دکتر قبادی: پژوهشگاه علوم انسانی غنی ترین بانک اطلاعاتی امام علی (ع) پژوهی را در اختیار دارد

۰۸ آبان ۱۳۹۸ | ۱۵:۱۵ کد : ۱۸۷۵۴ مهم‌ترین اخبار
تعداد بازدید:۱۲۹۷
دکتر قبادی: پژوهشگاه علوم انسانی غنی ترین بانک اطلاعاتی امام علی (ع) پژوهی را در اختیار دارد

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی :
پژوهشگاه علوم انسانی غنی ترین بانک اطلاعاتی امام علی (ع) پژوهی را در اختیار دارد

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: این پژوهشگاه علوم انسانی غنی ترین و روزآمدترین بانک اطلاعاتی امام علی (ع) پژوهی سراسر جهان را دارد.

حسینعلی قبادی روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه ایرنا اظهار داشت : هر پژوهشگری در عمرش مقاله، کتاب یا مطلبی درباره امام علی (ع) از هر دین و مکتبی نگاشته، با آنها ارتباط برقرار کردیم و مرکز ما به عنوان مرجع آکادمیک امام علی (ع) پژوهی شناخته می شود.

وی بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات جامعه ما گسست نسلی و انتقال ارزش های میراث های ملی است، گفت: امام علی (ع) می تواند به عنوان فردی که مروج اسلام رحمانی است، مورد بررسی پژوهشگران بزرگ جهان اسلام برای شناسایی به نسل کنونی قرار گیرد.

کنگره امام علی (ع) پژوهی 14 آبان برگزار می‌شود

وی با اشاره به اینکه سومین کنگره امام علی (ع) پژوهی با موضوع فرهنگ صلح در اندیشه و سیره امام علی (ع)؛ بازخوانی گفتمان با رویکرد جهانی، چالش امروز، طرحی برای فردا، روز ۱۴ آبان ماه برگزار می شود، افزود : پژوهشگاه علوم انسانی در سال های اخیر کوشش کرده که بر مبنای توسعه راهبردی خود حرکت کند.

وی تصریح کرد: برنامه مداری، پایبندی به برنامه و انضباط برنامه ای از مسایلی بوده که در دوران جدید پی گرفته شده است.

وی افزود: ما در برنامه توسعه پژوهشگاه علوم انسانی به دنبال مسئله مندسازی پژوهش، کاربردی سازی نتایج پژوهش، ترویج دستاوردهای پژوهشی و عمومی سازی نتایج علمی و تحقیقاتی علوم انسانی هستیم و اگر این چهار حلقه را بررسی کنیم  به اصل  بنیادی در مدیریت دانش، یعنی نظام ملی نوآوری دست می یابیم.

قبادی خاطر نشان کرد: به همین دلیل دانش مسئله مندانه می تواند توانایی خود را عرضه کرده و بازخوردش را از جامعه دریافت کند و اگر نیاز بود در تئوری خود اصلاحاتی به عمل آورده و اگر درعین حال نتایج خود را مطلوب دید، آن را ترویج کرده و به دست مردم برساند.

وی تصریح کرد: از جمله مسایلی که احساس کردیم در سال های اخیر جزء ماموریت های پژوهشگاه علوم انسانی یا یکی از راهبردها و سیاست های برآمده از ماموریت های پژوهشگاه می تواند باشد، چگونگی انتقال میراث های ایرانی - اسلامی و اندوخته های خود به نسل های آینده است.

رییس پژوهشگاه علوم انسانی با تاکید بر اینکه یکی از مسائل و مشکلات جامعه ما موضوع گسست نسلی و چالش در انتقال ارزش های میراث های ملی است، افزود: یکی از این میراث ها ابعاد انسانی و جهانی معصومین(ع) ما است که از نظر آکادمیک باید به آن پرداخته شود تا بتوانیم متمایز با رفتارهای آیینی مرسوم، متعارف، عادی و عادتی به این بزرگان نگاه شود.

وی خاطر نشان کرد: این موضوع برای پژوهشگاه علوم انسانی هم بسیار مهم بود که بتوانیم دستاوردهای دانشی محققانی که انباشت شده را به عنوان ارزش های معنوی و الهی معصومین (ع) به جهانیان منتقل کنیم.

قبادی با یادآوری این موضوع که پژوهشگاه علوم انسانی مرکزی اختصاصی بنام امام علی (ع) دارد، اظهار داشت: به نظر می رسد در چالش و معضل کنونی جهان اسلام، که به خاطر بدفهمی خشونت طلبان، درگیر شده و این خشونت به نام اسلام و فرهنگ اسلامی در جهان گسترده می شود، منطقه، محیط و قلمرو ایران نیز تحت تاثیر قرار گرفته و خطری بالقوه است، که باید پرداخته می شد.

وی گفت: بنابراین به بررسی دو لایه این خطر یعنی خطر امنیتی، جغرافیایی و سیاسی و خطر دیگر که پژوهشگاه به آن توجه بیشتری دارد، یعنی خطر انقطاع نسل ها که جوان آینده چگونه می تواند با افرادی که چنین دریافت خطرناکی از دین سراسر رحمت اسلامی دارند، ارتباط برقرار کنند، پرداختیم.

رییس پژوهشگاه علوم انسانی ادامه داد: به همین دلیل اگر می خواهیم جوانان را به میراث های آینده متصل کنیم، باید با زبانی نرم به دنبال گسترش اسلام رحمانی باشیم و فکر کردیم که امام علی(ع) به عنوان دست پرورده مکتب اسلام یکی از اصلی ترین میوه مکتب رسول اکرم (ص)، جنبه جوان پسندی دارد که باید آنرا گسترش دهیم.

وی به استقبال گسترده این موضوع در جهان اسلام اشاره کرد و افزود: در این کنگره حتی مسیحیان هم از موضوع امام علی (ع) پژوهی استقبال کردند و در کنگره گذشته دو نفر از سخنرانان کنگره مسیحی بودند.

قبادی تصریح کرد: امروز هم مسیحیان کشورهای اسلامی هنوز به اهل بیت (ع) علاقه بسیاری دارند و حتی امام علی (ع) می تواند الگو باشد. ما محور کنگره امسال را امام علی (ع) به عنوان کسی که صلح برایش مقدم بر جنگ است، نه اینکه دفاع مردود باشد، بلکه توصیه به مدارا می کند و می تواند محبوب تمام نسل ها باشد، قرار دادیم.

وی خاطر نشان کرد: در بررسی موضوعات رسیده علمی و دقیق عمل کردیم و حتی چند بار مطالب داوری شد به شکلی که از حدود ۲۰۰ مقاله رسیده به دبیرخانه کنگره و با توجه به موضوع مشخص کنگره امسال، مقالات غربالگری شده و سپس ۷۰ مقاله کنار گذاشته شدند.

رییس پژوهشگاه علوم انسانی تصریح کرد: ۱۲۵ مقاله به داوری فرستاده شده و از این تعداد ۲۷ مقاله حائز رتبه های مختلف شدند و از این تعداد سه مقاله خارجی و سه مقاله داخلی به عنوان مقالات برتر انتخاب شدند و از دیگر مقالات تقدیر خواهد شد.

وی افزود : مقالات رسیده از کشورهای الجزایر، تونس، بنگلادش، پاکستان، هندوستان، عراق، آذربایجان، افغانستان و عمان بوده است.

منبع: ایرنا

کلید واژه ها: پژوهشگاه ihcs research center پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی


نظر شما :