وره آموزشی «مرجع شناسی زبان و ادبیات فارسی/ کهن و معاصر»

وره آموزشی «مرجع شناسی زبان و ادبیات فارسی/ کهن و معاصر»

پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دوره آموزشی «مرجع­شناسی زبان و ادبیات فارسی/ کهن و معاصر» را برگزار می‌ نماید.

با توجه به اهمیت و جایگاه تحقیق کتابخانه ای در رشته زبان و ادبیات فارسی، نخستین گام پژوهش موفق در این حیطه شناخت مراجع و نحوه استفاده صحیح از آن است. لذا در این دوره پس از پاسخ به سؤال مقدماتی «مرجع چیست؟» به موارد ذیل پرداخته خواهد شد؛ انواع مراجع، کتابخانه و ساختار آن جهت یافتن کتاب‌های مرجع، تقسیم بندی کتاب‌های مرجع، ارزش شناخت کتاب‌ها و آثار مرجع، معرفی کتاب‌شناسی‌ها و سیر تاریخی آن و تفاوت‌های آن با کتابنامه‌ها و فهرست‌ها، دانشنامه‌ها و انواع آن و سیر تاریخی تدوین دانشنامه‌ها و معرفی آنها؛ پیشینه فرهنگ­نویسی، تاریخ فرهنگ­نویسی فارسی در ایران و شبه‌ قاره و...، زندگی‌نامه­نویسی و سیر تاریخی آن- انواع زندگی‌نامه‌ها و امور مربوط به آن معرفی منابع فرعی و منابع دیگر در زمینه‌های قرآن، حدیث و...

محتوای دوره : برگزاری تعداد پانزده جلسه در مباحث زیر:

مرجع شناسی (کلیات)

انواع مراجع و معرفی آنها

معرفی کتاب‌شناسی‌ها

معرفی دانشنامه‌ها

معرفی فرهنگ‌های لغات

معرفی زندگی‌نامه‌ها

معرفی مراجع فردی

معرفی مراجع تخصصی

معرفی مراجع قرآنی، احادیث، اساطیر، مسائل زبانی

این دوره توسط آقای دکتر ابوالقاسم رادفر، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تدریس خواهد شد.

جامعه هدف و مخاطبان دوره : دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری رشته زبان و ادبیات فارسی و علاقه مندان به پژوهش در این حوزه

توانایی دانش پذیران پس از پایان دوره : انتظار می رود دانشجویان در پایان دوره به شناخت مناسبی نسبت به انواع مراجع تخصصی و مرتبط و نحوه استفاده از آنها در گستره زبان و ادبیات فارسی دست یافته باشند.

مدت زمان دوره : 15 ساعت  ( 5 جلسه 3 ساعته )

روز برگزاری : دوشنبه ها

ساعت برگزاری : از ساعت 14 الی 17

تاریخ شروع دوره: 20 اردیبهشت ماه 1395

به شرکت کنندگان گواهی نامه علمی و رسمی شرکت در دوره آموزشی ارائه خواهد شد. این گواهی نامه قابل ترجمه و مورد تایید وزارت علوم, تحقیقات و فناوری می باشد .

شهریه ثبت نام :  1,200,000ریال / دانشجویان، اعضای هیات علمی 1,000,000ریال

ثبت نام گروهی شامل تخفیف می باشد .

شماره کارت: 5892101144648256  ( بانک سپه به نام حبیب صحرائی خامسلو )

ارائه اصل رسید پرداخت  بانکی الزامی است .

علاقه مندان با مراجعه به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگ ثبت نام را تکمیل و همراه با مدارک مورد نیاز به مرکز آموزش های تخصصی کاربردی علوم انسانی تحویل دهند و یا اسکن مدارک مذکور را به نشانی اینترنتی ارسال نمایند .

برای مشاوره و ثبت نام، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 16 با شماره تلفن  88624485 و 88608984 سرکار خانم عبدالهی تماس حاصل فرمایید .

نشانی ثبت نام و مکان برگزاری دوره : تهران - بزرگراه کردستان - نبش خیابان 64 غربی - پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

نشانی اینترنتی جهت ارسال مدارک :

workshop.ihcs@gmail.com

کانال تلگرام مرکز : @ihcsoe

مرکز آموزش‌های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه

مدارک لازم جهت ثبت نام در دوره‌های آموزشی :

1 .        برگ تکمیل شده ثبت نام

2 .        اصل فیش بانکی