رونمایی از کتاب «زهره حریف ماه شد»، به‌مناسبت هفته دفاع مقدس

۱۰ مهر ۱۴۰۳ | ۰۷:۳۳ کد : ۲۵۷۴۲ مهم‌ترین اخبار
تعداد بازدید:۵۷۱
رونمایی از کتاب «زهره حریف ماه شد»، به‌مناسبت هفته دفاع مقدس

در مراسمی به‌‌مناسبت بزرگداشت هفته دفاع مقدس، آئین رونمایی از کتاب «زهره حریف ماه شد؛ تحلیلی بر نقش اجتماعی زنان در بهداری رزمی در جنگ تحمیلی» تألیف دکتر سمیه‌سادات شفیعی (عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)، چهارم مهرماه 403، برگزار شد.
به‌ گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در این مراسم دکتر محمدرضا ظفرقندی (وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)، دکتر یحیی رحیم صفوی (دستیار و مشاور عالی رهبری)، سردار نصرالله فتحیان (ریاست مؤسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت) و دکتر شهریاری (رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس) و جمع کثیری از پزشکان و کادر درمان پیشکسوت بهداری رزمی در دوران دفاع مقدس حضور داشتند. ضمن اینکه این برنامه به‌طور زنده از شبکه سلامت صدا و سیما پوشش داده شد.
دکتر ظفرقندی، سردار رحیم صفوی و سردار فتحیان طی سخنانی در این مراسم بر ضرورت توجه به ابعاد ناگفته تجارب کادر پزشکی و درمان در بهداری رزمی در جریان دفاع مقدس و اهمیت آن تأکید کردند و در این مراسم با یادآوری اهمیت نقش‌آفرینی شهدای بهداری به‌ویژه شهدای امدادگر، به نقش پزشکان در انجام عمل‌های جراحی موفق، کاهش تعداد تلفات انسانی و رسیدگی سریع به مجروحان در قالب تیم‌های اضطراری مستقر در مناطق جنگی و اعزامی به بیمارستان‌های صحرایی از سال‌های میانی جنگ، پرداخته شد.
دکتر شفیعی، مؤلف کتاب «زهره حریف ماه شد» نیز در سخنانی به نقش برجسته زنان در سال‌های جنگ و اهمیت کنشگری پرستاران و کادر درمانی زن در ارائه مراقبت‌های بالینی و درمان مجروحان نظامی و غیرنظامی در واحدهای مستقر عملیاتی و نیز تیم‌های اعزامی اشاره کرد. وی غفلت از اهمیت نقش حیات‌بخش زنان در کسوت پرستار و درمان‌گر دفاع مقدس را جدی دانست و خواهان توجه سیاست‌گذاران، متصدیان و اولیای امر به اهمیت آن، احصاء تجربه کنش‌گران زن این عرصه و سیاست‌گذاری بر مبنای ظرفیت‌های تحقق‌یافته زنان شد.
کتاب «زهره حریف ماه شد» تحلیلی بر نقش اجتماعی زنان در بهداری رزمی در جنگ تحمیلی است که بر نقش زنان درمان‌گر در کسوت پزشکان، پرستاران، امدادگران و بهیاران تمرکز دارد و سرشار از داده‌های بدیع درباره فعالیت‌های امدادی، ترابری، مراقبت‌های بالینی زنان کنش‌گر این عرصه بوده و در عین‌حال نمایی از وضعیت تجربه‌شده از سوی آنان به تفکیک جبهه جنوب و غرب ارائه داده است. روایت‌ها دست‌مایه تحلیل نظری قرار گرفته و سنخ‌شناسی از ابعاد مختلف کار ازجمله مخاطرات حرفه‌ای، وضعیت محیطی، فضای کاری و مانند آن در بهداری رزمی به‌عنوان میدان عمل حاصل آمده است.
لازم به یادآوری است، عنوان کتاب برگرفته از مصرعی از کتاب مثنوی است: «کز شب روی و بندگی، زهره حریف ماه شد» و تلویحاً به‌حضور و مشارکت عموماً داوطلبانه زنان در شکلی متعهدانه، ایثارگرانه و با تمام توان به‌عنوان کادر درمانی در رسیدگی به مجروحان جنگی اعم از رزمنده و نیز نیروهای غیرنظامی آسیب‌دیده از جنگ می پردازد.
گفتنی است در سال 1401 نیز کتاب «بیستون عشق: تحلیلی بر مشارکت اجتماعی زنان در کمک‌رسانی به جبهه‌ها» تألیف دکتر سمیه‌سادات شفیعی برگزیده بیستمین جایزه ملی کتاب دفاع مقدس در گروه پژوهش فرهنگی شد و از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تقدیر قرار گرفت.
کتاب «زهره حریف ماه» شد در ۵۲۵ صفحه توسط انتشارات «از نو» منتشر شده است ضمن اینکه در این مراسم از مجموعه چهار جلدی تاریخ شفاهی دوران دفاع مقدس با عناوین «به سوی قاف» نیز رونمایی به‌عمل آمد./پایان

 

کلیدواژه‌ها: رونمایی از کتاب «زهره حریف ماه شد» بزرگداشت هفته دفاع مقدس سمیه‌سادات شفیعی تحلیلی بر نقش اجتماعی زنان در بهداری رزمی در جنگ تحمیلی


نظر شما :