اخبار
بررسی و تصویب طرحنامه پیشنهادی رسالههای دانشجویان مقطع دکتری
جلسه شورای تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه، روز سهشنبه مورخ ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۳ در سالن اندیشه با حضور اعضای شورا برگزار و طرحنامههای پیشنهادی رسالههای دانشجویان مقطع دکتری، پس از بحث و تبادل نظر اعضای شورا درباره آنها و ارائه پیشنهادها و اصلاحات لازم به تصویب رسیدند.
ادامه مطلبضرورت تدوین چارچوب و تعیین موظفی اعضای هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
پنجاه و سومین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه ۱۱ تیر ماه ۱۴۰۳ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار و برنامههای پژوهشی انفرادی (نوع الف و ب) پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشکدههای مختلف پژوهشگاه به تنفیذ و تصویب اعضای شورا رسید. گزارش دکتر لیلاسادات زعفرانچی، رئیس پژوهشکده اقتصاد از ابعاد مختلف همایش «مسأله تورم در ایران: ریشهها، آثار و سیاستها»؛ گزارش دکتر مسعود قیومی، مدیر همکاریهای علمی بینالمللی پژوهشگاه از فرایند تدوین کتاب ایرانشناسی؛ و ارائه و تشریح مسائل مختلف پیشنویس شیوهنامه اجرائی حداقل موظفی پژوهشی اعضای هیأت علمی پژوهشگاه توسط دکتر مسعود رضایی، مدیر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت پژوهشگاه از دیگر بخشهای این جلسه شورا بود.
ادامه مطلبتنفیذ و تصویب برنامههای پژوهشی پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشگاه
پنجاه و دومین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۳ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. در این جلسه علاوه بر تنفیذ و تصویب برنامههای پژوهشی انفرادی (نوع الف) پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشکدههای مختلف پژوهشگاه، دکتر سید روحا... شهابی، رئیس پژوهشکده اخلاق و تربیت، بهعنوان نماینده شورای پژوهشی در کارگروه اخلاق در پژوهش، و دکتر الهام ابراهیمی، مدیر گروه پژوهشی مدیریت، بهعنوان نماینده شورای پژوهشی در شورای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت پژوهشگاه انتخاب شدند.
ادامه مطلبگزارش نشست «تأملاتی در مطالعات مانوی_اسلامی»
هشتمین نشست از سلسله نشستهای انتقادی اسلام و باستان متأخر با عنوان «تأملاتی در مطالعات مانوی_اسلامی» توسط گروه مطالعات تاریخی و فرهنگی قرآن پژوهشکده مطالعات قرآنی، سیویکم اردیبهشتماه، با سخنرانی دکتر محمد شکری فومشی (عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب قم) و دکتر پریسا عطائی نظری (پژوهشگر مطالعات قرآنی) در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. دبیری این نشست را نیز دکتر زهرا محققیان (مدیر گروه مطالعات تاریخی و فرهنگی قرآن پژوهشکده مطالعات قرآنی) بر عهده داشت.
ادامه مطلبتأمل در بنیادهای علوم انسانی در بیانیه مأموریت برنامه راهبردی پژوهشگاه
پنجاهویکمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه هفتم خرداد ماه ۱۴۰۳ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار و اعضای شورا، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، شهید آیتا... ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان و هیأت همراه، از درگاه حق تعالی برای آنان طلب رحمت و علو درجات کردند. در این جلسه علاوه بر ادامه بحث و تبادل نظر دربارۀ بیانیه مأموریت پژوهشگاه در برنامه راهبردی چهارساله پژوهشگاه؛ با توجه به صدور احکام رئیسان و اعضای کمیسیونهای هیأت ممیزه، اعضای شورا بر تسریع و تداوم فعالیتهای مرتبط با درخواستهای ارتقاء اعضای هیأت علمی پژوهشگاه و سایر مراکز و مؤسساتی که مسئولیت بررسی درخواستهای آنها بر عهده پژوهشگاه است، تأکید کردند.
