سلسله نشست های نقد کتاب

۱۰ آبان ۱۳۹۴ | ۱۲:۴۷ کد : ۱۲۱۲۶ خبر و اطلاعیه

گروه زبان و ادبیات فارسی شورای بررسی متون با همکاری دانشگاهها نشست نقد کتاب برگزار می کند:

گروه زبان و ادبیات فارسی شورای بررسی متون امسال در یک اقدام هماهنگ قصد دارد شش نشست تخصصی نقد کتاب در دانشگاههای سراسر کشور برگزار کند. این نشست ها در راستای برنامهٔ توسعهٔ راهبردی پژوهشگاه و سیاست های کلان این نهاد و با در نظر داشتن جایگاه شورای بررسی متون در نظام ملی نوآوری تدوین شده است. گروه زبان و ادبیات فارسی با اعتقاد به جایگاه تاثیر گذار این شورا در ترویج و گسترش فرهنگ نقد و ایجاد پیوند میان شبکهٔ نخبگانی علم در دانشگاههای سراسر کشور، با استفاده از ظرفیت های اعضای گروه و ارتباط آنها با دانشگاههای کشور، در قالب 6 کارگروه تخصصی، کتابهای داوری شده در شورا را در جلسات نقد کتاب با حضور استادان و دانشجویان برگزار می کند. اهداف گروه در برگزاری این نشست ها به شرح ذیل می باشد:

1. تقویت و گسترش فرهنگ نقد در دانشگاهها:

این نشست ها با درنظر گرفتن مهمترین هدف شورا یعنی تقویت تفکر انتقادی  و کمک به رشد و بالندگی نقد در دانشگاهها و توسعهٔ فرهنگ نقد در جامعهٔ علمی انجام می شود.

1. معرفی دستاوردها، اهداف و رویکردهای شورا در دانشگاهها:

برگزاری این نشست ها که گسترهٔ آن از دانشگاههای تراز اول کشور(مثل دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه شهید بهشتی) تا دانشگاههای محروم(مثل دانشگاه گنبد کاووس) را پوشش می دهد به شناخت  بیشتر دانشگاهیان از دستاوردها، اهداف و تلاش های شورا در طول هفده سال فعالیت پرثمر می انجامد و از آنجا که در هر جلسه، روسای کارگروهها ملزم به معرفی شورا، ارائهٔ خط مشی ها، دستاوردها ، وظایف و کارکردهای شورا هستند، امید است به این ترتیب فعالیت های شورا در همهٔ دانشگاهها شناخته شود و تعمیق و بستر سازی مناسب برای آیندهٔ شورا صورت گیرد.

1. ایجاد پیوستگی و تعامل میان شبکهٔ نخبگانی کشور:

ارتباط بیشتر و صمیمانه تر با اعضای هیات علمی دانشگاههای سراسر کشور و ایجاد بسترهای مناسب تعامل با دانشگاهیان.

1. دریافت بازخورد از جانب دانشگاهها( نقد نقد):

پس از سالها نقد کتاب در محیطی آکادمیک، اکنون زمان دریافت بازخوردها و تحلیل رویکردها برای پیراستن و پالایش فعالیت هاست. گروه ادبیات با اعتقاد راسخ به فرهنگ نقد، اجرای این فرهنگ را پیش از همه بر خود لازم می داند و امیدوار است که با برگزاری این نشست ها و تعامل با دانشگاهیان، پذیرای نظریات آنان باشد و در رشد و ارتقا جایگاه علمی گروه از نظریات کارشناسی محققان و پژوهشگران دانشگاهی  استفاده کند.

1. تاکید بر محصول محور بودن شورا:

محصول این نشست ها به صورت مجموعه مقالات نقد کتاب چاپ خواهد شد که در راستای اهداف کلان شوراست.

از علاقمندان دعوت می شود در این نشست ها حضور یابند. برنامه برگزاری نشست ها و پوستر به پیوست می باشد.

برنامه گروه ادبیات فارسی،نشست نقد کتاب در دانشگاه‌ها

کارگروه تخصصی