۲۳ اسفند ۱۳۹۵ | ۱۳:۴۵ کد : ۱۴۹۶۰ خبر و اطلاعیه
کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی هنر و معماری

گروه تاریخ سیاسی پژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

خانم میترا هاشمی

پژوهشگر تاریخ شفاهی و مؤلف کتاب « مقدمه‌ای بر تاریخ شفاهی معماری ایران »

تاریخ هنر و معماری ایران تا امروز، اغلب بسیار فقیر و منحصر به بررسی صوریِ آثار هنری بوده است و کمتر اقدام به کشف دیگر شواهد تاریخی و تفسیر آنها کرده‌اند. در سال‌های اخیر، بسیاری از پژوهشگران در پی یافتن شواهد کتبی، از جمله اسناد و متون تاریخی، برآمده‌اند و بر غنای تاریخ هنر و معماری ایران افزوده‌اند. اما این قبیل شواهد کتبی نادر است و به‌رغم اهمیت چشمگیر آن، برای شناخت هنر و معماری ایران نابسنده است. گونه‌ای دیگر از شواهد تاریخی که تا کنون کمابیش مهجور مانده شواهد شفاهی است. تاریخ شفاهی هنر و معماری ایران با اتکا به شواهد شفاهی می‌تواند راه شناخت وجوهی مغفول از هنر و معماری ایران را هموار کند. تاریخ شفاهی متوجه بخشی از وقایع تاریخی است که شاهدان و عاملان آن هنوز زنده‌اند و وجوهی از آن واقعه را در خاطر دارند. بنابراین تاریخ شفاهی هنر و معماری نیز به تعبیری متوجه هنر و معماری دورهٔ معاصر است. هنر و معماری دورهٔ معاصر ایران از این حیث بسیار بی‌نظیر و مهم است. ما با واپسین نسل از هنرمندان و معماران سنتی ایران هم‌دوره‌ایم که با شیوه‌ای شبیه به هنرمندان و معماران گذشتهٔ دور این سرزمین آموزش دیده‌اند و کار کرده‌اند. با رجوع به ایشان و خاطره‌ها و دانسته‌هایشان، که به ندرت مجال مکتوب شدن یافته است، می‌توان از هنر و معماری کهن ایران خبر گرفت. افزون بر این، ما با پیشگامان هنر و معماری مدرن ایران هم‌دوره‌ایم که برخی را تا امروز از دست داده‌ایم و دیر نیست که از مصاحبت بقیهٔ ایشان نیز محروم شویم بی‌آنکه از چند و چون این مقطع مهم و دورهٔ گذار چشمگیر در هنر و معماری ایران بدانیم. مقصود این کارگاه آشنا ساختن داوطلبان با امکانات و فواید تاریخ شفاهی هنر و معماری ایران است که با نقد پژوهش‌های پیشین این حوزه ممکن می‌شود. اما عمدهٔ زمان کارگاه صرف آموزش شیوهٔ عملی کار تاریخ شفاهی از طرح پرسش‌های نخستین، تا مصاحبه، تحریر و بایگانی مصاحبه‌ها، و تدوین روایت تاریخی است.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

بررسی پیوند میان شاخه‌های موضوعات تاریخ شفاهی هنر و معماری

امکانات و فواید تاریخ شفاهی هنر و معماری

بررسی گام به گام مراحل عملیِ کار تاریخ شفاهی را، با توجه به مقتضیات حوزهٔ تاریخ هنر و معماری

آشنایی با انواع مصاحبهٔ تاریخ شفاهی و  آداب و باید و نبایدهای مصاحبه

آموزش شیوه‌های پردازش بایگانی محصول مصاحبه

اعتبارسنجی شواهد شفاهی

تدوین روایت تاریخی

نقد و بررسی دستاوردهای کنونی تاریخ شفاهی هنر و معماری

با هدف افزایش دانش نظری تاریخ شفاهی هنر و معماری اعم از تعریف، امکانات و فواید و پیشینهٔ آن

ارتقای مهارت عملی و شیوه‌های پردازش و بایگانی محصول مصاحبه

تقویت و توانمندسازی انجام مصاحبهٔ تاریخ شفاهی

شرکت در این دوره برای پژوهشگران و دانشجویان رشته‌های گوناگون هنری (از جمله نقاشی، مجسمه‌سازی، موسیقی)، معماری، مرمت ابنیه و بافت‌ها، شهرسازی، و رشته‌های نظری مرتبط از جمله پژوهش هنر و مطالعات معماری ایران، و نیز علاقه‌مندان و پژوهشگران تاریخ هنر و معماری ایران مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : 8 ساعت ( 4 جلسه 2 ساعته ) 1 روز

زمان برگزاری : روز یکشنبه، ساعت 8 تا 17       تاریخ برگزاری : 10 اردیبهشت ماه 96

هزینه ثبت نام: 1/000/000 ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 800/000 ریال

شماره کارت مرکز: 5892101144648256  بانک سپه بنام حبیب صحرائی خامسلو

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162   مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم­انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های تخصصی­ کاربردی علوم­ انسانی