اخبار معاونت پژوهشی

  • تصویب برنامه‌های پژوهشی پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشگاه

    تصویب برنامه‌های پژوهشی پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشگاه

    چهل‌ونهمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه بیست‌وهفتم فروردین ماه ۱۴۰۳ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. بررسی پیشنهاد گروه مدیریت درخصوص تمدید مجوز برگزاری کانون‌‌‌های ارزیابی و توسعه؛ بحث و تبادل نظر درباره برنامه راهبردی پژوهشگاه؛ بررسی سازوکارهای تشویقی و حمایت هرچه بیشتر از تشکیل و برگزاری حلقه‌های مطالعاتی و بررسی پیشنهاد مرکز تحقیقات امام علی (ع) برای برگزاری همایش ملی با عنوان «الگوی جامع سلامت در سیره علوی» از بخش‌های مختلف جلسه شورا بود.
  • «مقایسه دانشنامه‌های قدیم در ایران با دانشنامه‌های جدید غربی»

    «مقایسه دانشنامه‌های قدیم در ایران با دانشنامه‌های جدید غربی»

    چهل‌وهشتمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، بیست‌ویکم اسفند ماه ۱۴۰۲ برگزار شد. در این جلسه علاوه بر تنفیذ و تصویب برنامه‌های پژوهشی انفرادی (نوع الف و ب) پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشکده‌های مختلف پژوهشگاه، دکتر آزیتا افراشی (رئیس پژوهشکده دانشنامه‌نگاری) در زمینه «مقایسه دانشنامه‌های قدیم در ایران با دانشنامه‌های جدید غربی» به سخنرانی پرداخت. همچنین در این جلسه دکتر سیده‌زهرا اجاق (رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات) گزارشی از ابعاد و مسائل مختلف همایش ملی «فرهنگ، رسانه و تحولات نسلی در ایران: روندها، چالش‌ها و راهکارها» ارائه داد
  • تصویب طرح‌نامه پیشنهادی رساله‌های دانشجویان مقطع دکتری

    تصویب طرح‌نامه پیشنهادی رساله‌های دانشجویان مقطع دکتری

    جلسه شورای تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه، بیست‌ودوم اسفندماه ۱۴۰۲، با حضور اعضای شورا برگزار شد و طرح‌نامه‌های پیشنهادی رساله‌های دانشجویان مقطع دکتری پس از بررسی، طرح پیشنهادها و اصلاحات لازم به تصویب رسیدند. در ابتدای جلسه دکتر موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه، با درود و صلوات بر پیامبر خاتم صلّ ا... علیه و آله و سلّم و اهل بیت علیهم السّلام، ضمن آرزوی بهره‌مندی از برکات ماه مبارک رمضان برای اعضای پژوهشگاه، اظهار امیدواری کرد که سالی پر خیر و برکت همراه با سلامتی و توفیق در پیش داشته باشند.
  • شناسایی ظرفیت‌های موجود در پژوهشکده‌ها و مراکز پژوهشی، یکی از  وظایف مهم دفتر قطب‌ها، کرسی‌های علمی و نظریه‌پردازی است

    شناسایی ظرفیت‌های موجود در پژوهشکده‌ها و مراکز پژوهشی، یکی از وظایف مهم دفتر قطب‌ها، کرسی‌های علمی و نظریه‌پردازی است

    چهل و هفتمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. ادامه بررسی عملکرد و فعالیت‌های شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی؛ سخنرانی دکتر عبدالمجید مبلغی در زمینه «تبارشناسی زمینه‌های گسترش شرق‌شناسی در نحوه مواجهه ما با سنت خویش» و تنفیذ و تصویب برنامه‌های پژوهشی انفرادی (نوع الف و ب) پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشکده‌های مختلف پژوهشگاه از بخش‌های مختلف این جلسه شورا بود.
  • نخستین همایش ملی "روش‌های پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی: رویکردهای نوپدید و چالش‌های پیش‌رو"  در تاریخ ۲۹ بهمن برگزار می شود.

    نخستین همایش ملی "روش‌های پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی: رویکردهای نوپدید و چالش‌های پیش‌رو" در تاریخ ۲۹ بهمن برگزار می شود.

    محورهای همایش: بازشناسی نقش روش‌های‏ پژوهش علوم انسانی و اجتماعی در نظریه‌پردازی و تحول نظری علم تحلیل کاربست روش‏‌های پژوهش علوم انسانی و اجتماعی تبارشناسی روش‌های پژوهش علوم انسانی و اجتماعی ظرفیت‌های میان‌رشته‌ای و فرارشته‌ای روش‌های پژوهش در علوم انسانی، اجتماعی، تجربی و هنر رویکردها، مفاهیم و روش‌های پژوهش نوین در علوم انسانی و اجتماعی ظرفیت‌ها، کاربردها و چالش‌های روش‏‌های پژوهش دیجیتال در علوم انسانی و اجتماعی بررسی ظرفیت‌های فناورانه روش‌های پژوهش علوم انسانی و اجتماعی در راستای سیاستگذاری
  • لزوم تبیین و تصریح شاخصه‌های انتخاب متون و کتب علوم انسانی با سیاست‌ها و اولویت‌های پژوهشی پژوهشگاه

    لزوم تبیین و تصریح شاخصه‌های انتخاب متون و کتب علوم انسانی با سیاست‌ها و اولویت‌های پژوهشی پژوهشگاه

    چهل‌وششمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه ۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد. در این جلسه علاوه بر تنفیذ و تصویب برنامه‌های پژوهشی انفرادی (نوع الف و ب) پیشنهادی اعضای هیأت علمی پژوهشکده‌های مختلف پژوهشگاه، برخی از اعضای شورا در ادامه مباحث جلسه پیشین شورا درباره شرق‌شناسی، به بحث و تبادل نظر در این زمینه پرداختند. در بخش دیگری از جلسه شورا، گزارشی از عملکرد و فعالیت‌های شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی در دوره جدید توسط دکتر محمدحسن نیلی، دبیر شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی ارائه شد و سپس اعضای شورا به بحث و تبادل نظر درباره آن پرداختند.
  • دستاوردها در غبار تورم پنهان شده است
  • موافقت با ۲۰ درخواست پایه ترفیع اعضای هیات علمی

    هفتاد و دومین جلسه کمیته منتخب ترفیعات پژوهشگاه با حضور اعضای محترم در تاریخ  ۱۲/۱۰/۱۴۰۲ برگزار شد. در این جلسه  با ۲۰ درخواست پایه ترفیع اعضای هیات علمی موافقت شد.
  • همایش ملی «مسئلۀ تورم در ایران؛ ریشه‎ ها، آثار و سیاست‌ها» سوم بهمن‌ماه برگزار می‌شود + برنامه سخنرانی‌ها