دوره آموزشی : شرح و تحلیل غزلهای حافظ

۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۱۵:۰۶ کد : ۱۳۴۴۴ خبر و اطلاعیه
دوره آموزشی :  شرح و تحلیل غزلهای حافظ

پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دوره آموزشی «شرح و تحلیل غزلهای حافظ» را برگزار می‌ کند.

برخورداری از لایه های پیدا و پنهان هنری، ادبی، عرفانی و اجتماعی شعر حافظ از ویژگی هایی است که از یک سو موجب اقبال طیف وسیعی از مخاطبان به غزل های او شده و از سویی دیگر لذت فهم و خوانش صحیح و کشف لایه های پنهان آثارش را به متخصصان و ادیبان هدیه کرده است. تا جایی که علی رغم شرح های مفصلی که طی سالیان، بر دیوان حافظ نگاشته شده، هنوز زوایای گوناگون شعر او همچون گوهری ارزشمند در صدف کلامش پنهان است.

این دوره به شرح و تحلیل غزلهای عرفانی، انتقادی و مدحی حافظ با رویکردی نو می‏پردازد به گونه ای که وجوه بیشتری ازشعر او بر علاقه مندان آشکار شود.

در این دوره، ضمن طبقه ‏بندی انواع شعر حافظ بر اساس مضمون، با نگاهی ژرف به بررسی و تحلیل موشکافانه­ ی اشعار حافظ و شرح و توضیح ژرف‏ ساخت پنهان در هر بیت شعر با توجه به دوره ‏های تاریخی پرداخته می‏شود.

محتوای دوره:

بررسی شرایط تاریخی عصر حافظ

تحلیل غزلی عارفانه در هر جلسه

تحلیل غزلی عاشقانه در هر جلسه

تحلیل غزلی انتقادی در هر جلسه

هر جلسه یک غزل و به صورت گروه محور بررسی، شرح و تحلیل می گردد.

جلساتی نیز به بررسی شرایط تاریخی عصر حافظ اختصاص داده می شود.

مدرس: خانم دکتر طاهره ایشانی

سوابق پژوهشی ایشان در ارتباط با این دوره آموزشی به شرح ذیل است:

انجام طرح موظف با عنوان «شرح و تحلیل اشعار انتقادی حافظ»

نگارش چند مقاله درباره شعر حافظ

سخنرانی در همایش های داخل کشور و خارج از کشور (اسلونی، ایتالیا و...)

برگزاری کلاسهای حافظ شناسی در خانه فرهنگ حورا (بهشت مادران)

جامعه هدف و مخاطبان دوره : کلیه علاقه مندان با حداقل مدرک کارشناسی امکان بهره مندی از این دوره را خواهند داشت.

توانایی دانش پذیران پس از پایان دوره: شرکت کنندگان در کلاس پس از اتمام این دوره علاوه بر آشنایی کامل با شرایط تاریخی عصر حافظ می توانند به صورتی روان و بدون اشتباه شعر حافظ را بخوانند و معنای دقیق لایه‏های پنهان و در واقع ژرف ساخت شعر حافظ را بیش از پیش درک نمایند.

مدت زمان دوره :  20 ساعت  ( 10 جلسه 2 ساعته )

روز برگزاری : یکشنبه ها

ساعت برگزاری : از ساعت 16:30   الی  18:30

تاریخ شروع دوره: روز یکشنبه 19 اردیبهشت ماه 95

به شرکت کنندگان گواهی نامه علمی و رسمی شرکت در دوره آموزشی ارائه خواهد شد. این گواهی نامه قابل ترجمه و مورد تایید وزارت علوم, تحقیقات و فناوری می باشد.

شهریه ثبت نام :   1,500,000ریال

دانشجویان و اعضای هیات علمی 1,000,000 ریال

به ثبت نام گروهی تخفیف تعلق می گیرد.

شماره کارت: 5892101144648256  ( بانک سپه به نام حبیب صحرائی خامسلو )

ارائه اصل رسید پرداخت  بانکی الزامی است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مراجعه کنند و برگ ثبت نام را پس از تکمیل به همراه مدارک مورد نیاز به مرکز آموزش های تخصصی کاربردی علوم انسانی تحویل دهند.

تلفن مشاوره و ثبت نام : 88624485 و 88608984 سرکار خانم عبدالهی

نشانی ثبت نام و مکان برگزاری دوره : تهران - بزرگراه کردستان - نبش خیابان 64 غربی - پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

نشانی اینترنتی :

workshop.ihcs@gmail.com

کانال تلگرام مرکز : @ihcsoe

مرکز آموزش‌های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه

مدارک لازم جهت ثبت نام در دوره‌های آموزشی :

1.         برگ تکمیل شده ثبت نام

2.         اصل فیش بانکی