۲۲ آبان ۱۳۹۵ | ۱۶:۴۶ کد : ۱۴۴۱۸ خبر و اطلاعیه
کارگاه آموزشی شیوهٔ پایان نامه نویسی

گروه پژوهشی پژوهش های بنیادین پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

دکتر یوسف محمد نژاد

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

تز، رساله یا پایان نامه، نوشته یا نوعی گزارشِ علمیِ پژوهش است که دانشجو زیر نظر یک و، در مواردی، دو عضو هیأت علمی، در مقام استاد راهنما و نیز یک یا دو عضو هیأت علمی، در مقام استاد مشاور، می نویسد و آن را برای کسب درجهٔ(مدرک) تحصیلی در پایان یک دورهٔ تحصیلی(غالباً کارشناسی ارشد و دکتری) عرضه می کند.

مهم ترین دلایلی که می توان برای تدوین پایان نامهٔ تحصیلی دانشجویی برشمرد، عبارتند از: یادگیری روش شناسی، توسعهٔ نگرش علمی، کسب موفقیت برای مطالعه ای جدّی و عمیق، کسب تجربهٔ عملی در حوزهٔ موضوعی خاص، کسب مهارت برای مطالعهٔ نقّادانه و موشکافانه، بهره مندی از اطلاعات جدیدتر و انتشار نتایج پایان نامه به شکل مقالهٔ علمی و تخصصی.

قابلیت های این گونه منابع از نظر پژوهشی و عرضه اطلاعات علمی، سبب شده است که پایان نامه ها را از دو دیدگاه در رشته های مختلف دانشگاهی و پژوهشی مورد توجه قرار دهند: یکی به عنوان مدرک مفید پژوهشی(به اعتبار متن پژوهش)، و دیگری به مثابهٔ نوعی کتابشناسی تخصصی(به اعتبار فهرست مآخذ پایانی).

افزون بر این، آنچه اهمیت پایان نامه های تحصیلی را بیشتر می کند، این است که بسیاری از پژوهش های دانشجویی که در پایانِ یک دورهٔ تحصیلی انجام و در قالب پایان نامه عرضه می شوند، منبع الهام دیگر پژوهشگران برای پژوهش های جدید در آن حوزهٔ تخصصی قرار می گیرند. تدوین چکیده نامه های روزآمد و منسجم از پایان نامه های دانشجویی در مراکز تخصصی و عرضهٔ آنها در پایگاه‌های اطلاعات علمی معتبر در سطح بین المللی، از این دیدگاه قابل ارزیابی است.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

بیان کلیاتی دربارهٔ مفهوم پایان نامه و مراحل گوناگون تدوین آن

تدوین طرح پژوهش(تکمیل و ارائهٔ طرح نامه)

مراحل تدوین پایان نامه: رده بندی و بازیابی منابع، یادداشت برداری حین مطالعه، بررسی، دسته بندی یادداشت‌ها

تهیهٔ پیش نویس و نگارش پایان نامه، ارزیابی نسخهٔ اول و تدوین نهایی پایان نامه

ساختار، عناصر و اجزای پایان نامه(بخش مقدماتی/پیش ازمتن، متن/پیکرهٔ اصلی و بخش پایانی/پس از متن

آیین نگارش علمی و ارزیابی پایان نامه (محتوایی و ساختاری) با تأکید بر خود ارزیابی، مقابله، باز خوانی نهایی

تدوین خطابه و دفاع از پایان نامه

با هدف افزایش مهارت کاربرد دانش نظری

تقویت و توانمندسازی مهارت عملی مخاطبان در تدوین پایان نامه تحصیلی

شرکت در این دوره برای کارشناسان پژوهشی و تمامی علاقمندان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و دانشگاه ها ضروری است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : ۱۴ ساعت ( ۷ جلسه ۲ ساعته ) ۷ روز

زمان برگزاری : روزهای شنبه، ساعت ۱۴ تا ۱۶       تاریخ شروع / برگزاری : ۲۹ آبان ماه ۹۵

هزینه ثبت نام: ۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : ۸۰۰/۰۰۰ریال

شماره کارت مرکز: ۵۸۹۲۱۰۱۱۴۴۶۴۸۲۵۶  بانک سپه بنام حبیب صحرائی خامسلو

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : ۸۸۶۲۴۴۸۵ سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (۶۴ غربی)- پژوهشگاه علوم­ انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های تخصصی­ کاربردی علوم­ انسانی