۲۱ اسفند ۱۳۹۵ | ۱۸:۴۱ کد : ۱۴۹۴۷ خبر و اطلاعیه
کارگاه آموزشی روش پژوهش اسنادی

گروه تاریخ سیاسی پژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

دکتر محمدامیر احمدزاده (هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی) و

لیدا ملکی ( کارشناس پژوهشی تاریخ )

روش های پژوهش از مهم ترین مباحث مساله مندی است که بنا به نوع تحقیق و منابع پژوهشی به مثابه الگوی نظری و عملی پژوهشگران مورد اسفاده قرار می گیرند. در مطالعات تاریخی الگوی پژوهش اسنادی با محوریت مطالعه و بررسی اسناد می تواند ضمن کشف و دستیابی به داده های مهم موجود در اسناد به کشف تاریخی منجر گردد و حتی در بسیاری از موارد به تردید در مشهورات تاریخی منجر گردد. روش پژوهش اسنادی پتانسیل پروراندن و رشد مطالعات در عرصه تاریخ خُرد و جامعه شناسی تاریخی خُرد را دارد و از آن به مثابه یک الگوی پژوهش جهت پررنگ شدن عرصه های اجتماعی و فرهنگی دانش بشری می توان بهره گرفت.

روش پژوهش اسنادی را در قالب کاربست الگوهای کاربست تفسیر متن، تاویل داده ها و اعتبارسنجی اسناد به مثابه منابع تاریخی(نه تاریخنگاری) در حوزه های اسناد سازمانی و موسسات و آرشیوهای دولتی و شخصی به کار بست تا بدین ترتیب پازل و قطعات متکثر و مغفول تاریخ جامعه و سیاست و فرهنگ را روشن و کامل تر نمود.

در بررسی اسناد پژوهشگاه علوم انسانی یک تجربه عملی صورت گرفته که از سوی انتشارات پژوهشگاه در چهار جلد منتشر شده است. تجربه محدودیت ها و موانع دسترسی به اسناد و نیز اقدام در اسکن و بازنویسی موسسات متعددی که ساختار و شاکله پژوهشگاه را تشکیل می دادند نشان می دهد که حجم عظیمی از تاریخ موسسات تمدنی که در هیچ منبع تاریخنگاری مورد توجه قرار نگرفته در پرتو اسناد اداری و بایگانی نامه و ها و آرشیو راکد مستور مانده که محققان با دسترسی به آنان ضمن ممانعت از تخریب و نابودی داده های مهم تاریخی به انتشار و ارایه آنان جهت پژوهش بیشتر جامعه علمی کمک نماید.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

تبیین الگوهای تحلیل محتوای اسناد برای تحقیق تاریخی

روش اعتبار سنجی اسناد در یک تحقیق

اهمیت اسناد به مثابه منابع تاریخی در تحقیقات جدید

موضوعات تحقیقی که می توان از اسناد استخراج کرد چگونه بدست می آید.

طرح یک تجربه در باب اسناد مؤسسات موجود در پژوهشگاه و اهمیت و مسائل عملی در این راه

با هدف افزایش دانش نظری جایگاه روش اسنادی به عنوان یک الگو تحقیق در تاریخ نگاری

ارتقای مهارت عملی درباره نحوه استخراج داده ها از متن اسناد

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : ۳ ساعت ( ۱ جلسه ۳ ساعته ) ۱ روز

زمان برگزاری : روز چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۲       تاریخ برگزاری : ۱۸ اسفندماه ۹۵

هزینه ثبت نام: ۴۰۰/۰۰۰ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : ۳۰۰/۰۰۰ ریال

شماره کارت مرکز: ۵۸۹۲۱۰۱۱۴۴۶۴۸۲۵۶  بانک سپه بنام حبیب صحرائی خامسلو

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : ۸۸۶۲۴۴۸۵ سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (۶۴ غربی)- پژوهشگاه علوم ­انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های تخصصی­ کاربردی علوم­ انسانی