دوره آموزشی : کارگاه روش شناسی رویکرد علمی به نهج البلاغه

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۱۴:۵۵ کد : ۱۳۴۳۰ خبر و اطلاعیه
دوره آموزشی : کارگاه روش شناسی رویکرد علمی به نهج البلاغه

مرکز تحقیقات امام علی (ع) پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دوره آموزشی «روش شناسی رویکرد علمی به نهج البلاغه» را برگزار می‌کند.

نهج‌البلاغه که مجموعه‌ای است از خطبه‌ها، نامه‌ها و سخنان قصار امیرالمؤمنین علی(علیه السلام)، یکی از کتب مهم ادب عربی و سمبل فصاحت و بلاغت در آن زبان شمرده می‌شود. عالمان و ادیبان مسلمان ، از دیر باز،  به این کتاب توجه فراوانی کرده و خاورشناسان غربی بسیاری از پژوهش های غربی خود را به این کتاب اختصاص داده اند. با وجود این، هنوز  ظرفیت بسیاری برای پژوهش درباره این اثر ارزشمند وجود دارد. از این رو، این دوره برای آشنایی با آسیب های مطالعات و تحقیقات نهج البلاغه ای و شناخت روش علمی مطالعه و تحقیق در نهج البلاغه درنظر گرفته شده است.

سرفصل مطالب:

1- بررسی اجمالی آسیب های رویکرد به نهج البلاغه و بررسی طرح رویکرد علمی به نهج البلاغه شامل هندسه دانش های نهج البلاغه ای و هندسه پژوهش های نهج البلاغه ای

2- ضرورت و جایگاه آشنایی با تاریخ زندگی امام علی (ع) در فهم درست نهج البلاغه

3- ساختار شناسی نهج البلاغه و نقش آن در رویکرد علمی به نهج البلاغه و فهم درست آن / سبک تألیف / باب بندی / تقطیع و تنظیم / تکرار / کمیت / اختلاف شماره ها

4- ترکیب خطبه ها و نامه ها / ساختار و بافتار خطبه ها و نامه ها و حکمت ها / نیاوردن اسناد / اعتبار سنجی نهج البلاغه / کیفیت نهج البلاغه

5- موضوع شناسی و مسئله شناسی در نهج البلاغه / نظم نهج البلاغه / زبان نهج البلاغه

6- رابطه نهج البلاغه با قرآن / منبع شناسی نهج البلاغه / صورت شناسی نهج الیلاغه / شبهات درباره نهج البلاغه

7- نسخه شناسی نهج البلاغه / نقد متن نهج البلاغه

8- کتاب شناسی نهج البلاغه / شروح شناسی نهج البلاغه

9- دانش های ورودی : شناخت منابع و اسناد / جغرافیای سخن / سبب صدور / تاریخ / مخاطب / موضوعات / اهداف

10- دانش های درونی : مفردات / مرکبات / اعراب / بلاغت / گردآوری قرینه ها / تشکیل خانواده حدیث / سنجش با سیره امام / روش شناسی پژوهش / گام های پژوهش موضوعی / آداب / حوزه های پژوهش

مدرس دوره: جناب آقای دکتر مصطفی دلشاد تهرانی

جامعه هدف و مخاطبان دوره : علاقه مندان به مطالعه و تحقیق روشمند نهج البلاغه

مدت زمان دوره : 16ساعت  ( 8 جلسه 2 ساعته )

روز برگزاری : دوشنبه ها

ساعت برگزاری : از ساعت 14 الی 16

تاریخ شروع دوره: 20 اردیبهشت ماه 95

به شرکت کنندگان گواهی نامه علمی و رسمی شرکت در دوره آموزشی ارائه خواهد شد. این گواهی نامه قابل ترجمه و مورد تایید وزارت علوم, تحقیقات و فناوری است.

شهریه ثبت نام : 1,200,000 ریال / دانشجویان و اعضای هیات علمی 1,000,000ریال

به ثبت نام گروهی تخفیف تعلق می گیرد.

شماره کارت: 5892101144648256  ( بانک سپه به نام حبیب صحرائی خامسلو )

ارائه اصل رسید پرداخت  بانکی الزامی است.

علاقه مندان با مراجعه به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگ ثبت نام را تکمیل و همراه با مدارک مورد نیاز به مرکز آموزش های تخصصی کاربردی علوم انسانی تحویل دهند و یا اسکن مدارک مذکور را به نشانی اینترنتی ارسال نمایند.

برای مشاوره و ثبت نام، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 16 با شماره تلفن  88624485 و 88608984 سرکار خانم عبدالهی تماس بگیرید.

نشانی ثبت نام و مکان برگزاری دوره : تهران - بزرگراه کردستان - نبش خیابان 64 غربی - پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

نشانی ثبت نام اینترنتی :

workshop.ihcs@gmail.com

کانال تلگرام مرکز : @ihcsoe

مرکز آموزش‌های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه

مدارک لازم جهت ثبت نام در دوره‌های آموزشی :

1.         برگ تکمیل شده ثبت نام

2.         اصل فیش بانکی