فقدان یکی از استوانه‌های علمی کشور

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۱۲:۴۴ کد : ۱۰۰۷۸ خبر و اطلاعیه

مرحوم آقای دکتر صادق آیینه‌وند شخصیت دانشمند و مورد احترام جامعه علمی کشور بودند. ایشان از برگزیدگان جایزه «علامه طباطبایی» بنیاد ملی نخبگان است که جزو بزرگ‌ترین جوایز علمی کشور است و تاکنون عده معدودی موفق به دریافت این جایزه شده‌اند. متاسفانه با مرگ این انسان فرهیخته، جامعه علمی ما یک شخصیت بزرگ خود را از دست داده است. نسل جدید استادان تاریخ اسلام دانشگاه‌های ما همه شاگرد دکتر آیینه‌وند بودند و تاثیر ایشان بر پیشرفت علمی کشور از طریق تربیت همین شاگردان بوده است. به هرحال وقتی افراد برجسته‌ای چون دکتر آیینه‌وند از دنیا می‌روند، خلأیی در جامعه علمی ایجاد می‌شود. البته ما امیدواریم که شاگردان آقای دکتر با تلاش و کوشش بتوانند راهش را ادامه دهند. چراکه ایشان پرچم را به دست شاگردانش سپرده و الان نوبت به اینها رسیده است. آقای دکتر آیینه‌وند علاوه بر تالیفات گسترده و ارزشمندی که در زمینه تاریخ اسلام انجام داده‌اند، مدتی نیز ریاست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی را بر عهده داشتند. با اینکه مدت ریاست ایشان در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، زمان زیادی نبود اما به واسطه آنکه یکی از استوانه‌های علمی کشور بودند، همه ایشان را قبول داشتند، تا آنجاکه من از همه کسانی که با ایشان کار می‌کردند، جز نیکی راجع به ایشان نشنیده‌ام. معمولا در یک مجموعه علمی، مدیری موفق است که همه اعضای هیات علمی قبولش داشته باشند و به واقع می‌توان گفت که آقای دکتر آیینه‌وند از جمله مدیران موفق علمی کشور بودند. ان‌شاءا... خداوند روح ایشان را شاد کند.

سعید سهراب‌پور

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان