کارگاه آموزشی انسان‌شناسی انتقادی

۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۱۵:۴۱ کد : ۱۳۳۴۶ خبر و اطلاعیه
کارگاه آموزشی انسان‌شناسی انتقادی

دوره آموزشی : کارگاه آموزشی انسان‌شناسی انتقادی (تحلیل مسایل انسان‌شناسی با رویکرد تفکر انتقادی)

گروه روش‌شناسی علوم انسانی اسلامی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی،کارگاه آموزشی " انسان‌شناسی انتقادی (تحلیل مسایل انسان‌شناسی با رویکرد تفکر انتقادی)" را برگزار می‌ نماید.

مسایل مربوط به حوزه انسان‌شناسی با همه ‌اهمیت و ضرورت‌آن، اما آنچنان که باید مورد توجه مجامع علمی ما قرار نگرفته است؛ به ویژه انسان‌شناسی فلسفی با رویکرد اسلامی. انسان‌شناسی، علاوه بر این که خود یکی از علوم مبنایی و ریشه‌ای در حوزه علوم انسانی محسوب شده و موضوع ساز سایر حوزه‌های تخصصی علوم انسانی و اجتماعی است، به دلیل کاربردی بودن مسایل آن، بسیاری سوالات نظری و مشکلات علمی ـ اجتماعی جامعه را نیز می‌توان با توجه به دستاوردهای پژوهشی آن مورد تحلیل قرار داد.

سلسله کارگاههای انسان‌شناسی انتقادی درصدد طرح مهم‌ترین مسایل مطرح در حوزه انسان‌شناسی فلسفی با رویکرد اسلامی است تا از این طریق ضمن آشنایی و دانش‌افزایی موضوعات و مسایل این حوزه، راههای تفکر انتقادی پیرامون این موضوع را دنبال کرده و چالش‌های پژوهشی را مساله‌یابی کند. علاوه بر این که در زاویه این رویکرد انتقادی، شیوه‌ها و تکنیک‌های حل مسأله در این خصوص را نیز دنبال می‌کند تا از این طریق توان نقد، تحلیل و پرورش خلاقیت ذهنی را در مخاطب افزایش دهد. طرح مسایل انسان‌شناسی در قالب یک گفتگوی دیالوگی سازمان یافته با هدف آماده‌سازی ذهن برای تمرین مهارت‌های نقد و تفکر، این امکان را برای مخاطب فراهم می‌سازد که نحوه فکر کردن و پژوهشگری در حوزه علوم انسانی(از زاویه مسایل انسان‌شناسی) را بیاموزد. لذا تاکید بر انسان‌شناسی «انتقادی» ، تمرکز بر قوه نقّادی، مهارت حل مساله و شیوه دیالوگی بودن است.

هدف این است که با این روش، مخاطب در یک فضای آزاداندیشه ورزی قرار گیرد و در نهایت خود بتواند در مواجهه با مسایل خاص انسان‌شناسی به تحلیل و پژوهش و احیاناً نظر‌پردازی بپردازد.

محتوای دوره و اهم سرفصل‌های مطالب دوره به شرح زیر می‌باشد

-        انسان‌شناسی در منظر تقسیم‌بندی علوم

-        بررسی مدل تحلیل مولفه‌های علم(علم چیست؟)

-        تحلیل مهم‌ترین مولفه‌های علم و اولویت‌بندی آنها

-        تعریف علم انسان‌شناسی اسلامی

-        پیچیدگی علم انسان‌شناسی و دلایل آن

-        اهمیت و ضرورت نقش روش در علوم

-        رویکردها و روش‌های انسان‌شناسی

-        بررسی نقاط اشتراک و اختلاف مدل‌های انسان‌شناسی

-        بررسی امتیازات و کاستی‌های روش‌های چهارگانه

-        تفاوت و کاربرد روش‌ها (نقش خدا در زندگی انسان)

-        تحلیل مراحل یک نظریه علمی

-        دلیل منطقی

-        خصوصیات و ویژگی‌های روش‌های فلسفی

-        تحلیل احکام گوناگون انسان‌شناسی

-        طرح پرسش پیرامون انسان

-        سرشت آدمی

-        بررسی مبانی انسان‌شناسی

مدرس این کارگاه جناب آقای دکتر سیّد حسین حسینی عضو هیئت علمی گروه فلسفه دین و رئیس گروه روش شناسی علوم انسانی اسلامی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است.

مدت زمان دوره : 2 جلسه 10 ساعته (20 ساعت)

ساعت برگزاری : ساعت 8 الی 18

روز برگزاری : یکشنبه و سه شنبه‌

تاریخ برگزاری: 19 و 28  اردیبهشت ماه

به شرکت کنندگان گواهی نامه علمی و رسمی شرکت در دوره آموزشی ارائه خواهد شد. این گواهی نامه قابل ترجمه و مورد تایید وزارت علوم, تحقیقات و فناوری می باشد.

هزینه ثبت نام:  800/000 ریال

دانشجویان: 000/ 600 ریال

به ثبت نام گروهی تخفیف تعلق می گیرد.

شماره کارت: 5892101144648256

بانک سپه ( به نام حبیب صحرائی خامسلو )

ارائه اصل رسید پرداخت  بانکی الزامی است.

علاقمندان با مراجعه به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگ ثبت نام را تکمیل و همراه با مدارک مورد نیاز به مرکز آموزش های تخصصی کاربردی علوم انسانی تحویل دهند و یا اسکن مدارک مذکور را به نشانی اینترنتی ارسال نمایند.

برای مشاوره و ثبت نام، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 16 با شماره تلفن  88624485 و 88608984 سرکار خانم عبدالهی تماس بگیرید.

نشانی ثبت نام و مکان برگزاری دوره : تهران - بزرگراه کردستان - نبش خیابان 64 غربی - پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

نشانی ثبت نام اینترنتی :

workshop.ihcs@gmail.com

کانال تلگرام مرکز : @ihcsoe

مرکز آموزش‌های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه

مدارک لازم جهت ثبت نام در دوره‌های آموزشی :

1. برگ تکمیل شده ثبت نام
  2. اصل فیش بانکی