پژوهشکده تاریخ ایران به مناسبت هفته پژوهش برگزار می‌کند:

پنجمین جلسه از سلسله‌نشست‌های «موزه‌ها و علوم انسانی»: «علوم انسانی و زیبایی‌شناسی تمدن اسلامی»

نشست حضوری و مجازی

موزه‌ها به عنوان یک نهادها فرهنگی، به مثابه حلقه‌ی اتصال گذشته، حال و آینده، رسانه‌ی ارتباطی قلمداد می‌شوند که زمینه‌ی بازخوانی تجربیات فرهنگی و تمدنی نسل‌های مختلف را فراهم می‌کنند. موزه‌‌ها به عنوان فضاهایی برای گفتگوی بینافرهنگی، یادگیری، بحث و آموزش، انسجام اجتماعی و توسعه پایدار، نقش مهّمی در جامعه ایفا می‌کنند. چنین ویژگی‌هایی ضرورت توجه حوزه‌های دانشی علوم انسانی به مبحث موزه‌‌ها، کارکرد و عملکرد فرهنگی-اجتماعی آنها را ایجاب می‌کند. از اینرو، یکی از برنامه‌های پژوهشکده تاریخ ایران از سال ۱۳۹۹ در هفته‌ پژوهش و دیگر مناسبت‌های مرتبط، به برگزاری سلسله‌نشست‌های علمی با موضوع «موزه‌ها و علوم انسانی» اختصاص یافته است. با توجه به این که بخش درخور توجهی از مظاهر اجتماعی-فرهنگی تمدن اسلامی در موزه‌ها به نمایش درآمده است و موزه‌های شاخص و معروف جهان، معرف نقاط اوج گستره تمدن اسلامی و حلقه اتصال مخاطبان مختلف با این وجه تمدنی اسلام به شمار می‌روند، به همین منظور، امسال نیز پنجمین جلسه از سلسله نشست‌های «موزه‌ها و علوم انسانی» با توجه به شعار سال  با عنوان «علوم انسانی و تمدن‌سازی»، به موضوع «موزه‌ها و زیبایی‌شناسی تمدن اسلامی» اختصاص دارد. در این جلسه ضمن معرفی ویژگی‌های موزه‌ها در بازنمایی تمدن اسلامی، وجوه زیبایی‌شناختی این تمدن و چگونگی ارائه اثربخش آن در موزه‌ها بررسی می‌شود.

سخنرانان:

رضا دبیری‌نژاد (مدیر موزه ملی ملک): موزه‌ها و روایت‌گری تمدن‌سازی

دکتر فواد نجم‌الدین (دکتری پژوهش هنر و عضو هیئت علمی گروه ارتباط تصویری دانشگاه علوم و فرهنگ): زیبایی‌شناسی روایی موزه‌های اسلامی

دکتر صفورا برومند: جایگاه تمدن اسلامی در موزه‌های جهان

مدیر نشست: دکتر الهام ملک‌زاده

زمان: ۱۸ آذر ۱۴۰۲

ساعت ۱۴ تا ۱۶

مکان: تهران، بزرگراه کردستان، خیابان دکتر آئینه‌وند (۶۴ غربی)، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن حکمت.

پیوند ورود برخط(آنلاین) به نشست: https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-jel-s6z-bro

کلید واژه ها: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی پژوهشکده تاریخ ایران هفته پژوهش صفورا برومند الهام ملک‌زاده رضا دبیری‌نژاد فؤاد نجم‌الدین موزه_شناسی