ادامه مطلبگزارش همایش ملی «بازتاب فرهنگ و هویت ایرانی در زبان و ادبیات فارسی»
همایش ملی «بازتاب فرهنگ و هویت ایرانی در زبان و ادبیات فارسی» به همت پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ۲۵ اردیبهشت ماه ۴۰۳ با برگزاری مراسم افتتاحیه و تشکیل محورهای (پنلهای) مختلف برگزار شد و طبق برنامه سخنرانان با حضور در جایگاه مطالب خود را ارائه کردند ضمن اینکه این همایش طبق برنامه ۲۶ اردیبهشتماه نیز دنبال خواهد شد. این همایش همزمان با روز ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در سالن تمدن پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز بهکار کرد.
ادامه مطلبجذب دانشجو در هفت رشته مقطع دکتری پژوهشگاه در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴
جلسه شورای تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه روز سهشنبه مورخ ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۰:۰۰ در سالن اندیشه با حضور اعضای شورا برگزار شد. در این جلسه علاوه بر بررسی طرحنامه پیشنهادی رسالههای دانشجویان مقطع دکتری، درخواستها و طرحنامههای فرصت پژوهشی پسادکتری متقاضیان از دانشگاههای مختلف مورد تبادل نظر اعضای شورا قرار گرفت. همچنین با توجه به فراهم شدن امکان تداوم جذب دانشجو در هفت رشته مقطع دکتری پژوهشگاه در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، اعضای شورا به بحث درباره واحدهای درسی پایه، اختیاری و تخصصی رشتههای مختلف پرداختند
ادامه مطلبموافقت با ۲۱ درخواست پایه ترفیع اعضای هیات علمی
هفتاد و ششمین جلسه کمیته منتخب ترفیعات پژوهشگاه با حضور اعضای محترم در تاریخ ۰۸/۰۲/۱۴۰۳ برگزار شد. در این جلسه با ۲۱ درخواست پایه ترفیع اعضای هیات علمی موافقت شد.
ادامه مطلبفراخوان «هفتمین همایش ملی زبانشناسی رایانشی»
ادامه مطلب
تصویب برنامههای پژوهشی پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشگاه
چهلونهمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه بیستوهفتم فروردین ماه ۱۴۰۳ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. بررسی پیشنهاد گروه مدیریت درخصوص تمدید مجوز برگزاری کانونهای ارزیابی و توسعه؛ بحث و تبادل نظر درباره برنامه راهبردی پژوهشگاه؛ بررسی سازوکارهای تشویقی و حمایت هرچه بیشتر از تشکیل و برگزاری حلقههای مطالعاتی و بررسی پیشنهاد مرکز تحقیقات امام علی (ع) برای برگزاری همایش ملی با عنوان «الگوی جامع سلامت در سیره علوی» از بخشهای مختلف جلسه شورا بود.
ادامه مطلبکنشگری کودکان در عصر دیجیتال/ بحران شناخت نسل کودک و نوجوان
شست تخصصی «سبک زندگی کودکان دیجیتال» با سخنرانی دکتر احمد عسگری، (دانشآموخته دکتری دانشگاه تهران) و دکتر علیرضا خسروی دانشآموخته (دانشگاه آزاد اسلامی) توسط پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات بیستم اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد.
ادامه مطلب«مقایسه دانشنامههای قدیم در ایران با دانشنامههای جدید غربی»
چهلوهشتمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، بیستویکم اسفند ماه ۱۴۰۲ برگزار شد. در این جلسه علاوه بر تنفیذ و تصویب برنامههای پژوهشی انفرادی (نوع الف و ب) پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشکدههای مختلف پژوهشگاه، دکتر آزیتا افراشی (رئیس پژوهشکده دانشنامهنگاری) در زمینه «مقایسه دانشنامههای قدیم در ایران با دانشنامههای جدید غربی» به سخنرانی پرداخت. همچنین در این جلسه دکتر سیدهزهرا اجاق (رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات) گزارشی از ابعاد و مسائل مختلف همایش ملی «فرهنگ، رسانه و تحولات نسلی در ایران: روندها، چالشها و راهکارها» ارائه داد
ادامه مطلبتصویب طرحنامه پیشنهادی رسالههای دانشجویان مقطع دکتری
جلسه شورای تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه، بیستودوم اسفندماه ۱۴۰۲، با حضور اعضای شورا برگزار شد و طرحنامههای پیشنهادی رسالههای دانشجویان مقطع دکتری پس از بررسی، طرح پیشنهادها و اصلاحات لازم به تصویب رسیدند. در ابتدای جلسه دکتر موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه، با درود و صلوات بر پیامبر خاتم صلّ ا... علیه و آله و سلّم و اهل بیت علیهم السّلام، ضمن آرزوی بهرهمندی از برکات ماه مبارک رمضان برای اعضای پژوهشگاه، اظهار امیدواری کرد که سالی پر خیر و برکت همراه با سلامتی و توفیق در پیش داشته باشند.
