به یاد و خاطره زندهیاد دکتر زهرا شجاعی
گزارش سخنرانی دکتر توکلی در همایش بینالمللی «زنان، قدرت سیاسی در ایران»

همایش بین المللی «زنان، قدرت سیاسی در ایران» به یاد و خاطره زندهیاد دکتر زهرا شجاعی (سیاستمدار و فعال حقوق زنان ایران) 27 اردیبهشتماه 1404 در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، برگزار شد.
محورهای همایش به این شرح بود: محور نخست: «چالشهای قدرت سیاسی زنان» با دو موضوع «موانع فرهنگی، اجتماعی و ساختاری» و «نقش دولت در کاهش چالشهای مدیریتی زنان»،
محور دوم: «بررسی تجربههای موفق مدیریت سیاسی زنان» با دو بخش کشورهای جهان و کشورهای آسیایی، محور سوم: «قدرت سیاسی زنان، عدالت جنسیتی و توسعه پایدار» با دو بخش «مشارکت سیاسی زنان و توسعه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی» و «نقش زنان مدیر در حوزههای محیط زیست و فناوریهای نوین»، محور چهارم: «قدرت سیاسی زنان و شبکههای اجتماعی» با دو موضوع «همکاری شبکهای مدیران زن (منطقهای و بینالمللی) و «برنامهها و راهکارهای مهارت افزایی مدیرت زنان» و محور پنجم: «تجربه زیسته، مطالعات موردی» شامل دو موضوع «بازخوانی اندیشه و عملکرد زهرا شجاعی در حوزه هویت و مشارکت سیاسی زنان» و «سیده زهرا شجاعی و نقش نهادهای سیاسی و مدنی در تعییر ساختارها و روندها».
دکتر فائزه توکلی، پژوهشگر و محقق پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در محور پنجم همایش مقاله خود را با عنوان «فعالیتهای دکتر زهرا شجاعی در دوره معاونت زنان ریاست جمهوری در دوره اصلاحات» ارائه کرد. وی با اتکاء به مصاحبههای تاریخ شفاهی معاونت زنان ریاست جمهوری که در سالهای 1398-1400 ثبت، ضبط و تدوین شده است، به مهمترین رئوس فعالیتهای دکتر شجاعی پرداخت.
دکتر توکلی در خصوص مهمترین تأثیرگذاری ایشان به تشکیل 900 سازمان غیردولتی زنان و تربیت 300 مدیر زن درلایههای میانی دستگاههای اجرایی که نمودار مدیریت را از مردان بهسوی زنان سوق داد، اشاره کرد و همچنین از حضور خانم دکتر شجاعی در کابینه هیأت دولت و تأثیر بر وزراء و علما که با انتشار گزارش و بروشورهای حوزه های فعالیتهای فرهنگی اقتصادی اجتماعی زنان که ارسال میشد و افزایش بودجه معاونت زنان و همچنین تأسیس و راهاندازی رشته مطالعات زنان و وارد کردن حوزه زنان در امور فرابخشی و علمی و همچنین تشکیل کارگروهها و به انجام رساندن طرحهای متعدد پژوهشی و گنجاندن موضوع زنان در برنامه سوم توسعه و اصلاح قوانین حقوقی زنان و ورود نگرش جنسیتی در برنامههای کلان کشور و تأمین زنان سرپرست خانوار و اصلاح قوانین مرتبط، طرح بانک توسعه در مورد زنان روستایی و ارائه وام جهت توسعه اشتغالهای زنان روستایی و ورود در شورای عالی سلامت، تشکیل کمیته ملی کاهش خشونت علیه زنان و... که در دوره 8 ساله اصلاحات به انجام رساندند، اشاره کرد. (لازم به ذکر است شرح فعالیتهای زندهیاد دکتر شجاعی 100 صفحه است).
دکتر توکلی تأکید کرد: دکتر شجاعی بر «ضرورت تشکیل سازمان زنان» بهعنوان یک نهاد متمرکز برای رسیدگی به مسائل زنان در دستگاههای مختلف تأکید داشت. از دیدگاه این سخنران، دکتر شجاعی بانوی کاریزماتیک در تاریخ معاصر ایران در حوزه سیاست بود که باعث تغییر برخی از ساختارها شد./پایان
پیوند و پوشه شنیداری سخنرانیها(چندرسانهای)
نظر شما :