کارگاه آموزشی فلسفهٔ میان‌فرهنگی و تاریخ‌نگاری فلسفه

۰۵ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۵:۲۳ کد : ۱۴۷۳۴ خبر و اطلاعیه

گروه پژوهشی مطالعات میان‌فرهنگی پژوهشکده فرهنگ معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری «انجمن فلسفه میان‌فرهنگی ایران» برگزار می کند:

کارگاه آموزشی فلسفهٔ میان‌فرهنگی و تاریخ‌نگاری فلسفه

دکتر محمدرضا حسینی بهشتی

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران

دکتر مرتضی گودرزی

پژوهشگر و متخصص حوزه فلسفه شرق

مفاهمه فرهنگی شرق و غرب مستلزم آشنایی با تاریخ نگاریِ فلسفی فرهنگ­هایی است که در شرق و غرب بستر اندیشه­های گوناگون و متکثر بوده است. بررسی پدیدارشناختی، زبان شناختی و روان شناختیِ رویدادهای تاریخی ، فکری و فلسفی شرق و یافتن نقاط تلاقیِ مفاهیم و تواردات ذهنی آنها با غرب در گذشته و حال می­تواند چراغ راه گفتگو و مفاهمه برای آینده ای صلح آمیزتر باشد و راه درک بهتر جوامع بشری را هموار سازد. فلسفه میان فرهنگی با درک تاریخ نگاری شرق و غرب می­کوشد با تمرکز بر موضوع­هایی مرتبط به نظریه ی تاریخ نگاری، روش شناسی و روایت گری، سطح پیچیدگی در حوزه ی تاریخ نگاریِ تطبیقی را در جهت مفاهمه­ی فرهنگی تسهیل کند، همچنین نقش سنّت­های تاریخ نگاریِ بومی در مقایسه با تأثیراتِ  بیرونی در فرایند مدرن شدنِ نگارش تاریخ را مورد توجه قرار دهد. یکی از اهداف زیربنایی این امر، کمک کردن به فرهنگ مفاهمه­ای است که مبتنی بر فهم مشترکِ تاریخ نگاریِ فرهنگ ها می باشد. در این کارگاه، ضمن معرفی تاریخ نگاری فلسفیِ مقارنه ای شرق و غرب، تحلیلی بر تاریخ نگاری غرب، هند، چین و ژاپن ارائه می شود و پیوندهای فرهنگ پژوهی که قابل دریافت باشد، مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

کلیاتی دربارهٔ تاریخ‌نگاری

فلسفه به عنوان موضوع تاریخ‌نگاری

تاریخ‌نگاری فلسفه و فلسفهٔ میان‌فرهنگی

بررسی امکان یا ضرورتِ ایجاد ارتباط میان فلسفه میان فرهنگی و تاریخ نگاری فلسفه با توجه به عوامل پویشیِ زمان، مکان و شرایط فرهنگی

نگاه فیلولوژیکی و معناشناختیِ سنّت های شرقی و فلسفه ی غرب

تحلیل تاریخ نگاریِ هندوئیسم و بودیسم با زمینه ی فلسفه میان فرهنگی

تحلیل تاریخ نگاریِ چین و ژاپن با زمینه ی فلسفه میان فرهنگی و بررسی مدل مدرسه کیوتو

با هدف افزایش دانش نظری در زمینهٔ پژوهش­های میان­رشته­ای و میان­فرهنگی

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : 16 ساعت ( 4 جلسه 4 ساعته ) 4 روز

زمان برگزاری : روز سه شنبه‌ها، ساعت 12 تا 16       تاریخ شروع : 19 بهمن ماه 95

هزینه ثبت نام: 1/500/000ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران پژوهشگاه و ثبت نام کنندگان گروهی : 1/200/000 ریال

شماره کارت مرکز: 5892101144648256  بانک سپه بنام حبیب صحرائی خامسلو

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162   مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم­انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های تخصصی­ کاربردی علوم­ انسانی