۱۳ آذر ۱۳۹۵ | ۱۲:۴۸ کد : ۱۴۴۸۵ خبر و اطلاعیه
درسگفتار اصول الفقه

پژوهشکده نظریه پردازی سیاسی و روابط بین الملل پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار  می­کند:

استاد حجت الاسلام داود مهدوی زادگان

دانشیارعضو هیات علمی پژوهشگاه و دانش آموخته حوزه

تعریف مساله دوره آموزشی :

استاد مهدی محقق نقل کرده است که وقتی مباحث علم اصول فقه را برای اساتید دانشگاه مک گیل کانادا بیان می کرد؛ آنان از وجود چنین علمی در میان مسلمانان  شگفت زده شدند.

این علم همانند دانش منطق در بسیاری از رشته های علوم انسانی کاربرد علمی دارد و در پیشرفت و تحول علوم انسانی تاثیر گذار است. امروزه، حتی پاره ای از مباحث آن _ مانند اصل برائت یا اصل احتیاط _  در ادبیات سیاسی کشور راه پیدا کرده است . از این رو، در راستای فعالیت دانش افزایی اساتید و کارشناسان پزوهشگاه، پیشنهاد برگزاری دوره شش ماهه در 10 جلسه برگزار خواهد شد.

محتوای دوره آموزشی :

متن درسی کتاب  الموجز فی اصول الفقه ( 1392/ چ 18 ) اثر آیت الله جعفر سبحانی حفظه الله خواهد بود . ویژگی  این کتاب علاوه بر اختصار، درسی بودن آن است. به همین دلیل در سالهای اخیر جزءِ متون درسی حوزه قرار گرفته است .

شرح و توضیح بحث همراه  با نقد و مباحثه

سرفصل ها :

مباحث هرمنوتیک و زبان شناسی

مباحث حجج و امارات

تعارض ادله با روش شناسی مطالعات تاریخی

مباحث اصول عملیه با دانش حقوق و علوم سیاسی

با هدف :

افزایش دانش نظری در باره اصول فقه و علوم اسلامی

ارتقای مهارت عملی در قرائت و فهم متون فقهی

این دوره برای اعضای هیات علمی و متخصصان پژوهشگاه تنظیم شده است

مدت زمان دوره : 15 ساعت (10 جلسه 1:30ساعته ) 10 روز

زمان برگزاری : روزهای دوشنبه، ساعت 10 الی 11:30 تاریخ شروع : 29 آذر ماه 95

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162   مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم­انسانی و مطالعات فرهنگی