کسب افتخاری دیگر برای پژوهشگاه

۲۲ دی ۱۳۹۹ | ۰۱:۴۴ کد : ۲۰۳۳۴ خبر و اطلاعیه
در آیین اختتامیه‌ی هفدهمین دوره‌ی جشنواره‌ی «نقد کتاب» مقالات محمدمهدی اردبیلی، سیدحسین میرجلیلی، سیاوش شوهانی و تعداد ۱۲ مقاله‌ی پژوهش‌نامه‌ی انتقادی و یک مقاله از نشریه‌ی کهن‌نامه‌ی ادب پارسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به عنوان مقالات برگزیده یا شایسته‌ی تقدیر انتخاب و معرفی شدند و جوایز و لوح یادبودی به این‌مناسبت، به افراد برتر تعلق گرفت.
کسب افتخاری دیگر برای پژوهشگاه

کسب افتخاری بزرگ برای پژوهش‌نامه‌‌‌ی انتقادی متون و اهداء جوایز به استادان و پژوهشگران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

مقالات متعدد ماه‌نامه‌ی علمی پژوهشی پژوهش‌نامه‌‌‌ی انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی وابسته به پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی همچون سال‌های گذشته به هفدهمین دوره‌ی جشنواره «نقد کتاب» راه یافته و تعدادی از آن‌ها به عنوان مقالات برگزیده و شایسته‌ی تقدیر انتخاب شدند.

پس از فراخوان خانه‌ی کتاب در اردیبهشت‌ماه 99 تا پایان مرداد، تعداد 176 مقاله در بخش‌های مختلف اعم از اخلاق، ادبیات داستانی، ادبیات و نقد ادبی، ارتباطات، اقتصاد، تاریخ، دین، زبان و ادبیات عربی، زبان و زبان‌شناسی، عرفان، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، فقه و حقوق، فلسفه و کلام، قرآن و حدیث، کلیات و اطلاع‌رسانی، کودک و نوجوان، متون قدیم و هنر در سامانه جشنواره بارگذاری شد. اواخر آذر تا اوایل دی ماه نیز 58 مقاله از مقالات نشریه پژوهش‌نامه‌‌ انتقادی متون به عنوان مقالات راه‌یافته به دور دوم جشنواره اعلام شد که از این میان 9 مقاله در موضوع علوم اجتماعی، 8 مقاله در موضوع تاریخ و جغرافیا، 8 مقاله در موضوع زبان‌‌شناسی، 6 مقاله در موضوع علوم سیاسی، 6 مقاله در موضوع فلسفه، 4 مقاله در موضوع اقتصاد، 4 مقاله در موضوع نقد ادبی، 4 مقاله در موضوع هنر، 3 مقاله در موضوع فقه و حقوق، 3 مقاله در موضوع کلیات اسلام، 2 مقاله در موضوع عرفان و 1 مقاله در موضوع کلیات و اطلاع‌رسانی معرفی شدند.