ادامه مطلب«تبیین تفاوتهای هستیشناختی میان دیدگاه حکمت متعالیه و نوخواستهگرایی در باب رابطه نفس و بدن»
سخنرانی «تبیین تفاوتهای هستیشناختی میان دیدگاه حکمت متعالیه و نوخواستهگرایی در باب رابطه نفس و بدن» ۱۳ اسفندماه ۴۰۲ با حضور و ارائه دکتر مسعود طوسیسعیدی برگزار شد. دبیری علمی این جلسه نیز دکتر مهدی اصفهانی (عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی) بود.
ادامه مطلببررسی برنامههای درسی و طرحنامه های پیشنهادی رسالههای دانشجویان مقطع دکتری نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۲
جلسه شورای تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه روز سهشنبه مورخ ۸ اسفند ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۰:۰۰ در سالن اندیشه برگزار شد. در این جلسه، علاوه بر بررسی طرحنامه پیشنهادی رسالههای دانشجویان مقطع دکتری، برنامههای درسی نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۲ رشتهها و گرایشهای تحصیلی دانشجویان مقطع دکتری پژوهشگاه نیز به تصویب رسید.
ادامه مطلبشناسایی ظرفیتهای موجود در پژوهشکدهها و مراکز پژوهشی، یکی از وظایف مهم دفتر قطبها، کرسیهای علمی و نظریهپردازی است
چهل و هفتمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. ادامه بررسی عملکرد و فعالیتهای شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی؛ سخنرانی دکتر عبدالمجید مبلغی در زمینه «تبارشناسی زمینههای گسترش شرقشناسی در نحوه مواجهه ما با سنت خویش» و تنفیذ و تصویب برنامههای پژوهشی انفرادی (نوع الف و ب) پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشکدههای مختلف پژوهشگاه از بخشهای مختلف این جلسه شورا بود.
ادامه مطلبنخستین همایش ملی "روشهای پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی: رویکردهای نوپدید و چالشهای پیشرو" در تاریخ ۲۹ بهمن برگزار می شود.
محورهای همایش: بازشناسی نقش روشهای پژوهش علوم انسانی و اجتماعی در نظریهپردازی و تحول نظری علم تحلیل کاربست روشهای پژوهش علوم انسانی و اجتماعی تبارشناسی روشهای پژوهش علوم انسانی و اجتماعی ظرفیتهای میانرشتهای و فرارشتهای روشهای پژوهش در علوم انسانی، اجتماعی، تجربی و هنر رویکردها، مفاهیم و روشهای پژوهش نوین در علوم انسانی و اجتماعی ظرفیتها، کاربردها و چالشهای روشهای پژوهش دیجیتال در علوم انسانی و اجتماعی بررسی ظرفیتهای فناورانه روشهای پژوهش علوم انسانی و اجتماعی در راستای سیاستگذاری
ادامه مطلبگزارش پانزدهمین نشست از همایش: «روشهای پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی؛ رویکردهای نوپدید و چالشهای پیشرو»
پانزدهمین نشست از سلسله نشستهای همایش «روشهای پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی؛ رویکردهای نوپدید و چالشهای پیشرو» با سخنرانی دکتر ابراهیم حاجیانی و دکتر فرزانه میرشاهولایتی، ۴ دیماه ۱۴۰۲ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزارشد. مدیریت نشست نیز بر عهده دکتر فاطمه براتلو بود.
