزیه و تحلیل داده ها

شناسایی، بازیابی و کتابشناسی مقدماتی و تدوین پیشینه پژوهش

محدویت ها، زمان بندی اجرا و برآورد هزینه های پژوهش

با هدف افزایش مهارت کاربرد دانش نظری

تقویت و توانمندسازی مهارت عملی مخاطبان در طراحی طرح پژوهش

شرکت در این دوره برای کارشناسان پژوهشی و تمامی علاقمندان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و دانشگاه ها ضروری است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : ۱۰ ساعت ( ۵ جلسه ۲ ساعته ) ۵ روز

زمان برگزاری : روزهای یکشنبه، ساعت ۱۴ تا ۱۶       تاریخ شروع: ۳ بهمن ماه ۹۵

هزینه ثبت نام: ۱/۰۰۰/۰۰۰ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : ۸۰۰/۰۰۰ ریال

شماره کارت مرکز: ۵۸۹۲۱۰۱۱۴۴۶۴۸۲۵۶  بانک سپه بنام حبیب صحرائی خامسلو

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : ۸۸۶۲۴۴۸۵ سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (۶۴ غربی)- پژوهشگاه علوم­ انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های تخصصی­ کاربردی علوم­ انسانی