دوره آموزشی : کارگاه آموزش زبان بلخی

۲۵ فروردین ۱۳۹۵ | ۱۵:۴۹ کد : ۱۳۲۶۵ خبر و اطلاعیه
دوره آموزشی : کارگاه آموزش زبان بلخی

پژوهشکده زبان شناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی،کارگاه آموزشی " آموزش زبان بلخی " را برگزار می‌ نماید.

سرزمین کهنسال بلخ در شمال افغانستان واقع است و از آن هم در اوستا و هم در کتیبه داریوش در بیستون یاد شده است. بلخ در پی حمله اسکندر مقدونی به مدت دویست سال در زمره مناطق یونانی نشین در آمد. بنظر می رسد که در طول این مدت تمدن هلنی و نیز استفاده از زبان و خط یونانی در کنار زبان محلی بلخی در آن رواج یافته است. سرزمین بلخ از اواسط سده دوم پیش از میلاد به تصرف قبایل یوئه چی ها یا تخاریان درآمد و از آن پس به نام آنها "تخارستان" نامیده شد. کوشانیان یکی از همین قبایل بودند که از اوایل دوره مسیحی به قدرت رسیدند و به گسترش متصرفات خود پرداختند تا سرانجام امپراتوری کوشانی را برپا کردند. این امپراتوری که در حدود یک سده دوام یافت، در دوران قدرت، بخش قابل توجهی از آسیای مرکزی تا شمال هندوستان را در بر می گرفت. در این دوران زبان بلخی به عنوان زبان رسمی جایگزین زبان یونانی شد اما استفاده از خط یونانی در کنار خطوط دیگر از جمله خط بلخی و خروشتی بویژه در اوایل حکومت کوشانیان ادامه یافت. در عهد ساسانی، فرمانروایی کوشانیان روی به زوال نهاد و بخش غربی آن سرزمین به تصرف دولت ساسانی در آمد و آنها فرمانروایانی با نام "کوشان شاهان" بر آن گماردند. زبان بلخی یکی از زبان های ایرانی میانه شرقی است که برای چنیدین سده در میان ساکنین مناطق شمالی افغانستان رواج داشته و علی رغم دو سده تسلط اسکندر مقدونی و جانشینان او بر این سرزمین هیچگاه از رونق آن کاسته نشد.

ویژگی مهم این دوره آموزش زبان بلخی است که یکی از مهمترین زبانهای ایرانی میانه است تدریس خواهد شد.

محتوای دوره و اهم سرفصل‌های مطالب دوره به شرح زیر می‌باشد

-        جغرافیای تاریخی بلخ

-        تاریخ بلخ

-        منابع و مواد مطالعه زبان بلخی

-        آواشناسی و الفبای زبان بلخی

-        دستور زبان بلخی

-        متن خوانی: کتیبه های بلخی

-        متن خوانی: نامه های بلخی

-        متن خوانی: اسناد اقتصادی و حقوقی

مدرس این دوره جناب آقای دکتر محمود جعفری دهقی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران می‌باشد

مدت زمان دوره : 5 جلسه 3 ساعته (15 ساعت)

ساعت برگزاری : ساعت 14 الی 17

روز برگزاری : شنبه و سه شنبه‌ها

تاریخ برگزاری: شروع از 4  اردیبهشت ماه

به شرکت کنندگان گواهی نامه علمی و رسمی شرکت در دوره آموزشی ارائه خواهد شد. این گواهی نامه قابل ترجمه و مورد تایید وزارت علوم, تحقیقات و فناوری می باشد.

هزینه ثبت نام:  1.500.000 ریال

دانشجویان و اعضای هیات علمی :1.000.000 ریال

ثبت نام گروهی شامل تخفیف می باشد.

شماره حساب: 5892101144648256

بانک سپه شعبه آ اس پ / به نام حبیب صحرائی خامسلو

ارائه اصل رسید پرداخت  بانکی الزامی است.

علاقمندان با مراجعه به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگ ثبت نام را تکمیل و همراه با مدارک مورد نیاز به مرکز آموزش های تخصصی کاربردی علوم انسانی تحویل دهند و یا اسکن مدارک مذکور را به نشانی اینترنتی ارسال نمایند.

برای مشاوره و ثبت نام، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 16 با شماره تلفن  88624485 و 88608984 سرکار خانم عبدالهی تماس بگیرید.

نشانی ثبت نام و مکان برگزاری دوره : تهران - بزرگراه کردستان - نبش خیابان 64 غربی - پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

نشانی ثبت نام اینترنتی :

workshop.ihcs@gmail.com

کانال تلگرام مرکز : @ihcsoe

مرکز آموزش‌های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه

مدارک لازم جهت ثبت نام در دوره‌های آموزشی :

1. برگ تکمیل شده ثبت نام
  2. اصل فیش بانکی