ادامه مطلبگزارش نخستین همایش ملی روشهای پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی
نخستین همایش ملی روشهای پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی رویکردهای نوپدید و چالشهای پیشرو، از ساعت ۹ صبح یکشنبه، ۲۹ بهمنماه ۴۰۲ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد و طبق برنامه اعلام شده، سخنرانان مختلف به ارائه دیدگاهها و نظرات خود در این همایش پرداختند.
ادامه مطلبلزوم تبیین و تصریح شاخصههای انتخاب متون و کتب علوم انسانی با سیاستها و اولویتهای پژوهشی پژوهشگاه
چهلوششمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه ۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. در این جلسه علاوه بر تنفیذ و تصویب برنامههای پژوهشی انفرادی (نوع الف و ب) پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشکدههای مختلف پژوهشگاه، برخی از اعضای شورا در ادامه مباحث جلسه پیشین شورا درباره شرقشناسی، به بحث و تبادل نظر در این زمینه پرداختند. در بخش دیگری از جلسه شورا، گزارشی از عملکرد و فعالیتهای شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی در دوره جدید توسط دکتر محمدحسن نیلی، دبیر شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی ارائه شد و سپس اعضای شورا به بحث و تبادل نظر درباره آن پرداختند.
ادامه مطلبموافقت با ۲۰ درخواست پایه ترفیع اعضای هیات علمی
هفتاد و دومین جلسه کمیته منتخب ترفیعات پژوهشگاه با حضور اعضای محترم در تاریخ ۱۲/۱۰/۱۴۰۲ برگزار شد. در این جلسه با ۲۰ درخواست پایه ترفیع اعضای هیات علمی موافقت شد.
ادامه مطلبپژوهشگاه علوم انسانی رتبه نخست حوزه پژوهش ارزیابی مؤسسه ISC را کسب کرد
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در میان ۳۳ پژوهشگاه و مؤسسه پژوهشی کشور در حوزه هنر، علوم انسانی و اجتماعی، بهعنوان سومین پژوهشگاه برتر کشور در رتبهبندی سال ۱۴۰۱ مؤسسه ISC معرفی شد. همچنین با توجه به رتبهبندی پژوهشگاهها و مؤسسات پژوهشی در معیارها و شاخصهای مختلف پنجگانه، پژوهشگاه توانست رتبه نخست را در حوزه پژوهش کسب کند.
ادامه مطلبگزارش نشست روایتخانه مرکز اسناد فرهنگی آسیا ( موزه پژوهشی) روایت اول: همنشینی ادیان در ایران
یکشنبه ۳ دی ماه، نشست نیم روزه " روایتخانه مرکز اسناد فرهنگی آسیا ( موزه پژوهشی) روایت اول: همنشینی ادیان در ایران" در سالن تمدن پژوهشکاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری شورای بین المللی موزههای جهان(ایکوم) و موزه و کتابخانه ملک برگزار شد. در حاشیه این نشست با همکاری موزه و کتابخانه ملک ، نمایشگاه " آثار موزهایی ادیان " نیز برگزار شد و فیلم ساراخاتون به کارگردانی محمود کیانی فلاورجانی ساخته سال ،۱۳۸۴ نمایش داده شد. سخنرانهای این نشست سرکارخانم دکتر فخری دانشپورپرور، باستانشناس برجسته ایرانی، آقای دکتر سید احمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران، دکتر علیرضا قلی نژاد عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، آقای دکتر هادی وکیلی، سرکار خانم دکتر سیده مریم فیاضی، سرکار خانم مهندس مریم میرزایی، و سرکار خانم مهندی زهره عطایی آشتیانی سخنرانی کردند.