درنهایت در آیین اختتامیه‌ی هفدهمین دوره‌ی جشنواره‌ی «نقد کتاب» که در تاریخ 21 دی ماه سال 1399 با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار، مدیرعامل خانه‌ی کتاب و ادبیات ایران، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسن اسلامی‌اردکانی دبیر علمی جشنواره و جمعی از برگزیدگان برگزار شد، تعداد 5 مقاله از نشریه‌ی پژوهش‌نامه‌‌ انتقادی به‌عنوان مقالات برگزیده و 7 مقاله به عنوان مقالات شایسته تقدیر انتخاب شدند که عبارت‌اند از:
  کلیات و اطلاع‌رسانی (برگزیده): «نقد کتاب مبانی نظری و عملی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی با تأکید بر نقد ساختاری براساس نظریه‌ی تقسیم در منطق ارسطویی»، مصطفی همدانی، پژوهش‌نامه‌ی انتقادی متون، ش 2، اردیبهشت 1398.
  دین با زیر گروه فقه و حقوق (برگزیده): «نقد و بررسی کتاب حقوق مسئولیت مدنی و جبران‌ها»، محمدمهدی الشریف و سید محسن قائم فرد، پژوهش‌نامه‌ی انتقادی متون، ش12، اسفند 1398.
  ادبیات فارسی با زیر گروه نقد ادبی (برگزیده): «الزامات شرح متن با نگاهی به روایت غلامحسین دینانی از غزلیات شمس»، رحمان مشتاق‌مهر، پژوهش‌نامه‌ی انتقادی متون، ش 3، خرداد 1398.
  ادبیات فارسی با زیر گروه نقد ادبی (برگزیده): «سرگشتگی نشانه‎‌ها: نگاهی به نشانه‌معناشناسی ادبیات: نظریه و روش تحلیل گفتمان ادبی»، داود عمارتی مقدم، پژوهش‌نامه‌ی انتقادی متون، ش 3، خرداد 1398.
  تاریخ و جغرافیا با زیر گروه باستان شناسی (برگزیده): «نقدی بر کتاب مقدمه‌ای بر ژنتیک باستان‌شناسی»، جواد حسین‌زاده ساداتی، پژوهش‌نامه‌ی انتقادی متون، ش 4، تیر 1398.
  فلسفه، کلام و عرفان (شایسته‌ی تقدیر): «هگل بعد از نیچه: نقد و بررسی کتاب فراسوی هگل و نیچه اثر الیوت ل.ژورست»، محمد مهدی اردبیلی، پژوهش‌نامه‌ی انتقادی متون، ش7، مهر 1398.
  علوم اجتماعی با زیرگروه علوم اجتماعی (شایسته‌ی تقدیر): نقد و بررسی کتاب جامعه‌ی مصرفی و شهر پسامدرن»، سیاوش قلیپور و همایون مراخانی، پژوهش‌نامه‌ی انتقادی متون، ش 10، دی 1398.
  علوم اجتماعی با زیر گروه علوم سیاسی (شایسته تقدیر): «عدالت هویتی و اقلیت‌های فرهنگی: نقد و بررسی کتاب شهروندی چند فرهنگی اثر ویل کیملیکا»، شهاب دلیلی و مجتبی مقصودی، پژوهش‌نامه‌ی انتقادی متون، ش7، مهر 1398.
  علوم اجتماعی با زیر گروه اقتصاد (شایسته‌ی تقدیر): «جایگاه اقتصاد و جامعه در اندیشه‌ی ماکس وبر»، ابراهیم توفیق، پژوهش‌نامه‌ی انتقادی متون، ش10، دی 1398.
  اقتصاد (شایسته‌ی تقدیر): «نقد کتاب اقتصاد فقیر»، سید حسین میرجلیلی، پژوهش‌نامه‌ی انتقادی متون، ش9، آذر 1398.
  زبان و زبانشناسی با زیر گروه زبان انگلیسی (شایسته‌ی تقدیر): «بررسی و نقد کتاب تأثیر ادبیات فارسی در ادبیات انگلیسی»، مصطفی حسینی، پژوهش‌نامه‌ی انتقادی متون، ش6، شهریور 1398.
  هنر (شایسته‌ی تقدیر): «عکاسی به مثابه‌ی عملی تئاتری: تحلیل و بررسی کتاب صحنه‌آرایی در عکاسی»، محمد خدادادی مترجمزاده، پژوهش‌نامه‌ی انتقادی متون، ش 5، مرداد 1398.

متون کهن؛ نشریه‌ی کهن‌نامه‌ی ادب پارسی پژوهشگاه علوم انسانی
در این حوزه یک اثر برگزیده شناخته شد:  «بازخوانی ویراست حدیقة سنائی به تصحیح محمدجعفر یاحقی و مهدی زرقانی»، وحید عیدگاه طرقبه‌­ای، کهن‌نامه‌ی ادب فارسی، ش1، بهار و تابستان 1398.

همچنین در آیین اختتامیه‌ی هفدهمین دوره‌ی جشنواره‌ی «نقد کتاب» سه نقد از جمع آثار اعضای هیأت علمی و پژوهشگران پژوهشگاه علوم انسانی به عنوان آثار برگزیده و شایسته‌ی تقدیر انتخاب شدند.

در حوزه‌ی «تاریخ و جغرافیا» مقاله سیاوش شوهانی با عنوان «در گیر و دار فرم: بررسی و نقد کتاب روش پژوهش در تاریخ شناسی»، (نقد کتاب علوم انسانی، شماره 5، بهار 1398) به عنوان تنها «اثر برگزیده» شناخته شد.

در حوزه‌ی «فلسفه، کلام و عرفان» مقاله‌ی دکتر محمد مهدی اردبیلی با عنوان «هگل بعد از نیچه: نقد و بررسی کتاب فراسوی هگل و نیچه اثر الیوت ل.ژورست»، (پژوهش‌نامه‌س انتقادی متون، ش7، مهر 1398) به‌عنوان تنها اثر «شایسته‌ی تقدیر» شناخته شد.

در حوزه‌ی «اقتصاد» مقاله‌ی دکتر سیدحسین میرجلیلی با عنوان «نقد کتاب اقتصاد فقیر»، (پژوهشنامه‌ی انتقادی متون، ش9، آذر 1398) به‌طور مشترک «شایسته‌ی تقدیر» شناخته شد.

برای دسترسی به مقالات برگزیده و شایسته‌ی تقدیر در هفدمین جشنواره نقد کتاب سال 1399 اینجا کلیک کنید

برای

برای مشاهده‌ی گزارش کامل آیین اختتامیه‌ی هفدهمین دوره‌ی جشنواره‌ی «نقد کتاب» روی لینک خانه‌ی کتاب و ادبیات ایران کلیک فرمائید.

در ادامه تصاویری از دریافت جایزه توسط سیاوش شوهانی، محمدمهدی اردبیلی و دکتر میرجلیلی را مشاهده می‌کنید:

کلید واژه ها: پژوهش‌نامه‌‌‌ی انتقادی متون مقالات برگزیده هفدهمین دوره‌ی جشنواره‌ی «نقد کتاب» سیاوش شوهانی محمد مهدی اردبیلی سیدحسین میرجلیلی