کارگاه آموزشی «مقاله نویسی و دانشنامه نگاری »

۱۱ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۴:۱۴ کد : ۱۴۷۵۴ خبر و اطلاعیه
کارگاه آموزشی «مقاله نویسی و دانشنامه نگاری »
گروه پژوهشی تاریخ سیاسی پژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی مقاله نویسی و دانشنامه نگاری

آقای فرهاد طاهری

دانشنامه نگار و از مولفان مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی

در این دوره، زمینه ای مناسب به منظور مهارت ورزی وتجربه اندوزی برای اعضای هیات علمی و پژوهشگران و تمام کسانی فراهم خواهد شد که دغدغهٔ «تحقیق و نوشتن » دارند تا در نوشتن انواع نوشته ها و مقالات ( روزنگاشت، خاطره نگاست، معرفی و نقد کتاب، مقالات پژوهشی، مقالات گزارشی و توصیفی و مقالات دانشنامه ای ) در زمینه های علائق و مشاغل اداری و علمی مرتبط با رشته تحصیلی خود توانمندی  بیشتر و مهارت عملی بیابند.

در هر جلسه، دانش پذیران ملزم هستند یک نمونه از انواع مقاله را بنویسند، شماری از این نوشته ها در کلاس بررسی و نقد می شود. بقیه را استاد درس بررسی می کند و به نویسندگان تحویل می دهد تا از ناتوانی های خود مطلع شوند

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

بررسی زمینه های  فرهنگی واجتماعی و تربیتی موانع تالیف مقاله ودشواری های راه

بررسی پیشینه زبان فارسی و زمینه های انحراف کاربرد زبان فارسی از ساده نویسی ومفهوم اندیشی به کج فهمی و پیچیده گویی و دشوار نویسی ( از عوامل مهم موانع بر سر راه نوشتن در انواع مقاله )

بررسی موانع انتقال معنی از ذهن نویسنده به ذهن خواننده

اتفاق نظر برلایه میانی زبان یا زبان معیار و سعی در آموزش صحیح زبان معیار

ویژگی های زبان معیار و ارتباط آن با هویت ملی وحفظ تمامیت ارضی کشور و عامل اتحاد قومی و محلی

بررسی لایه متفاوت زبان فارسی و وجه تمایز زبان گفتار و زبان نوشتاری

تاثیر عناصر تخریب کننده زبان معیار

نقد شیوه آموزش نادرست زبان فارسی در موسسات آموزشی کشور

آموزش درست نویسی

شیوهٔ نگارش انواع مقاله ( طرح مسئله و انتخاب موضوع، جمع آوری منابع و فیش برداری، پرداخت و تبیین موضوع، مقدمه نگاری و نخستین قدمها، پیکره نویسی و طرح استدلال و اقامه شواهد ، نتیجه گیری و بررسی اجمالی و طرح پرسش های بنیادین ، و....) ، ویرایش  و آماده سازی

مرجع نگاری ودانشنامه نویسی و بررسی انواع شیوه های دانشنامه نگاری

آموزش نوشتن مقالات دانشنامه ای

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران، کارشناسان و علاقه مندان حوزه نوشتن و مقاله نویسی مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقه مندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : ۱۲ ساعت ( ۴ جلسه ۳ ساعته ) ۴ روز

زمان برگزاری : روزهای سه شنبه، ساعت ۱۳ تا ۱۶       تاریخ شروع: ۲۶ بهمن ماه ۹۵

هزینه ثبت نام: ۱۳۰۰۰۰۰ ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان و ثبت نام کنندگان گروهی : ۱۰۰۰۰۰۰ ریال

دانشجویان و همکاران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: ۸۰۰۰۰۰ ریال

شماره کارت مرکز: ۵۸۹۲۱۰۱۱۴۴۶۴۸۲۵۶  بانک سپه بنام حبیب صحرائی خامسلو

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : ۸۸۶۲۴۴۸۵ سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (۶۴ غربی)- پژوهشگاه علوم ­انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های تخصصی­ کاربردی علوم­ انسانی