ادامه مطلبتأکید بر تقویت حلقههای مطالعاتی در پژوهشگاه
چهل و پنجمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه ۱۸ دی ماه ۱۴۰۲ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار و برنامههای پژوهشی انفرادی (نوع الف و ب) پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشکدههای مختلف پژوهشگاه مورد تنفیذ و تصویب اعضای شورا قرار گرفت. بخش دوم سخنرانی دکتر مهدی بنایی جهرمی، مدیر گروه پژوهشی مطالعات میانفرهنگی درباره طریقی به سمت پژوهش خودآگاه؛ بحث و تبادل نظر اعضاء درباره شرقشناسی و ابعاد و جوانب مختلف آن از منظر رویکردهای مختلف؛ و تصویب برنامههای پژوهشی پژوهشکده مطالعات قرآنی از دیگر بخشهای جلسه شورا بود.
ادامه مطلبگزارش نشست «رشتة زبان و ادبیات فارسی در یک قرن گذشته»
هفتمین نشست از سلسله نشستهای نخستین مدرسة آموزشی «علوم انسانی ایران در قرن گذشته» با بررسی رشتة زبان و ادبیات فارسی در یکصد سال اخیر، به همت پژوهشکدة زبان و ادبیاتِ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، چهارم دیماه ۱۴۰۲ برگزار شد. سخنرانان این نشست، دکتر تقی پورنامداریان، دکتر یوسف محمدنژاد عالیزمینی و دکتر قدرتالله طاهری، و دبیر علمی نشست، دکتر مریم شریفنسب بودند.
ادامه مطلببررسی فرصت پژوهشی پسادکتری متقاضیان از دانشگاههای مختلف
جلسه شورای تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، ۱۲ دی ماه ۱۴۰۲ با حضور اعضای شورا برگزار شد. در این جلسه علاوه بر بررسی درخواستهای پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات و پژوهشکده فلسفه برای راهاندازی رشتههای فرهنگ و ارتباطات و فلسفه تطبیقی در مقطع دکتری؛ درخواستها و طرحنامههای فرصت پژوهشی پسادکتری متقاضیان از دانشگاههای مختلف مورد بررسی و تبادل نظر اعضای شورا قرار گرفت.
ادامه مطلبنشست «تحلیل جامعهشناختی سلامت اجتماعی زنان» برگزار میشود
پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری گروه مطالعات انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات نشستی با شرح و عنوان زیر برگزار میکند:
ادامه مطلبگزارش محور سوم همایش ملی «فرهنگ، رسانه و تحولات نسلی در ایران»
گسترش فناوری و بالاخص فناوریهای ارتباطی در عصر جهانیشدن باوجود ایجاد فضاهای بیشتری برای افزایش بیانگری ابناء بشر، نهتنها به رهاییبخشی بیشتر منجر نشده است، بلکه به استعمار هرچه بیشتر زیستجهان توسط دولتها کمک کرده است. / گذر از دین مبتنی بر «غم و حزن» به دین مبتنی بر «شادی و نشاط» است تا مطلوبیت دین در نسلهای نو افزایش یابد...
ادامه مطلببررسی فعالیتهای تفصیلی پژوهشکده دانشنامهنگاری
چهل و یکمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۲ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با حضور اعضای شورا برگزار شد. در این جلسه علاوه بر تنفیذ و تصویب برنامههای پژوهشی انفرادی (نوع الف و ب) پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشکدههای مختلف پژوهشگاه، گزارش فعالیتهای پژوهشی پژوهشکده دانشنامهنگاری در حوزههای مختلف بهویژه در ارتباط با اولویتهای پژوهشی، تدوین برنامه راهبردی پژوهشگاه و روئیتپذیری فعالیتهای علمی اعضای هیأت علمی این پژوهشکده در فضای مجازی توسط رئیس پژوهشکده دانشنامهنگاری، دکتر آزیتا افراشی ارائه شد و سپس اعضای شورا به بحث و تبادل نظر درباره آن پرداختند.
ادامه مطلبگزارش نشست «تحلیل تورم و روابط بینالملل در ایران»
ادامه مطلب
جریانشناسی نقد کهنالگویی در مقالات علمی پژوهشی نگارش یافته پس از انقلاب اسلامی بر پایه ژانرهای ادبی (۱۳۶۰-۱۳۹۹)
ادامه مطلب
بررسی برنامههای درسی رشتههای مقطع دکتری پژوهشگاه
ادامه مطلب