دوره آموزشی : درآمدی به کاربردی سازی علوم انسانی( چیستی، چرایی، چگونگی)

۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۱۵:۰۸ کد : ۱۳۴۴۵ خبر و اطلاعیه
دوره آموزشی :  درآمدی به کاربردی سازی علوم انسانی( چیستی، چرایی، چگونگی)

پژوهشکده علوم انسانی و اجتماعی کاربردی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی« کارگاه درآمدی به کاربردی سازی علوم انسانی( چیستی، چرایی، چگونگی)» را برگزار می‌ کند.

به رغم اینکه بر سر نقش مهم و تمدن ساز علوم انسانی اجماع در خور توجهی در ایران معاصر وجود دارد، این حوزه معرفتی در سه دهه اخیر با چالش هایی روبه رو شده است که عبارتند از:

1-    ضعف مبانی نظری پارادایمی، به ویژه از منظر نسبت دین و علوم انسانی

2-    غیر بومی و ناکارامد بودن این مجموعه معرفتی و ناتوانی در رفع معضلات جامعه ایران

3-    روز آمد نبودن منابع و برنامه های درسیو در واقع نوعی ترجمه زدگی و تاخیر در مباحث علوم انسانی جهان معاصر

در این کارگاه دکتر شجاعی به یکی از این محورهای چالش برانگیز؛ یعنی مسئله کارامدی یا ناکارامدی علوم انسانی در ایران معاصر می پردازد و می کوشد ضمن بحث در زمینه معناشناسی و چیستی کاربردی سازی علوم انسانی، به امکان و چرایی و چگونگی آن در برخی سطوح بپردازد.

مدرس کارگاه: دکتر مالک شجاعی جشوقانی؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

جامعه هدف: اساتید، دانشجویان و پژوهشگران رشته های علوم انسانی – اجتماعی، هنر و ادبیات و مدیران فعال در حوزه سیاستگزاری علم و فناوری

سرفصل مباحث:

مراد و مقصود از کاربردی سازی علوم انسانی چیست ؟ وجوه تمایز و تشابه آن با مفاهیمی چون نوآوری ، اشتغال ، تجاری سازی ،کارآفرینی ، کارکردگرایی ، بومی گرایی ، مهارت آفرینی ، نقش آفرینی ، روزآمدی و .... کدام است ؟

آیا کاربردی سازی علوم انسانی ممکن است ؟ چرا ؟ ( دلایل معرفتی ، غیر معرفتی ، نهادی ، تاریخی و ....)

پیشینه کاربردی سازی علوم انسانی

آیا همه شاخه های علوم انسانی باید کاربردی شوند یا باید قائل به تفصیل شد ؟ برای مثال فلسفه کاربردی و اقتصاد کاربردی اقتضائات و مدالیل واحدی دارند یا باید قائل به تفصیل شد ؟

تلقی پیشگامان علوم انسانی مدرن در ایران از چیستی ، کارکرد ، غایات و نسبت علم انسانی غرب با فرهنگ ایرانی – اسلامی چه بود ؟

سازو کار و اقتضائات ( چگونگی ) کاربردی سازی علوم انسانی کدامند ؟

آینده کاربردی سازی علوم انسانی در ایران

تغییرات مورد انتظار در پایان دوره:

1-    افزایش دانش: تصحیح نگرش به امکانات و محدودیت های علوم انسانی

2-     افزایش مهارت: توانایی تطبیق تئوری بر زمینه های خاص فرهنگی و تاریخی

3-    بازآموزی و تقویت: بازخوانی تجارب قبلی  در پرتو تحلیل های معاصر از علوم انسانی و

4-    توانایی تحلیلی وضع علم در کشور

مدت زمان دوره:  4 ساعت

روز برگزاری: سه شنبه

ساعت برگزاری: 8:30 تا 12:30

شرکت برای متخصصان و علاقه مندان علوم انسانی آزاد می‌باشد

به شرکت کنندگان گواهی نامه علمی و رسمی شرکت در دوره آموزشی ارائه خواهد شد. این گواهی نامه قابل ترجمه و مورد تایید وزارت علوم, تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مراجعه کنند و برگ ثبت نام را پس از تکمیل به همراه مدارک مورد نیاز به مرکز آموزش های تخصصی کاربردی علوم انسانی تحویل دهند.

تلفن مشاوره و ثبت نام : 88624485 و 88608984 سرکار خانم عبدالهی

نشانی ثبت نام و مکان برگزاری دوره : تهران - بزرگراه کردستان - نبش خیابان 64 غربی - پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

نشانی اینترنتی :

workshop.ihcs@gmail.com

کانال تلگرام مرکز : @ihcsoe

مرکز آموزش‌های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه

مدارک لازم جهت ثبت نام در دوره‌های آموزشی :

1.         برگ تکمیل شده ثبت نام

2.         اصل فیش بانکی