دوره آموزشی : کارگاه ماهیت و اصول دستیابی به «مسألهٔ پژوهشی» در تحقیقات ادبی

۰۵ دی ۱۳۹۴ | ۱۴:۴۱ کد : ۱۲۵۲۵ خبر و اطلاعیه
دوره آموزشی :  کارگاه ماهیت و اصول دستیابی به «مسألهٔ پژوهشی» در تحقیقات ادبی

پژوهشکده زبان و ادبیات و گروه ادبیات فارسی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دوره آموزشی « کارگاه ماهیت و اصول دستیابی به «مسألهٔ پژوهشی» در تحقیقات ادبی » را برگزار می‌ نماید.

تحقیق بدون دستیابی به مسأله، اصولاً آغاز نمی شود تا به سرانجام برسد؛ به عبارت دیگر، بدون داشتنِ مسأله نهایتِ کاری که می شود انجام داد، گرد آوردن و در کنار یکدیگر چیدنِ «اطّلاعات» پراکنده است که از منابع گوناگون «جمع آوری» می شود. مسألهٔ پژوهشی از متن مجموعهٔ آگاهی های فرد در یک زمینهٔ علمی به دست می آید؛ یعنی هنگامی که دانشِ موجود شخص در برخورد با پاره ای از امورِ مرتبط با دانشِ زمینه ای او، نمی تواند تبیینی قانع کننده ارائه کند و نوعی آشفتگی، اعوجاج، بحران و تضاد یا تناقض معرفتی به وجود می آید، دانشِ فرد به یک معضل معرفتی دچار می شود و تلاش برای از بین بردن آن، تحقیق راستین را رقم می زند. کمیت گراییِ آزاردهنده، کلّی نگری، مدگرایی کاذب علمی با توجه به ورود تئوری های جدید ادبی، درهم آمیختگی پژوهش های اصیل و شبه پژوهش ها و تا اندازه ای ناکارآمدی نظام آموزشی دانشگاه ها که نمی توانند نیروهای جوان با اصول و موازین تحقیقات علمی آشنا کنند، امروزه دانشجویان و پژوهشگران دچار سردرگمی کرده است. در این کارگاه، ماهیت مسألهٔ پژوهش و اصول دستیابی به آن در تحقیقات ادبی مورد کاوش قرار خواهد گرفت.

محتوای دوره و اهم سرفصل‌های مطالب دوره به شرح زیر می‌باشد:

-        اهمیت مسأله

-        چیستس مسألهٔ پژوهشی

-        رابطه زمان و مسألهٔ پژوهشی

-        اصول دستیابی به مسأله پژوهش (14 اصل)

-        معیارهای ارزیابی مسألهٔ پژوهشی ( اصالت، امکانیت، روش و نتایج)

مدرس این کارگاه جناب آقای دکتر قدرت الله طاهری است.

مدت زمان دوره : 4 ساعت (1 جلسه 4 ساعته)

ساعت برگزاری : 30/12-30/8

روز برگزاری : پنج شنبه

تاریخ برگزاری دوره :  17 دی ماه 94

به شرکت کنندگان گواهی­نامه علمی و رسمی شرکت در دوره آموزشی ارائه خواهد شد. این گواهی­نامه قابل ترجمه و مورد تایید وزارت علوم, تحقیقات و فناوری می­باشد.

هزینه ثبت نام:  000/500 ریال

دانشجویان و اعضای هیات علمی : 000/400 ریال

ثبت نام گروهی شامل تخفیف می­باشد.

شماره حساب: 5892101144648256

بانک سپه شعبه آ اس پ / به نام حبیب صحرائی خامسلو

ارائه اصل رسید پرداخت  بانکی الزامی است.

علاقمندان با مراجعه به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگ ثبت نام را تکمیل و همراه با مدارک مورد نیاز به مرکز آموزش­های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه تحویل دهند و یا اسکن مدارک مذکور را به نشانی اینترنتی ارسال نمایند.

برای مشاوره و ثبت نام، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 16 با شماره تلفن  88624485 و 88608984 سرکار خانم عبدالهی تماس بگیرید.

نشانی ثبت نام و مکان برگزاری دوره : تهران - بزرگراه کردستان - نبش خیابان 64 غربی - پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

نشانی ثبت نام اینترنتی :

workshop.ihcs@gmail.com

کانال تلگرام مرکز : @ workshopihcs

مرکز آموزش‌های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه

مدارک لازم جهت ثبت نام در دوره‌های آموزشی :

1. برگ تکمیل شده ثبت نام
  2. اصل فیش بانکی